Полицейското недоволство расте. Готвят "Голяма изненада"

Дадоха срок на Борисов да ги изслуша, иначе излизат на границата
Обновена: 7 окт 2010 21:39 | 7 окт 2010 21:35, Екип на Dnes.bg
501

 

Полицаите от България готвят общи протестни действия с колегите си от Румъния и Сърбия.

Това разкри пред Dnes.bg синдикалният лидер на униформените от Южна България Борислав Мазнев.

Полицаите са поставили срок на премиера Бойко Борисов да ги приеме и изслуша до 15-и октомври.

След тази дата те ще протестират на границата.

"Голямата изненада", както те наричат готвения национален полицейски протест, ще бъде предшествана от регионални протести пред дирекциите на МВР в областните градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уважаеми полицаи, няма да получите подкрепа от народа по две причини: 1 - Пенсионирате се сравнително млади, с високиу пенсии и добро обезщетение но въпреки това пак ходите да работите и заемате работни места за хора които в момента са без работа и без пенсия.... 2 Когато обикновенните хора протестираха срещу политиката на предишното правителствовие бяхте "к*рвите на властта" и бихте протестиращите..... 3. Ако работата ви се вижда тежка, сменете я с друга, ама не ви стиска..
414
1
 
13
 
! Отговори
Айк преди 13 години
И друго да ти кажа! никога не съм си траел нито аз нито колегите с които работя при установени злоупотреби и нарушения от служители! Напротив! Имам три заплахи за убийство от разни лица по такива случаи! Че се прибирам вечер с брон. жилетка в къщи и се кокоря в тъмното да не не ми свети масълцето накой от горните. Та така! Лесна работа нали???
413
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудя се защо изобщо ще протестират,те така или иначе вършат точно толкова работа,за колкото им плащат.Дори и да им вдигнат заплатите те ще продължат да взимат пари от мутрите да си затварят очите за туй-онуй.Проблема не е в парите,а в манталитета на полицая.
412
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айк - как да ви е лесно, като сте набутани с връзки, без оглед на образование и интелигентност и физическа поготовка? Знаеш ли че мой съ-студент е подал документи и чака назначение вече 5 години, мястото все още е вакантно (няма назначен), но му е намекнато че трябва да почерпи, или някои да го препоръча... Как да ви е лесно след като 20 години само сте били регистратори на престъпления и едва наскоро ви напънаха да поработите?
411
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аикчо, айде да не ревеш... за апаратура на МВР последните 10 години са дадени повече пари от колкото са получили всичките държавни университети, ама защо нямате - питайте началниците си... И защо само независимия съд има имоти по морето, знаеш ли че в половината хотели на сладка службичка като "управител", началник на пресонала или нач.охрана си дремуцат бивши офицери от полицията и милицията...
410
1
 
10
 
! Отговори
Айк преди 13 години
Съгласен съм с теб! За съжаление има нещо вярно, а и Вие гражданите виждате почти само работата на униформените! А какво става на "Тихия фронт" няма как да разберете! Повярвай ми не е лесно и не всеки издържа на напрежението-рецидивисти, наркозависими, престъпници от най-различни нива! Като сложиш в този кюп и някой *** началник! Става ужас...
409
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе чингьо, имаме си предства какво е да си фуражконосец в България.... все се пъчите, все война с престъпноста водите, ама като погледнем статистиката - има повече избити цивилни от смотани полицаи, от колкото престъпници гръмнати от полицаи, и още по малко загинали полицаи при и по повод изпълнение на служебни задължения... Карате пияни, защото колегите не ив правят нищо... карате и без гражданска, защото пак ви се разминава.... паркирате на забранени места но като си оставите "фуражката"..
408
1
 
9
 
! Отговори
Айк преди 13 години
Не ти искам парите, Ристо! Стига ми и тази заплатка! В проценти не мога да говоря, явно ти си по статистиката! А знаеш ли, моето момче, с каква допотопна техника и методи от Балканската война се събират доказателствата? Не гледай лъскавите филмчета по телевизийките, където криминалистите са светлинни години напред с техниката. Нищо общо! И не забравяй, че след събиранета на доказателствата думата има независимият съд с имотите по морето! Хайде чао!
407
2
 
3
 
! Отговори
GB преди 13 години
Комунистическият Интернационал се навдига отново!
406
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми какво чакаш защо не си станал полицай?
405
4
 
5
 
! Отговори
joro преди 13 години
Абе много плащачи на данъци и здравни осигоровки се завъдиха в този форум бе....... То вече излишък в бюджета има 100% съм сигурен, че полувината драскачи тук се осигоряват на минимална ама аде големите данъкоплатци.. Не знаех, че полицаите са освободени от данъци.
404
6
 
11
 
! Отговори
Дете на полицай преди 13 години
Ти би ли искал да работиш като полицай??? На чужд гръб и 100 тояги са малко и идея си нямате какво е да си полицай и то в България. Никакви права....... само задължения.И да обикновенният полицай слижи на народа в повече от колкото народа служи на държавата...Българинът е един вечно хленчещ и недоволен гражданин това е
403
5
 
3
 
! Отговори
4444 преди 13 години
защо ще протестират с полицаи от съседните страни.и те ако са толкова прости като нашите-нищо няма да излезе.
402
4
 
11
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Съгласна съм да ги поткрепе полицаите, но те самите защо не поткрепят БЪЛГАРСКИЯ народ .Нека да си препомним митинга пред народното събрание как тези полицай налагаха безащитните хора.А НАРОДА ИМ ИЗКАРВА ПАРИТЕ НА ТЕЗИ НАШИ ПОЛИЦАИ КОИТО УЖ НИ БРАНЯТ.От кого ...Защо несме единни както в ГЪРЦИЯ.Там всички са солидарни ПОЛИЦИЯТА Е ЗАЕДНО С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ .Никога неможем да направим това.
401
2
 
12
 
! Отговори
vini преди 13 години
Какво им се вързвате на този полицейски синдикат има толкова хора в българия безработни но образовани наемете хора които искат да работят за народа и да понасят трудностите с народа .Тези полицаи доста ги разглезиха.
400
2
 
12
 
! Отговори
Ристо преди 13 години
Приятелю Айк ще споделиш ли с нас какъв е % на прекратените дела поради негодни доказателства? Защото аз поне знам, че заради некадърно събрани улики огромна част от престъпниците се измъкват ненаказани....кой ли е виновен за това. Знаеш ли какъв е % на твоите колеги които извън работно време охраняват или правят бизнес точно с тези които трябва да гонят? А колко от известните мафиоти са бивши полицай? Не е ли факт, че всички наркодилъри са пазени от полицай? И накрая да искате още пари...нагло!
399
0
 
12
 
! Отговори
бранимир преди 13 години
Найстина не трябва да ви слагаме под общ знамнател, но какво правите по този въпрос.Защо вий добросъвесните полицай не предприемате мерки за подобряването на всеобщото мнение на обществото, че нищо не правите?Ето вчера двамата педофили с униформа не влезнаха в затвора, а ако бяха изнасилели дете на полицай-същатали щеше да ви реакцията ви?
398
0
 
10
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Човече, не всички *** са престъпници също. Има и такива, които работят и живеят като нормални хора, но мнозинството са ***. Та и с българската полиция е така. Вероятно си честен човек, идеалист който милее за системата, но на всеки един като тебе има поне по трима униформени, които са в МВР само за да правят безотчетни пари. Там някъде е проблема с репутацията на българската полиция.
397
0
 
10
 
! Отговори
Четящ преди 13 години
Всъщност, и аз не сам наясно за какво се протестира ?! Ако е ЗА - реподбор на кадрите през полиграф, повишаване на квалификацията, намаляване на раздутата до неузнаваемост администрация в МВР - абсолютно ПОДКРЕПЯМ !!!Но ако е за - още и още пари за заплати и добавки - АБСОЛЮТНО НЕ !!!
396
2
 
7
 
! Отговори
Сравнителен преди 13 години
Уважаеми служителю на криминална полиция. Може би вие сте обграден само от честни и почтенни колеги ? Или виждате, че колегите ви са постоянно с единия крак от другата страна на закона, но си траете от `колегиалност` ?! И по темата - колко български шофьори не се прибират със седмици при семействата си ?! Обяснете за какво протестирате ? За реформа на прогнилата МВР-система или за по високи заплати, благини и придобивки ?