Преговарям за "Белене" само ако Русия признае за грешната цена!

Премиерът категоричен, че повече пари за проекта няма
Обновена: 30 ное 2010 10:53 | 30 ное 2010 10:30,
308
Преговарям за "Белене" само ако Русия признае за грешната цена!
Снимка: БГНЕС

България ще преговаря за строителството на АЕЦ "Белене" само ако изпълнителният директор на "Росатом" Сергей Кириенко признае, че е подвел българския народ, като е обявил преди четири години, че цената на проекта е 4 млрд. евро.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като откри енергийната конференция за Югоизточна Европа „Енергетика без граници – от национален към регионален подход”.

„България повече пари за "Белене" няма. Сядам пак да преговарям за „Белене” само ако г-н Кириенко бъде любезен да излезе и да каже: "Това беше грешка, ние сме съучастници в тази грешка, обявихме на българското общество 4 млрд., при положение че знаем, че тя е над 6 млрд". Говорим само за руската част от проекта“. Тогава сядам и преговарям”, обясни министър-председателят.

„Искам днес г-н Кириенко публично и ясно да каже, че както всичко, което е правила Тройната коалиция, и по проекта „Белене”, когато са подписани 4 млрд. евро, са знаели, че това не е цената и че цената е скрита в инфлационния индекс”, коментира още Борисов.

Той беше категоричен, че проектите „Набуко" и „Южен поток" са изгодни за България.

Премиерът лансира тезата, че държавните гаранции за проекта "Набуко" трябва да се извадят от бюджетните дефицити на държавите участнички в проекта.

„Започне ли да се усвоява банковата гаранция, дадем ли я, това се прехвърля на бюджетния дефицит на държавата. Усилията на правителството и на всички нас да запазим границите на бюджетния дефицит ще бъдат напразни“, обясни Борисов.

Още по темата

„Надявам се ЕК да ни помогне в решаването на този казус, иначе аз няма да спра проекта, но всички трябва да останат с ясното съзнание, че по този начин минаваме в свръхдефицит”, отсече Борисов.

„Това, че сме на кръстопътя между Европа и Азия, дава голямо предимство в инфраструктурните проекти на България“, каза още премиерът.

„За България и двата проекта са изгодни ("Набуко" и "Южен поток"), защото минават транзит през страната ни и можем да ползваме колкото ни трябва газ, като диверсифицираме доставките“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
1
 
! Отговори
абе преди 13 години
Абе ти си много болен, бе, пич!!!
171
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите нямат нищо общо със славяните като произход. Славяните са били обикновени роби на прабългарите, факт.
170
1
 
3
 
! Отговори
до 187 от Тонето преди 13 години
Чудя се дали да ми става тъжно или смешно, че въпреки откровено хумористичния ми пост са се намерили индивиди, които да го вземат насериозно. За вас сигурно предаването "Пълна лудница" също е пълно с ***, нали?Искрено ваш,Тонето
169
2
 
1
 
! Отговори
Я по спокойно преди 13 години
Не сте дали нито вяра нито азбука на руснаците - гърци са дали това, но само защото русите са си избрали това да стане. Киприан беше назначен от Константинопол, защото първите години Руската църква е била част от Константинополската епархия, и след една године бе свален и избягал, сменен от руснак. Тъй че по тихо,я! Вие взехте култура и езика от славяните - запомнете, нищо не сте дали. Преписали сте няколко гръцки ръкописа - това е. Мирясайте вече. Нщо и никои сте. И до сега е така.
168
1
 
3
 
! Отговори
? преди 13 години
Относно мераклията да се изселва:Най-добре да го направиш още сега!Колкото по-малко *** останат толкова по-добре!Нои предлагам да си платите първо целия масраф, който е направен за вас-това първо!Второ-когато ви писне да чистите кенефите и да миете чините вЩатите да се сложи такса за прибиране в България/щото докото си развяваш *** там тук хората са оправялистраната/! Колкото повече си отсъствал толкова по-голяма сума!А най-добре еднопосочен билет!На добър час!
167
1
 
9
 
! Отговори
G преди 13 години
Боко е ненормален, и с времето ще се убедите всички в това!!! Прекалено силно му е Егото, което няма интелектуално и капацитетно покритие..
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия не е слон. Русия и *** на слон. Загнила, вмирисана ***. Колкото по далеч от Русия, толкова по добре. Не им щем нито меда, нито жилото. За последнтие 400-500 години, Русия няма един приятел който да не е закопан тотално от самата Русия.
165
0
 
6
 
! Отговори
б б преди 13 години
а бе Кириенко дай ни горницата над 4 млрд , пък кажи че си се объркал в цената бе братушка. То нашия народ каквото му кажеш по телевизията - и вярва един такъв , вярва - ми народ , кво да го прайш.Те за мойте хора какви неща извадиха - пък не ни пука - няма оставки , няма критики. Пей сърце. Та една централа ли.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има и агенти на АБВ и БСП после ще има парички за избори всичко си има цена
163
9
 
6
 
! Отговори
Рублите на БСП преди 13 години
Така наречените "Русофили" са 80 процента от смесени бракове и са половин руснаци и 20% "рубладжии" от БСП. Това е положението. Не им се чудете на глупостите, които пишат и говорят :)
162
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това се казва ПАТРИОТ! гоце ще си оплюе брадата пак...
161
1
 
6
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Не е крив премиера!Нали знаеш, докато има шарани, ще има и рибари!Докато има такива, които се хващат на тези откровени простотии, които му вярват на всяка съшита с бели конци глупост, Боко все така ще си я кара! Ще обяснява, как Първанов, Станишев, руснаците и марсианците са виновни за всичко, как всички са омазани с ***, само той бял и чист! И нама да работи! Има си успех човека, минава си му номера, защо да се напъва да измисли нещо по интелигентно! То...не че ще измисли де, колкото и да се напъва, ама не му се и налага! Ей го на, реже си лентите в момента е в Бяла, довечера пак ще е във всички новини, първо как е скастрил гадните руснаци, после с ножицата... Пък какъв е ефекта от всичко това, няма и да се разбере! Някой, такъв като мен, тук-таме ще се напъва да обяснява, че от както направиха прословутото кръстовище, катастрофите се увеличиха в пъти и, че колкото и да се зъби на руснаците, цялото зъбене е като във вица, в който мравката оправяла слона....ама това са подробности! Електората ще гласува, Боко ще си развява байряка....и така, докато съсипе всичкото малко останало в България! После ще се усетим, ще го намразим, като патрона му - Царя и ще си изберем следващия....дето да ни оправя....
160
1
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 13 години
Тоз ако гради икономика на базата на еднолични решения, ако някой му се бил извинил, за нещо което ние сме виновни... нямам думи...
159
0
 
8
 
! Отговори
za 189 преди 13 години
Аз мисля, че ако отворят Шенген и психохатите ще напуснат държавата:))))))
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Росатом пък говорят за милиарди, сякаш ще си купуваме кифли за жълти стинки. ай сиктир
157
1
 
0
 
! Отговори
Капан за идиоти преди 13 години
Ето един *** падна в капана. Пич, не крещи, не си си у вас, че ти личи тъпоумието.
156
0
 
1
 
! Отговори
ъ? преди 13 години
да си признава бързо, че да не го бие :))
155
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Този човек говори така сякаш е намерил някоя по-евтинка атомна централка да се търкаля на реконструирания път за летището. Може пък да са ги пуснали и в Лидъл по две за лев. Да си купя и аз една, ама ми трябва кредит от някоя банка, дали може да ми посочи най-подходящата. Ще си продавам после ток, ще си купя шарено камионче и ще си го тегля на детската площадка, та Гошката с пластмасовия шлем да се пукне от завист.
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЯДЕЦ.... НЕ СЕ ЯДОСВАЙТЕ ТОЛКОВА ДЕ ЗАЩОТО ВИ ЛИЧИ ЗЛОБАТА.НАГЛИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ...
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук наистина има агенти на КГБ