Майчинството ще се плаща върху доходите от последните 18 месеца

Правителството планира да увеличи с 6 месеца срока за изчисляването му
Обновена: 23 окт 2010 21:28 | 23 окт 2010 21:28,
229
Майчинството ще се плаща върху доходите от последните 18 месеца
Снимка: БГНЕС

Правителството увеличава с шест месеца срока, върху който се изчислява майчинството, съобщи bTV.

Сега майките получават обезщетение, което се базира върху доходите от последната година преди раждането.

Според промяната от началото на 2011 г. този срок ще се удължи на година и половина.

Причината е, че много жени започват да се осигуряват от работодателите на по-висок доход, щом разберат, че са бременни. Целта е да получават по-голямо обезщетение, а практиката става все по-разпространена.

В момента майката има право на 410 дни за бременност и раждане, през които държавата плаща 90% от средния й доход за година назад.

Ако майката се осигурява 12 месеца на хиляда лева и шест месеца на 500 лева, ще получава 750 лв. Това е със 150 лева по-малко, отколкото би получила при сегашните условия.

Ако пък през шестте месеца не е осигурявана, тогава за база се взима минималната работна заплата, което намалява майчинството с още 100 лева.

От Националния осигурителен институт вече проверяват дали майките се осигуряват на декларирания по-висок доход и след като се върнат на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Добре едно по едно, кажи ми поне едно което е направено. Сутрин говорят едно, вечерта друго, на другия ден става трето, а после пак се връща старото /пример: закона за развитие на научния потенциал, който беше много спешен още декемвриу 2009/. И много искам да видя как ще бутнат незаконните къщи дето ги снимаха от птичи поглед. Това правителстро работи на принципа но пробата и грешката.
185
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
тогава може да е имало, ама я ми посочи сега един дето ще си загърби живота за благото на България ? Само един :)
184
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
до 184 :)на някой не му издържаха нервичките и почна с "доводите" :)Ехххх *** народ сме си и това е :)С такива *** като вас - заслужаваме си да не се оправим никога :)На следващите избори ще гласувам с две ръце за БСП и Доган - не за да ви направя кефа на вас, ами за да ни забатачат докрай, както те могат :)*** червени :)
183
0
 
2
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Ами не знам, но помня на Ботев "В механаат" има следния израз - "Свестните у нас смятат за луди", но все пак трябв макар и тогава хората да ги е било страх и повечето голяма част да са били хора които са гледали само собствения интерес, то все пак е имало техни поддръжници!
182
3
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Човек :) Ти или си голям оптимист или очаквано елементарен... 45 години и още 20 след тях е развиван *** модел в тая държава, а ти се чудиш защо Бойко още не го е прекратил... Няма как всичко да стане наведнъж... Едно по едно да се пооправят нещата - пак ще е добре - ще дойде ред и на ***... Ама *** тогава пак ще ревнат, че Бойко им нарушавал правата...8 години преди ГЕРб управляваше коалицията - що тогава никой нищо не направи, като ги обичате толкоз Доган, царя и сергея ?
181
1
 
3
 
! Отговори
обективен преди 13 години
и още нещо: аз съм хомосексуалист, но това не ми пречи да съм обективен, а не предубеден - като вас :)
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте жалки, за да се сравнявате с Левски и Ботев. Единствено на Бай Тошо го докарвате, селяни прости!
179
3
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Ауууу, много избирателно благодариш бе контраатакистчето :)Що не благодариш на Гоце, на Сергея, на Доган, на МАСЛАРОВА и т.н. - да не изброявам повече :)))Ейй тъпите *** сте прозрачни като подчерепното пространство на червените си шефове бе :)))
178
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 13 години
А защо Бойко не прекрати това? Защо не се принудят *** да спазват законите, защо им се дават още права, откъде накъде. Значи и Бойко както и предишните е в игра с ***, ако не е да го докаже. Да се спрат разни "семейни надбавки" както те ги наричат за хора които нямат образование поне до 8 клас и не са работили през предходните 18 месеца и не са внасяли осигуровки. Ха да видим тогава. Що не го правят така а?не само тва, ами и понятие "Трайно безработни" измислиха, че да го узаконят.
177
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Кво искаш да ти кажа :) *** свали правителството и качи Сергей, Овчаров и Орешарски :) Ко ми ревеш из форумите като анонимник... Аз съм доволен не от положението си, а от управлението и не рева... Ти като не си доволен - не ми давай пример с Франция, ами хващай една сопа и отивай пред парламента... Ко мърмориш тука анонимно като млада майка ??? Ай аман от червени тикви... Отивате пред НС и вдигате бунт да свалите ГЕРБ... Докато ви крадоха мълчахте като *** - сега ревете... Ами пада ви се...
176
1
 
10
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
*** семейство "КОМПИРИТЕ" (такъв им е прякора) от едно село в Северо-Западнала България, имат 23 деца. Всичките ги е родила "самотната майка" Цеца КомпиркатаЦеца Компирката и Мъжа и нямат и 1 ден трудов стаж, но за сметка на това, когато са били и 23-те чаавета при тях са получавали над 1 500 лв. месечно детски ...Сега при тях са останали 14 деца и съответно около 1 000 лв, месечни детски. Другите вече са се изпоженили и са народили неизвестно количество чаавета - всичките неграмотни и неработещиЦеца Компирката не помни имената на всичките си деца и кое, къде се е задомилоИначе ако българското семейство надвиши и с 1 стотинка сумата от 350 лв. БРУТО, върху която плаща данъци, мизерните 35 лева детски, на единственото им дете се спират МОМЕНТАЛИЧЕСКИБлагодарим ти Борко, благодарим ти Волене, благодарим ти Иване, благодарим ти Тотьо
175
2
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Ако Левски или Ботев се бяха родили днес - всички щяха да ги изкарат *** и ненормални и никой нямаше да се трогне от призивите им... Просто народа ни е ***, колкото и да се сърдят някои на Божо за думите... Щом има хора дето да харесват партията ограбвала ги неведнъж - за какво си говорим...Щом всеки си гледа в собствената паница и не го интересува нищо и никой друг - за какво си говорим... Щом всеки в тая държава само знае да иска, но не и да дава - няма оправия и това е. За съжаление
174
2
 
3
 
! Отговори
млад татко преди 13 години
Дебелооко момченце, я се огледай кой командва в ГЕРБ, ще откриеш една много добре разработен комунистическа върхушка! И когато някой вземе да я оплюва, го обвиняват в комунизъм. И това ако не е , здраве му кажи. Аман от недорасли като теб! За щастие има хора, които помнят какво е сторил комунизма в България, но сме прекалено малко, като теб са повече. На следващите избори ще гласувате пак за някои пребоядисани комунистчета, и ще обвинявате другите в комунизъм.
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ДОЛНОТО МНЕНИЕ ПРАВИ САМО ГЕРБ, РАЗБИРА СЕ
172
1
 
2
 
! Отговори
ЕДНО МНЕНИЕ преди 13 години
МИСЛЯ, ЧЕ-ЛОШО ПРАВИТЕЛСТВО ДО СЕГА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА
171
5
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Акулчо :) Недей вкарва сега Бойко в игра с *** :)Или искаш да кажеш, че проблема с *** е от миналото лято ?Или искаш да кажеш, че ЧЕРВЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ не помилва осъдения дон Цеци и ЧЕРВЕНИЯ ШЕФ на БСП не искаше да го направи депутат ? И че *** не бяха основния електорат избрал БСП и Гоце ?Айде сега - поне що се отнася до *** - те са си ваш патент - на червените ***... Не на ГЕРБ... То и Доган така де... Ама на вас само ГЕРБ ви е в устата... Вчера що не ревахте а ???
170
1
 
6
 
! Отговори
млад татко преди 13 години
Какво да му се радвам на Дянков? Че ми вдига осигуровките ли (съответно ми намалява доходите)? Че правителството, командвано всъщност от него, ще иска да работя до 65 години? Я си помисли ТИ дали ще можеш да работиш на 63 годишна възраст? Във Франция хората протестират, че искат да ги накарат да се пенсионират след 60. Смешнико, свали си розовите очила, извади си езичето от *** на Дянков и се скрий някъде!
169
0
 
2
 
! Отговори
Аля до Обективен преди 13 години
Именно. Затова и всеки си трае. Една птичка пролет не прави и ако започне да чурулика сама...отива на Борсата за безработни. Всеки си пази ***. Това е положението. А гладът е по-силен от тока.
168
1
 
1
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Така е,но такива нас трябва да са ангажирани с това да се променят нещата! Както знаеш от историята, че такива като Ботев и др. национални герои са били противозаконни, но те са се борили с несправедливостите!Така, че и ние не би трябвало да оставаме равнодушни към всичко което става!
167
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Задай си въпроса защо Дянков прилага тези изключително непопулярни мерки ? Мислиш ли, че е защото иска или по-скоро защото трябва ?Ти си плачеш за комунистите - твое право си е да решев за тоя дето те краде толкова години - ама на мен лично не ми е жал за такива като теб... Всъщност баламурниците наистина сме ние, а не вие... Ние дето позволихме на червените толкова години да крадат от нас и сега пак явно ревем за тях... Това не е мазохизъм, а чист идиотизъм... Ама нека Дянков да ти е виновен