Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците

Така се ограничили негативните ефекти от кризата върху хората
23 сеп 2010 13:40,
183
Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците
Снимка: БГНЕС

„България е една от малкото държави в Европа, която премина през кризата, без да променя данъчните си ставки и данъчната тежест ще остане непроменена до 2013 година“.

Това казва вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за румънския вестник "Куриерул национал", съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Това според министър Дянков е първата и основна мярка, която предприема правителството за реалното икономическо възстановяване на страната.

"Така ограничихме до минимум негативните ефекти от кризата върху обикновените хора. Едновременно с това дадохме ясен сигнал на чуждестранните инвеститори, че водим предсказуема данъчна политика и че спокойно могат да планират бизнеса си в България", казва финансовият министър пред авторитетния ежедневник.

„Експортно ориентираните отрасли и добрата инфраструктура ще теглят икономиката напред“, прогнозира още вицепремиерът Симеон Дянков.

Той открои като основна задача в момента запазването на благоприятния бизнес климат в България заедно с мерките за стабилизиране на пазара на труда и гарантиране на стабилността на публичните финанси. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: данъцифинансова криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"България е една от малкото държави в Европа, която премина през кризата, без да променя данъчните си ставки ..."Еееее, що не казаха кога е свърила кризата, че да го отпразнуваме подобаващо! А сега ни изправиха пред свършен факт!
37
11
 
16
 
! Отговори
Психиатър преди 13 години
В чашата май е лекарството, което бе забравил да си го пие, преди да се изкаже по въпроса за кризата и данъците.
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кризата е свършила,ще отида да кажа на шефа
35
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спомних си стария виц от бай-Тошово време.Какво е ЦУМ??????????????Обратното на МУЦ.А какво е МУЦ?Мълчаливо Увеличение на Цените.Та и тия, на бай-тошо учениците, така
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защото у нас всичко е на опаки. какво общо има политиката с икономиката ? социализма развиваше планова икономика на базата политика. а сега политиците у нас държат икономиката буквално - за рогата.
33
6
 
20
 
! Отговори
бг преди 13 години
Дянков говориш за кризата във минало време . Кога свърши тая криза ,че нещо не разбрах ???
32
3
 
5
 
! Отговори
NVM преди 13 години
добра снимка сте му намерили :D
31
4
 
10
 
! Отговори
Graf преди 13 години
Значи, да не плеска простотии пицарят с блата. За данъците. Щото са вдигнати. Та така...
30
5
 
18
 
! Отговори
Некро преди 13 години
А!!! Кризата преминала??!!?? Еии да тичам да си запазя едно Бентли докато не са свършили.:D
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя полуде окончателно!
28
6
 
19
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Не се вижда добре това в чашата, което пие /на снимката/. Гола вода или кръвчицата на българите...
27
2
 
8
 
! Отговори
Ели преди 13 години
А общината драги какво е , да не би селска кръчма. След като правителството налага ........Къде отиват парите от данъци-,по-голяма част в държ.бюджет!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
икономика и политика са две различни обувки. политическа икономика има у нас.
25
2
 
22
 
! Отговори
мами преди 13 години
Този човек нещо не е в час с нещата как вижда излизането от кризата незнам. Тепърва с пълна сила ще се стовари върху хората през зимата . Само от изказването му по този въпрос човек може да си направи някои изводи.
24
2
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
А сега не ти ли струва скъпо живота - държавата отива към фалит, отива се към дълг 9 млрд. и нагоре! И кой мислиш ще го плаща? Нищо не се работи в тази държава! За сметка на затягането на коланите на народа, за сметка на увеличените цени, нашите мили управляващи си увеличават представителните разходи! Сто пъти повече предпочитам всяка година да си давам парите за избори, докато управляващите се научат да работят за хората, които са ги избрали, а не за собствените си джобове!
23
1
 
18
 
! Отговори
да-да преди 13 години
УМОРИХТЕ НАРОДА ЕЙ.....НАКРАЯ ЧАШАТА ЩЕ ХРЕЛЕЕ И МИСЛЕТЕ МУ ТОГАВА...
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Край на кризата ама друг път.С всеки изминат ден народа обеднява все повече.Намалява покупателната способност а от там се срива търговията.Може да сме достигнали дъното но сега потъваме в тинята.А слоят май е дебел.
21
2
 
22
 
! Отговори
над 56 преди 13 години
Божее,боже.Тоя си говори сам,защото ,ако имаше хора около него...Първо щяха да посочат акцизите,които бъркат всеки ден в джоба на българите.Сега на път е доколкото чувам-задължителната граждавска отговорност.А пипнете и нея и да видим какво ще става на изборите.Егати "великия" икономист.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Последният хит в бюджетната сфера е намаляването на парите за заплати - ама да не си помислите, че някой е уволнен! Не! Става дума за одобрени шатове и заплати - ако в предпииятието са нужни 20 000 лв. за заплати, през последния месец тези пари са намалени с 8 - 15% и то БЕЗ да се съкращава щат и БЕЗ да се намаляват заплатите - решения, които директорите на тези предприятия НЯМАТ ПРАВО да вземат самостоятелно...
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи, аз да ми се плащат осигуровки на цялата заплата, докато някакъв *** на самоосигуровка, да плаща минимални пари, така ли ?