Майчинството ще се плаща върху доходите от последните 18 месеца

Правителството планира да увеличи с 6 месеца срока за изчисляването му
Обновена: 23 окт 2010 21:28 | 23 окт 2010 21:28,
229
Майчинството ще се плаща върху доходите от последните 18 месеца
Снимка: БГНЕС

Правителството увеличава с шест месеца срока, върху който се изчислява майчинството, съобщи bTV.

Сега майките получават обезщетение, което се базира върху доходите от последната година преди раждането.

Според промяната от началото на 2011 г. този срок ще се удължи на година и половина.

Причината е, че много жени започват да се осигуряват от работодателите на по-висок доход, щом разберат, че са бременни. Целта е да получават по-голямо обезщетение, а практиката става все по-разпространена.

В момента майката има право на 410 дни за бременност и раждане, през които държавата плаща 90% от средния й доход за година назад.

Ако майката се осигурява 12 месеца на хиляда лева и шест месеца на 500 лева, ще получава 750 лв. Това е със 150 лева по-малко, отколкото би получила при сегашните условия.

Ако пък през шестте месеца не е осигурявана, тогава за база се взима минималната работна заплата, което намалява майчинството с още 100 лева.

От Националния осигурителен институт вече проверяват дали майките се осигуряват на декларирания по-висок доход и след като се върнат на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
5
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
България е *** развъдник на Европа и света. *** са най-качествения електорален матрял. Политиците без *** са загубени.
205
1
 
3
 
! Отговори
млад татко преди 13 години
Хахаха, ти си просто жалък. Бях излязъл на разходка и сега се връщам. Виждам ти писанията и се заливам от смях. Абе ти наистина си по-*** даже от Бойко. Хич не ми е чудно, че си му привърженик. И той ще те хареса. Той по-умничките от него не ги долюбва, ама тебе ще те вземе веднага в партията. Само внимавай да не те прекара някой психиатър, че параноята и сравненията с Ботев плачат за високи дози от техните лекарства.
204
0
 
24
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
3) Сега да се заемем с третото, или последното въпросче. Ами *** "трайно-безработни" УЖ "самотни майки с нулев доход БРУТО" ... те не източват ли бюджета ба гусин Педянков и гусин Тотьо ?!Първо ... вместо по нула или 35 лв., техните детски са по 59,15 лв. + още едни 78 лв. за майката месечноВторо ... вместо по 1 - 2 деца, тези *** са с по 10 до 23 чаавета всякаЕдна "самотна" мургавелка, само с 10 деца, струва на бюджета 200 000 лв. за период от 25 годиниА такива вече имаме няколко-стотин хиляди семейства "данъко-НЕплатци", които се изхранват чрез свръх-раждаемост. Над 1,5 милиона *** ***, имат един основен поминък - Майчинства, Детски и Помощи. Над 80% от всички помощи, и над 85% от всички детски отиват за тях. Без да са платили и една стотинка, през целия си живот на същия този бюджет. Затова има предложение "детските", вече да се казват "***"Значи другари анти-бели расисти Ротшилд, Шорош, Ааметко Смаил (Доган), Сидеров, Седефчо, Борисов, Цветанов, Доан Зия, Дянков, Тотьо, М. Попова, Костов, Мартинчо Фъфлека и т.н."КАМЪЧЕТО В ОКОТО НА РАБОТЕЩАТА МАЙКА ВИДЯХТЕ,НО ГРЕДАТА В ОКОТО НА *** ЛЕНТЯЙКА, НЕ ВИДЯХТЕ "
203
0
 
19
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
2) Колко деца имат средно, работещите родители-данъкоплатци ? В почти всички случаи 1- 2 ... Да приемем че имат две. Платеното майчинство е 13 месеца и половина. Значи за двете деца работещата майка, ще ползва отпуска общо 2 години и 3 месеца. Нещо повече - да допуснем че тя ще вземе и от допълнителната отпуска, която се плаща 240 лв. на месец, но за 1 година. Тоест приемаме какво - че през целия си живот, тази майка ще ползва 4 години платено майчинство. Значи цели 4 години нейната мамма - ще получава парички, без да работи !Ама ... дайте сега, да си зададем обратния въпрос. Колко години ТЯ и съпруга и, ще работят и плащат осигуровки, без да ползват майчинство ? Ами веднага ви отговарям - цели 73 години, или над 18 пъти повече. Абе Ламби, абе Старшинка, откъде ги взе тези 73 години ? - ще попита задължително анонимния атакист, редовен читател на блога ми. Ето ... както знаете, правят трудовия стаж на мъжете 40, а на жените 37 години, или общо за съпружеската двойка = 77 години. Вадим 4 години Майчинство и остават 73 ... Анадънмо Атакистче ?Тоест щом 73 години работят без да получават, а само 4 години получават без да работят, то тези родители НЯМА КАК ДА ИЗТОЧАТ БЮДЖЕТА !!!
202
0
 
20
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
1) Значи белите майки източвали бюджета, като се осигурявали на по-голяма брутна заплата, когато разберат че са бременни. Така получавали по-голямо Майчинство, което както знаем е 90% от осигурителния доход. Добреее ...Но питам аз, защо за размера на майчинството, не се брои и осигурителния доход на съпруга и, след като имат брак ?! Нали и той през тези 12 (вече 18 месеца), е плащал осигуровки ?! И то обикновенно върху по-голяма заплата от жена си. Нееее, майчинството се изчислява само върху по-малката заплата на работещата съпруга. Нека и с това да се съгласим. Ние българите сме хора-конформисти Но защо тогава, питам аз ... когато трябва да се спрат детските на същото семейство, осигурителния доход на съпруга се взима предвид ?! Именно защото имат брак, се събират брутните заплати на съпруга и съпругата, дели се на 3 (ако са с 1 дете), или на 4 (ако са с 2 деца) и се получава среден доход над 350 лв. БРУТО. Може и да е само с 1 стотинка отгоре и хоп с балтийката - НЯМА ДЕТСКИиии ...При по-големи платени осигуровки - не сте заслужили детски !!!При по-малки платени осигуровки - вие вече сте заслужили детски !!!Блестяща илюстрация на т.н. "обратна справедливост"За да намалят размера на майчинството - не броят осигурителния принос на съпруга !!!За да спрат детските обаче - броят осигурителния принос на съпруга !!!Блестяща илюстрация на прочутия "double standart"
201
1
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Аз колко пъти писах, че етническия *** Волен Сидеров е смъртен враг на българската нация. За съжаление той държи в мъртва хватка Борисов с уж "БЕЗУСЛОВНАТА" подкрепа на 21 депутата от Атака. Не... не оправдавам пожарникаря. Но не случайно, тази анти-бяла промяна - увеличението на осигурителния срок за платеното майчинство с 6 месеца - идва ВЕДНАГА след като Сидеров открито заплаши, че може да оттегли подкрепата си за ГЕРБ. Тоест, заплаши ги със сваляне от власт, служебно правителство и нови избори ... И Бойко пак е поддалТова Решение на ГъРБ-авото правителство, е скандално и несправедливо, поради следните 3 причини :
200
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тези детски се стимулира мързела на младите майки. В Испания е 4 месеца след раждане и имат по 3 деца средно, а тук 2 години дундуркане и ако имат 1 дете пак им е много трудно. Като има желание се намира начин, като няма желание извинения много.
199
0
 
19
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас на родителите !И до 3-то РАЖДАНЕ.ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ...
198
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Да, също и пенсиите, и обещетенията за безработица. Всичко това е източване на държавата, да се спре незабавно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
197
16
 
3
 
! Отговори
сръх преди 13 години
Майчинските трябва да се спрат по принцип въобще, така се източва държавата!
196
0
 
7
 
! Отговори
аре стига бе преди 13 години
,,,,Е. Василев: Фидосова не ме е насилила, Яне не е хомосексуалист,,,,,,============Ето с какво се занимават депутатите.О т в р а т....
195
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Прав си, така ще стане. само че никакви рицари в блясави допспехи няма да ме трогнат. Аз за ГЕРБ повече няма да гласувам НИКОГА. Ако изобщо гласувам. Ще пускам невалидна бюлетина за да не ми отива гласът неизвестно къде, но няма да гласувам за тези които досега са управлявали, за НИКОЙ от тях.
194
1
 
5
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 13 години
Това решение ще намали дължимите социални плащания в бъдещ период. В момента безработицата е голяма, както и броя на хората работещи на половин ден или поснати в неплатена отпуска. Към края на мандата на герберите ефектът вече ще се вихри с пълна сила, но тогава ще бъде и времето на рицарите в бляскави доспехи. ....нали все пак ще са пред избори...
193
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 13 години
193, Ами те и сега не ме питат, някой пита ли ме дали искам да ми увеличат пенсионната възраст, вноската за пенсия и здравната вноска и много други неща. Теб за какво са те питали, кажи де, да видим, може да са ме пропуснали при питането.
192
2
 
3
 
! Отговори
Млад татко преди 13 години
Извинявам се на всички - "Млад татко" да се чете "млада майка" :)
191
1
 
2
 
! Отговори
Бареков преди 13 години
Имаме и друга новинаИ аз обичам сам да си говоря - сигурно защото съм плод на кръвосмешение, както цялата ми рода :)
190
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-добре ли ти беше, когато червените ти дружки си правеха каквото си искат, без да те питат теб ? И по-добре ли беше докато бяхме на принципа само грешка-грешка при предишното управление ?Колкото до събарянето на къщи - ми нали виждаш какво се оказва - че според законите, които червените си гласуваха толкова години - незаконни строежи няма :) А и нали се сещаш какво ще стане при обжалванията на актовете с нашата ( ваша ) червена, корумпирана съдебна система ???Иначе нека си говорим ей така!
189
0
 
2
 
! Отговори
Бареков преди 13 години
Имаме новина: обективен сам си говори!
188
1
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
оффф аман от детски простотии... като ми пишеш с ника, че ще прокопсаш... Толкова си смотан "млади татко", че както казах повече ми приличаш на млада майка...*** си пиши кот си искаш - не ми пречиш... *** не ме дразнят - само ми е жал за тях...
187
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
187 коментар се отнасяше за 186