БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
5
 
3
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Е това вече е пално неуважение , не искам и не искам да вярвам,че точно ТИ олицетворяваш мислещото общество ! Започни да се развиваш и да четеш повече!!! УСПЕХ
233
3
 
3
 
! Отговори
999 преди 13 години
Ти приемай каквото си искаш. Аз не приемам нищо от теб, от такива като теб, и от хора които са предали родината си ! Как не те срам да говориш за добър тон бе лицемерино, след като вие за 20 години опустушихте живота и душите на народа.Само бой за вас, това е.
232
2
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
И ти и 999 изразявате мненията си и аз ги приемам , но нека дискусията бъде в рамките на добрия тон и без ругатни и грозни определения ! Всичко това е жалко :(
231
2
 
4
 
! Отговори
бой за вас само преди 13 години
Много добре си усвоил партийната школова за риторика и манипулация на хората. Ами "бой за вас" означава точно това което пише бе Ентелигент комуно-крадец !!!Не случайно Американците а и не само те са ви терминирали! Вие сте едни лицемерни лъжливи ***. И какво общо има агресията на нормален и честен човек срещу крадлив *** и родоотстъпник със детската агресия бе кравар ?! Долни манипулатори.
230
3
 
3
 
! Отговори
Лицемери, лъжци, мош преди 13 години
999 ти е казал всичко.От вас мирише на гадно.
229
5
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Ами ако от раководството на БСП се оттеглят Сергей Станишев и неговото обкръжение ДА мисля и вярвам че реформите ще са факт и ще са успешни , но пак казвам това нчма да стане от днес за утре както обещават едни други богоподобни лидери :) Иначе отново апелирам да запазим добрия тон !!! Какво значи бой за вас само ... а после се чудим защо има толкова детска агресия ежедневно ... :(
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гледаите интервюто на сашо диков с бойко борисов и ако не ви уврът главите няма на къде
227
3
 
3
 
! Отговори
999 преди 13 години
Със подобни на теб индивиди, небих загубил дори минутка да кометирам каквато и да било реформа. Анадъм Бе ефенди ?...Не ми отговаряй, отвращаваш ме с лицемерието си.
226
6
 
4
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Много ли е приятно да клеветиш ? Ако си компетентен коментирай реформата в здравеопазването , а ако няма да те затрудни също коментирай стратегиите на министър Симеон Дянков за финансова стабилност на държавата !!!
225
4
 
7
 
! Отговори
бой за вас само преди 13 години
Да де неса по силата на никой, само по вашите усилия. Така както ни оправихте за 20 години.....Д'ба и крадливите лицемери родоотстъпници ...
224
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Тия пак се надушиха...и *** с подвити опашки
223
4
 
3
 
! Отговори
999 преди 13 години
Те взеха здравето дори и живота на хората па кво остава за ГЕРБ.....Дано вземат на Бойко вувузелата...колкото по скоро, толкова по добре.
222
2
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Съгласен съм с идеята , но не изцяло пък и за президентска република не виждам да има много застъпници (в парламента и министерството) , тях настоящото ги устройва !
221
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Samiqat narod e iztormozen i vqarva na vsqakakvi izmisleni partii kato GERB -BSP -DPS -SDS------Nai dobre e da se napravi referendum za prezidentska darjava,togava pone mi6kite ako ne igraqat dobre,prezidenta 6te gi nakara da igraqat i disko
220
6
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Според мен в България оправия ИМА !!! ... но ще мине доста време и са нужни целенасочена политика и успешни реформи , които не са по силите на хора като г-н Дянков и компания !
219
4
 
8
 
! Отговори
ь преди 13 години
България се превърна в нарицателен пример за проваляща се страна...Срам и позор: нима сме станали вече нация от ***?!Никога повече БИВШ КОМУНИСТ(БКП)ДС=БСП не трябва да се допуска до управлението на държавата!!!!
218
1
 
2
 
! Отговори
Anlatabildim mi? преди 13 години
По отношение на този турчин дето се обади.Защо турците си мислят, че ДПС=бълг. турци?Ами много от бълг. турци не споделят политиката на ДПС и не гласуват за тях.А това: "Една Партия, една Нация" - ми прилича на комунистическите измислици, че който не е от БКП не е българин.И сега ДПС лъже бълг. турци, че който не е с ДПС не е турчин.Но много хора "прогледнаха" и научиха истината за ДПС, които имаха правителство с комунистите.
217
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
V BG opraviqa nqama
216
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки родоотстъпник с това се самооправдава- в България е зле, затова я напуснах. Жалко и долнопробно е да си сменяш родината заради някакви съмнителни икономически ползи. Защото който си е кадърен и в родината си се оправя.
215
1
 
2
 
! Отговори
Bir sen eksiktin... преди 13 години
Глей ся бръчед. Абе шо дириш у нашио сайт?Нерде Бойко, нерде Турция.