БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Силно се надявам и открито вярвам, че българският народ не е като кон с капаци и дано скоро всички прогледнем,че с идеите на г-н Дянков за финансиране на държавата чрез постоянни заеми не води до просперитет , напротив !!! Колкото до Бойко - да браво на него :)))
213
3
 
3
 
! Отговори
emigrant jivee6t v T преди 13 години
6tom vi haresva politikata na Gerb -jiveite sispokoino jivota v BG,v Turciqa nali e mnogo zle.BG nacionalistite taka propagandirat de.Bilgarskiqat narod naistina e kon s kapaci i Boiko zdravo darji yuzdite -bravo na Boiko
212
3
 
4
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Именно затова подчертах,че според мен и крайно наложително в момента Сергей Станишев да се оттегли защото това "заиграване" с ДПС вече настрои достатачното българите срещу БСП , а това не е на добре !
211
5
 
4
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Сега вече е по-добре ... нека изразяваме мнение без да бъдем арогантни и да клеветим по недостоен и неоправдан начин ! Иначе оценявам твоето мнение и не искам да налагам своето на останалите включително и на теб ! Но знай че в БСП има много съвестни хора , хора с потенциал и достойнство затова апелирам към изразяване на мнение без грозни клевети !!! :)
210
7
 
4
 
! Отговори
Не така БСП ! преди 13 години
БСП продължава да се обезличава като заиграва с ДПС. Същото правят ДСБ и СДС като се дондуркат с ГЕРБ. Колкото до вота, резултата е ясен най добре на БСП след това на останалите партии.
209
5
 
7
 
! Отговори
БКП=ДПС преди 13 години
Е, вие комунистите интелект имате.Ама морал нямате.А и гузен негонен бяга.Говорех за комунистите, и... веднага се обади един от БСП (БКП).Ами че то вие така сами си признавате, че сте си комунисти.Нали имена сменявахте (що ли), това онова.Ама вълка козината си мени, но нрава си не.Стига бе. Използвайте го този интелект за добро.
208
2
 
5
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Момче,не показвай толкова голяма липса на интелект :(
207
6
 
7
 
! Отговори
БКП=ДПС преди 13 години
БКП - безхаберни комунистически ***.ДПС - долни *** социо-комунистически.
206
3
 
10
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Стига с това ДПС !!! БСП трябва да се активизира и на предстоящите избори да са готови и да престанат да разочароват и без това обезверения народ :( ... визирам също така и генерална промяна на най-високо равнище в ръководството на партията и нов лидер! Станишев да се оттегли !!!
205
8
 
3
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Ами като цяло Бойко е волеви човек и не съм против него но останалите и общо правителството на ГЕРБ е пълен провал !!!
204
3
 
0
 
! Отговори
кире преди 13 години
Че тези една партия ли са вече Кой тогава сменяше имена преди 10ти
203
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo gerb samo boiko
202
9
 
5
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Долу ГЕРБ и ДПС !!!
201
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato go vidq sergei mi6kata mi prilo6ava
200
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo gerb doly bsp sds dps
199
1
 
3
 
! Отговори
vito. преди 13 години
az predlagam da nei obra6tame vnimanie na tezi geiove.bilo to tuk ili kadeto i da e. samo da ne zabravqme 4e ne trqbva da ne gi dopuskame do vlastta. ama nikoga ve4e,
198
8
 
7
 
! Отговори
faian преди 13 години
Точно при серГейчито си бих шута от БГ.Не можех да издържам повече....Но сега,ако Гея се върне на власт?-Ха-ха. Немога да се върна,тук е по-добре.Семейство в БГ--.задоволено..-- Аз повече..--Но си оставям Българин,мразя ***.ХЕИ БЪЛГАРИ,НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО Е ГОЛЯМ СВЕТЪТ ЗА СВЕТЛАТА РАСА
197
14
 
12
 
! Отговори
Мрьсни гербери!!! преди 13 години
Само БСП и ДПС! Долу ГЕРБ!
196
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
turska pdloga !
195
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ" - еми те вече на народа го взеха, поне това могат да правят.