"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
3
 
15
 
! Отговори
Умната преди 13 години
Както се и очакваше, цялата "кралска" *** от мафиоти, Гоцеви агенти и блюдолизци ще бъда мобилизирана ! За рицаря на чалгата - дългуча Слави въобще не съм учудена. Неговото шоу от край време е инструмент на мафията за подкопаване на държавноста и за деморализация на обществото !
404
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слави скоро го чака пенсия те го гласят за младежко крило на Първанов ? Да се смее ли човек, да плаче ли??
403
1
 
12
 
! Отговори
Помнете преди 13 години
Запомнете си мислите сега, да не забравите догодина, когато трябва да се гласува! Не се лъжете по мазната усмивка и зализания перчем - Гоце е завършен престъпник, комунист-апаратчик, с единствена цел да обслужва интересите на кремълските си господари!
402
2
 
8
 
! Отговори
стоян преди 13 години
смях голям, който гласува за този, или е от онези които лапат или е от онези които мозък нямат... ама чакайте бе, то останаха ли от другите .......
401
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако бяхме нормална страна, тоя щеше да е в затвора поне за 30 години! По - добре не пожарникар, ами волфаджия, отколкото безкруполен крадец и убиец! Хората забравиха за аферата "петрол срещу храни", ордена стара планина за Ахмед Доган, бракониерстворо, епидемията от венерически болести в президентските покои, назначението на Никола Филчев и тн... а тия дето цъкат минусчетата, са продажни родоотстъпници!
400
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 13 години
Гуци,гуци..........*** *** !!!!!!!!!
399
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
шом са със слави ще им трябва и митко пайнера и азис
398
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много жълт .... да не е болен.....
397
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 13 години
КАКВО ИЗЛЪЧВАНЕ !!!! КАКЪВ ИНТЕЛЕКТ !!!
396
1
 
10
 
! Отговори
до 26-Пич преди 13 години
За проекта на Първичката-Гоце е известен от много отдавна, но защо не се говори и никой не споменава за този проект!?!?***.ин го направи много отдавна, не се ли сещате, Стар урок по комунизъм.Кои каза социализъм?
395
3
 
13
 
! Отговори
didko преди 13 години
Гоце, Гоце, ****ераст долен, ходи се пери в Столипиново, доносник недоклан!
394
2
 
21
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
Слави и Първанката си приличат-арогантни хитри селяни - учили недоучили. Прави си Гоце новата партия та да си разделите на две двата процента, които ще получите общо всичките червени ***. И в Парламентнакуковолято
393
2
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Един доносник не може и няма право да е политик. Гоце се изкачи на върха благодарение на Кольо Добрев - Мъж с главно "М". Този се криеше зад него.
392
3
 
23
 
! Отговори
F2 преди 13 години
поредната напаст за българския народ.....край няма комунистическата лакомия!!
391
4
 
13
 
! Отговори
Гъци преди 13 години
Гоцевщината и простащината на Дългия, е нямам думи! То и аз съм прасе ама такава свинщина не съм забърквал, воглаве с оная кривоустата и другата ***...мани,мани! Пази Боже сляпо да прогледа!
390
4
 
10
 
! Отговори
млад преди 13 години
Споко има време, може пък, да го бутне БМВ , циииииирк.
389
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сложете си снимката в рамка - да знаете кой управлява О-д.
388
25
 
4
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Ако Първанов създаде проект с удоволствие ще го подкрепя. Той поне е политик, а не охранител.
387
7
 
0
 
! Отговори
Intelekt преди 13 години
Haresva mi che vsichki izkazvashti nqkakvo mnenie sa osobenno kompetentni , razchitaiki na mediini poznaniq i populistki simbiozi. Predlagam na vsichki da svikate referendum za prevrushtane na hubata ni republiika v monarhiq i to absolutna ... nqma smisyl ot konstitucionna. Smqtam che na vsichki vi haresva edin chovek da reshava kakvo da se sluchwa. Predpolagam vas vuobshte ne vi vulnuva lipsata na kakyvto i da e bilo eksperten personal i kompetentnost ot strana na pravitelstvoto, imame si B.B.
386
1
 
9
 
! Отговори
IND преди 13 години
Трябва да се изкорени практиката в България политиката да бъде един успешен бизнес без риск и с висок процент на печалба. Гоце в изявление пред Народното събрание около 4 месеца след като Ахмед Доган обявява за обръчите от фирми и след това президентът му дава мандата да създаде правителство.