ДПС-ар моли Анкара да помогне за Недим Генджев

Юнал Лютфи упреква властите у нас за кризата в Мюфтийството
27 сеп 2010 07:37,
118
ДПС-ар моли Анкара да помогне за Недим Генджев
Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи е в Анкара, за да търси помощ за решаване на мюфтийската криза в България, съобщи БТА, цитирайки Анадолската агенция.

Лютфи се е оплакал на председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу от "опитите на българските власти да назначат Недим Генджев на мястото на избрания Мустафа Алиш Хаджи".

Лютфи е предал писмо от името на българските мюсюлмани, в което се изразява дълбоко възмущение и се настоява проблемът да бъде разрешен час по-скоро според исканията на българските мюсюлмани.

Още по темата

"Информирани сме за проблемите на главното мюфтийство, ще следим решаването на кризата", отвърнал  Чавушоглу.

Само преди три дни депутатът от движението на Сокола Алиосман Имамов обяви от парламентарната трибуна, че вече втори месец няма реакция от институциите у нас на писмата и протестите на мюсюлманите и на събраните над 213 хиляди подписа в “защита на легитимното ръководство, избрано на последната ислямска конференция”.

От ДПС посочиха, че в момента се правят “предизвикателни опити за узурпиране от страна на хората на Недим Генджев на административните структури на вероизповеданието”.

“Все още няма решение за регистрация и на резултатите от последната конференция, проведена в края на октомври миналата година, на която бяха избрани членове на Висшия духовен мюсюлмански съвет и Мустафа Хаджи за главен мюфтия на религиозната общност, посочи още Алиосман Имамов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Споко ;) Когато възтановят Г-н Недим Генджев като главен мюфтия, вече съвсем спокойно можете да отстоявате гражданските си права.
87
1
 
5
 
! Отговори
до 112 преди 13 години
Ако Анкара неще да си ги прибере, Алах да си ги взима...
86
6
 
2
 
! Отговори
до 111 преди 13 години
Ако Анкара си прибере ``сънародниците си``, ти ще останеш очи в очи с *** които много често ще цункат жена ти, дъщеря ти и всичко женско около тебе....
85
1
 
11
 
! Отговори
И Аз преди 13 години
И аз имам молба към Анкара, искам да си приберат сънародниците, че взеха много да наглеят и накрая ще предизвикат масови безредици от анадолска простотия.
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако този проблем е български да се реши в българия, решете го в българия
83
2
 
11
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Това покана към Турция и исляма лие за започване на война с България и християнството.Аз така го разбирам.
82
1
 
8
 
! Отговори
архив преди 13 години
Зам.-председателят на ДПС - Юнал Лютфи е регистриран като агент на Второ главно управление на ДС на 30 ноември 1967 г. с псевдоним "Мурад", през 1985 г. псевдонимът е променен на "Сидер". Сведенията, които Лютфи е предоставял, са обслужвали контраразузнавателните и разузнавателните структури на МВР, сочи справката на МВР.
81
1
 
6
 
! Отговори
гадни комунисти преди 13 години
Заглавието е грешно.Правилното е "БКП-ар моли ..."Мръсни, долни, гадни комунисти, депесари.
80
2
 
10
 
! Отговори
any преди 13 години
"Български" политик да вика чужда държава да ни решава "проблем"?!?!!!Този трябва да го чакат на летище София и да го приберат в ареста по обвинение в предателство!!! (Справка: Наказателен Кодекс, чл.98, ал.1)ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ СЛУЧКА!!! И всеки път, когато член на ДПС посмее да застане пред медиите и да твърди, че тази партия е българска, че не е етническа, че е секуларна - спомняйте си и припомняйте и на другите около вас!
79
2
 
13
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Много ми е интересно да видя как турция ще се намеси във вътрешните работи на Европа.Тука Кипър май нема да мине! Крайно време е тея турски партии, с управляващи крадлювци, ламтещи за власт, да ги забранят, та да престанат да мътят главите на хората и да експлоатират техните чувства. не награбили се! Български турци! Живейте в мир с българите! Ако наистина България е вашта родина!л Лоша или арна, е РОДИНА! Всички сме роднини.Много лошо ако не се държим заедно! А политиците- на коптора!!!
78
2
 
11
 
! Отговори
до 97 преди 13 години
братле,само да ти кажа,че емиграцията в Турция е доста по-голяма от България.Турците,които избягаха от Турция са над 20 милиона.Ако съдим по твоята логика след 50г в Турция само кюрдите ще останат
77
3
 
10
 
! Отговори
ЦСКА Е ОТБОРА преди 13 години
които мисли 4е България не е негова родина моля да напусне
76
1
 
11
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
ДПС-то да додат да ми се помолят на гегата...Ама докато се молят да се наведат тъй по-ниско, да ми е по-удобно... :)))))) Та да им фане дикиш молбата... :D :D :D
75
3
 
11
 
! Отговори
от Истамбул преди 13 години
Гледай сега, турчин съм, ама ти нещо си се объркал.Коментираш в БЪЛГАРСКИ сайт.Темата е друга.А и много добе знаеш, че нашите проблеми в Турция са големи (ако знаеш де).България е оцеляла и ще оцелява.Аман от ***.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС в случая ми приличат на зарзаватчии на пазара ... ПРЕЕЕСНИ ЗЕЛЕЕНИИИ ... НАЙ ЕФТИНИТЕ СА ТУКААА ... никoй не се интересува от стоката им, но те продължават да я продават
73
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 13 години
Главния мюфтия / и патриарха/ не трябва да имат връзка със политиката !Мюсюлманската религията не е собственост на крадливите политици от дпс !
72
15
 
1
 
! Отговори
ot Ankara преди 13 години
mnogo malko ostana... do 10 godini v Bulgariq bulgarin nqma da ostane!!!
71
1
 
3
 
! Отговори
ДО 92 преди 13 години
АМИ НАПРАВИ ГО ВЕ КОЙ ТИ ПРЕЧИ. ЕЙ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СА ПРИЧИНАТА НИТО В ЕДИН ФОРУМ ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВОДИ СМИСЛЕНА ДИСКУСИЯ...ПРОВОКАТОР...
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ходжите заплашват мюсюлманите, че който не гласува за ДПС, ще отиде в ада!Затова ДПС натиска да се сложи техен човек, за да си гарантират добро участие.И натискат, къде?В тяхната държава, защото България я използват само за да ползват благините.
69
2
 
18
 
! Отговори
ДПС вън от Исляма преди 13 години
Към ДПС. Защо Турция трябвя дя су мусе в нашата съдебна система? С това си искане ДПС се затвърди наистина, като Петата колона и няма нищо общо с просперитета на България - тази организация не го желае. Недим Генджев е възстановен, а не новоназначен. Защо ДПС иска да политизира Исляма в България? Защото губи власта си над обикновенните турци, може да загуби голяма част от електората си в предстоящите общински избори. Тука ги стяга чепикът.