"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На 31 години съм, дано съм жив да го видя този от снимката в затвора.
424
4
 
16
 
! Отговори
Силно угрижен преди 13 години
Предлагам за депутати за се избират само :1. Български граждани до 45 години2. Раждани в България !3. Неучаствали в масовата и подмасовата приватизация / заменки и пр. кражби4. Без роднини по ДС и шумкарска линия5.Освидетелствани в чужбина за психично здраве6. Ясно изразена сексуална ориентация - независимо каква ( скритите *** са зависими)Не знам дали обаче може да се намерят 240 подобни българи ....
423
2
 
7
 
! Отговори
до447 преди 13 години
Ако искаш гласуваи и с краката си,но Агент гоце нищо няма да направи
422
2
 
13
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Сладко беше , а Гоце? *** всичко си има край. А за партия - забрави. И 1 % не можеш да вземеш. Особено след като хората разбраха къв подмолен *** си.
421
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
кога ще се засрамят тези комунисти ще съм жив ли
420
0
 
8
 
! Отговори
Херд преди 13 години
Виж сега - за обидите излобата си прав. Обаче това са само симптомите на една болест на обществото, а големия въпрос е причината на болестта. Е отговорът не е много сложен - ами помисли защо тук хората са такива, а в Австрия например не са? ѝми разликата е че тук бе извършен чудовищния 45-г. експеримент на комунистите и бе прекъснато естественото развитие на нацията. Като начало бе ограбена и избита т.н. буржоазия. Сега приятелю живеем в посткомунизма всичко което виждаш е плод на соца.
419
3
 
1
 
! Отговори
bizona преди 13 години
slavito shte ni upravlqva we brat ...
418
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО С ДВЕ РАЦЕ
417
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ние за тая власт кръв сме проливали"бкп- бсп
416
2
 
16
 
! Отговори
кико преди 13 години
Един селянин от Плевенско и Пернишки ***,а да ни е честито,ами Алексей,Ковачки,*** Янев,Митьо очите и още знайни и незнайни от обкръжението на това историческо иэкопаемо Първанов
415
0
 
13
 
! Отговори
Софокъл преди 13 години
Тоя пък !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Въобще е забравил къде е ! Само след година ще бъде *** на историята, потънал в забвение близо до 23-те тома на Тодор Живков !
414
0
 
3
 
! Отговори
гей парад преди 13 години
Голмайстори звучи наистина възбуждащо. Станишев пак ли ще ни разказва приказки за лека нощ?
413
0
 
26
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Като чуя от крадци и комунистически агенти за гражданско общество, то направо се побърквам!
412
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Двама селяни да обединяват гражданското общество???? Някои в тази държава се взимат насериозно.
411
2
 
1
 
! Отговори
Intelekt преди 13 години
:) Да не би да сме анархисти ? Да не говорим за качества .... защото май най-доброто качество което намирам в момента е покриване на норматива за бързо вадене на маркуча от противопожарна кола до горяща сграда....
410
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ами ако искат да си бъдат животни.. да се хващат на гоцевите изгъзици!!!а гоце като си иска ромското.. да си ги взема в Русията .. *** ще ги дари с землища в някое друго резерватче ... да ги водят на баня в езерата от изгорял мазут!!
409
1
 
2
 
! Отговори
Fanfan Laleto преди 13 години
Кой по конституция свиква референдуми бе отворен. Един човек може да решава сам в стаичката за гласуване или в тоалетната. В стаичката се избира каквото се предлага от кукловоди, т.е. изборът е най-малкото зло. Тука иде реч, че за някои хора гордост и предразсъдъци е само заглавие на роман. Преди човек за да се изправи пред хората трябва да си даде отговор на въпроса - имам ли качества, ставам ли? Какво зная и мога? И ако има достойнство - да си седне на ибания ***. След Левски такива липсват.
408
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а сега, *** имат глас. около 700.000. те нямат какво да губят нали така?
407
1
 
1
 
! Отговори
глупака преди 13 години
трогателно. еле пък те ще те чуят...
406
1
 
16
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Гоце ако не заложи на *** ... нема кой друг да е!! кметове.. сеири.. панаири.. кебапчета и слави трифонов ... а бе маргинална му работа!!!