Сергей Дмитриевич защити руските проекти

Белене и тръбата трябва да се строят, иска лидерът на БСП
15 юни 2010 15:27,
199
Сергей Дмитриевич защити руските проекти
Снимка: БГНЕС

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Още по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
0
 
! Отговори
Martin преди 13 години
Tozi pak za prav pat mu pishat familnoto ime...4udno..
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха сега Сер Гейчо да видим как ша връщаш комисионните на руснаците...Да не дава Господ да заборчняваш към руснаци ---глави падат !!!!!!!!!!!!
132
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сергей Дмитриевич защити руските интереси и предаде българските, какво ново?
131
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ot tozi ruski sluga mi se povrasta veche.sto za bezochie da se poiaviavash i da davash saveti koito niamat pokritie.koe e balgarskoto v imeto na tozi ***?
130
0
 
2
 
! Отговори
AD007 преди 13 години
EIA (energy information administration, US Government): Proposed Bosphorus bypass pipelines: The US, a solid ally of Turkey, has expressed concern that Russia holds a 51% stake in the project, with a Senate report calling it "the first Russian-managed oil pipeline in the EU".
129
3
 
1
 
! Отговори
Оле преди 13 години
Гонзо момче, първо провери коя е най-евтината енергя ( това е на АЕЦ ) а не слънчевата нито от ветро генератори.Толкова ли ви е плитък мозъка не мога да разбера че не виждате пред вас какво се случва. Ти ли ще плащаш неустойките, ти ли ще плащаш скъпото електричество от алтернативните источници ?повтарям НЯМА в момента по-изготни источници на ел. енергия това е самата истина.
128
5
 
7
 
! Отговори
педерунгел красен преди 13 години
Защо ми слагаш минус,бе ***!?Значи и ти си от същата пасмина,дето се прехласва пред "великия"Съветски съюз,а България-кучета я яли!Червени ***!!!
127
4
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Това *** се *** от главата до петите. С какво очи смее да се появява и да дава акъл. Няма ли кой да го...
126
0
 
4
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Нали говорите, за прозрачност? тогава нека всяко външно предложение, което ни правят да се публикува в ДВ-к и да видим какво искат?! И приетите решения - също! подробно! май е по-добре ние да си управляваме живота, защото от 20 години все ни предават и едни и други? Сега като дойдат жълтурите и ще стане чайна-таун? Не е расизъм, ама какво българско остана тука? Проститутките в баровете ли? И докога ще плащаме грешки и алчност на управници? Море де Аспарух да ви насъбере, че .... бой!
125
0
 
4
 
! Отговори
сляп циркаджийски ко преди 13 години
Какъв завой, какви САЩ? От 20 години държавата се е зациклила и се върти в кръг на цирковата арена като спънат сляп циркаджийски кон. Този кон е стар и изморен, и за да не се мъчи, трябва да бъде застрелян!
124
1
 
4
 
! Отговори
педелвайс ненагледен преди 13 години
Да защитават чужди интереси за тия хора е нещо нормално!*** извратеняците!
123
0
 
3
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
като е толкова евтина енергията, която казваш, защо сега вдигат цените от юли? Абе тая държава и тоя свят полудели ли са? докога ще ни скачат цените, заради частни джобове? Ами дайте и ние, обикновенните хора да надникнем в договорите, че да видим реалните условия и да си калкулираме кое е по-изгодно? Аспарух събираше племето и разказваше всички договореност, в подробности? А нашите управляващи все потайни? И все ние духаме супата. И защо? щото някой си искал Вашингтон, другият искал Брюксел?
122
0
 
2
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Ми то с това име дето го изкара кои интереси да защитава :) .
121
0
 
2
 
! Отговори
AD007 преди 13 години
BBC Monitor Euro: Romanian economy minister in Moscow 16 Jun Romanian Minister of Economy Adriean Videanu will travel to Moscow onWednesday 16 June to discuss the South Stream project with Alexey Miller, CEO of Russia's Gazprom.Videanu's visit to Moscow follows a recent statement by Bulgaria's PM Boyko Borisov according to whom his country is giving up all major projects with Russia, South Stream included, and taking Nabucco instead. In this context, Romania is expected to get the invitationto join South Stream.
120
5
 
3
 
! Отговори
гонзо преди 13 години
На българия не са и нужни скъпи проекти и скъпа енергия.Ще използваме новите технологии,слънчеви пана,енергия евтина от вятъра и геотермална енергия.Ние имаме слънце почти 320 дни.Не е необходимо да сме енергийно зависими от Русия и цял живот да ни държат оковани .Запад как се освободи от тях и не им искат енергията и да им пълнат банковите сметки на Путин.Ние мислим за България и българите.Бойко е прав.
119
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за пореден път се доказа, че партийка геЙб са турски мекерета.
118
3
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
печалбите отиват в т.нар руска страна.. и прочие техни си корпоративни интереси.. а къде са българските? за нас потребление при завишени цени.. и ще градим бъдеще на развито общество.. че то по ненормална работа имали!
117
4
 
6
 
! Отговори
мм преди 13 години
Малко ме е срам да си го призная, но всеки си има своите недостатъци. Какъвто и да е Сергей Димитриевич, бих му се изпикал в устата.
116
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
не говоря за работни места.. дали ще работят европейци българи китайци или африканци.. важно е да работят за благото на българското общество!а и работните места на другите .. не означава непременно пренебрегване на българските граждани!в крайна сметка е по добре да работят за нашето общество.. така се постига положителен ефект за всички потребители!Не става до разбиране на СЪВЕТСКА ТЕХНОЛОГИЯ, ЩО ТО ТЯ ИЗНАЧЛНО НЕ Е РУСКА!А до умения и управление на процеси различни от съветските.
115
0
 
1
 
! Отговори
mm преди 13 години
Че като са кадърни и можещи, защо могат да работят само с руска техника ? Нещо не разбирам. Освен това никой не е длъжен да ги издъра тия 1000 души, компенсациите им и социалните после ще са доста по-малко от разходите за руски АЕЦ.