БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
12
 
! Отговори
странно преди 13 години
Странно........целта на БСП и ДПС винаги е била да взимат здравето на България, а не на нещо друго. Това с ГЕРБ определено е новост!
253
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Че кое му беше действащо по това време,след Жан Виденовото управление бе мой човек!!! Защо не казваш за срива 3000 лв за долар!!! Каква икономика действа при хиперсуперинфлация?!? То мина време ама супер золумите на БСП и ДПС не могат да се забравят никога!!!
252
1
 
1
 
! Отговори
сдг преди 13 години
Еййй тъпан,как да не е крал бе льохман,виж сега къде живее.За човек който никога не е работил живее под наем в един от най скъпите квартали на София,колкото и да получава в парламента,заплатата му няма да стига само за наема.Ама много заблудени има.
251
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 13 години
Прав си Асане!Той си затваряше очите за тия хора и те му седнаха на столчето.
250
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Между БСП и ГЕРБ няма разлики и двете правителства са безкрайно корумпирани.И няма как иначе понеже, ГЕРБ се състои от 100% "бивши" комунисти.За Бога, хора престанете да вярвате и да гласувате за комунисти, те са същите крадци и измамници като бащите им, няма значение от коя партия са на ужким.Между тях разлика няма и Борисов, и Станишев, и Първанов са лъжци и крадци до еднаква степен, никой от тях никога не е бил почтен.Дайте веднъж доверието си на нормалните хора, незаразени с комунизъм...
249
0
 
1
 
! Отговори
цоко преди 13 години
Прочетете последните новини в dir.bg и ще видите какви ги вършат хората на Доган
248
1
 
1
 
! Отговори
асан преди 13 години
Той може да не краде но разрешава на неговите хора яката да крадът,да бият протестиращите,да бият журналистите случая с Огнян от фрог бг,да отвличат хора,да убиват хораи да лъжат хората.
247
5
 
11
 
! Отговори
ь преди 13 години
Най-корумпирания политик на прехода е Гоце, а най-корумпраното, най-лъжливото и най-тъпо правителство е това на БСП. Защо е тъпо- защото Европа ни дава милиарди евро, а БСП и Гоце не можаха да ги разработят. Тъпо е защото по 100 пъти ни повториха , че трябва да борят мафията, вместо това Гоце заедно с Румен Петков закрилят мафията и ги осведомяват, кога ще има акци срещу тях.
246
4
 
10
 
! Отговори
асан преди 13 години
Те вземаха здравето и парите на народа е сега е ред да вземат и здравето на ГЕРБ.Безбожни лицемери са ДПС и БСП.
245
7
 
6
 
! Отговори
7 преди 13 години
Станишев не краде за това хората не го уважават.В България хората които крадат много ги уважават.
244
3
 
6
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 13 години
ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА,ХА-ХА-ХА-ХА
243
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като ГЕРБ тръгна с гол *** и голяма уста срещу БСП - сега ще се научи защо с голо дупе таралеж не се мачка..... Не че БСП и ДПС не трябва да бъдат смазани но само с приказки преди избори не става, сега видяха че Боко само говори и ще стават още по нагли... жалкото е че пак ще има *** дето да пуснат бюлетини за тях.
242
13
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 13 години
Ще вземете на куково лято, партия ГЕРБ е вечна!
241
5
 
7
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
За какви клевети хортуваш чадо Божие Бесепарско. Хората (и особено младите!) изпитват органична неприязън вече към вас. Вие не сте алтернатива, вие сте утопия, но не за бедните, трудовите и социално слабите, а за охранени олигарски по възможност свиневъди. Геронтофилска утопия за мумясалите ръководители на БАН, за тези които държат да запазят парчетата кумунизъм в образование, наука и т.н. понеже вегетират върху тях и точат ли точат благодарение на олигархичните си постове.
240
4
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 13 години
Комунистите имат добър тон, обноски, интелект.Но... морал нямат.Защо ли?
239
2
 
7
 
! Отговори
breg преди 13 години
pak li vie be bsp i dps razsipahte naroda i o6te prodaljavate kakvo iskate pak da upravlqvate no edva li 6te stane nqkoga ve4e NARODA POUMNQ tova go razberete edin pat zavinagi palq4ovci
238
5
 
3
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Нацяло загубихме добрия тон :))))) Аз спирам дотук с дискусията , защото ще продължавате явно да клеветите ! Това е много арогантно , а аз не съм ви обидил !!! Живот и здраве на всички !!!
237
3
 
6
 
! Отговори
Лицемери, лъжци, мош преди 13 години
Ако в къщата ми (България) се настани крадец.Убие баща ми и майка ми, изсели сестра ми и брат ми. Измъчва ме в собственият ми дом, и аз кажа "ох", а крадецът отговори: "е не така де. по културно" това каквое?Въпросът ми е риторичен.Много добре знам, че комунистите ПРЕКРАСНО РАЗБИРАТ какво правят.
236
3
 
4
 
! Отговори
бой за вас само преди 13 години
Абе знаеш ли как ги развивам такива като теб нагли мазници а......Така ги развивам, че после като ме видят им пропада цялата седмица :)
235
2
 
4
 
! Отговори
Бий комунистите докр преди 13 години
Все пак да не забравяме, че подлия, лъжливия, гадния, злия не може да е умен.Лукавството не е ум.Пък и какво по-лошо от умен бандит?Тези комунисти са умни, но по зле за нас.Колкото по умен е гадняра, толкоз по финна и неуловима е гадостта му.