Забравете за 13-а заплата и пенсия. Дянков не дава

Такива са възможностите на държавата, каза финансист №1
3 дек 2010 16:05,
178
Забравете за 13-а заплата и пенсия. Дянков не дава
Снимка: БГНЕС

Ако някой чиновник се е надявал в последния момент да научи, че ще получи допълнителни пари за коледните празници, може да спре да го прави.

Финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че няма да има нито надбавки към пенсиите, нито 13-а заплата в бюджетната сфера, защото: "Такива са възможностите на държавата".

"Разбира се, ако някои министри смятат, че определени хора или екипи в техните министерства и агенции са особено заслужили 13-а заплата, някакъв вид стимул, и имат този финансов ресурс от спестявания, тогава по тяхна преценка може да се даде".

Още по темата

Според вицепремиера обаче е недопустимо да се плаща на всички.

Дянков коментира и заложената в бюджета възможност за увеличаване на външния дълг с над 2,3 млрд. лева.

Той разясни, че това е само една възможност, която е вкарана в рамките на бюджета за следващата година, но едва ли ще бъдат взети назаем толкова много пари.

Финансист №1 на държавата призова да се провери какво е записано в бюджет 2010 за възможностите за външния дълг и колко е реално е похарчено.

Вицепремиерът също така предположи, че искането на десницата за увеличаването на приходната част в бюджета за следващата година може да бъде изпълнено.

Симеон Дянков подчерта, че разчита за това на работата на митниците и НАП. Все пак ако се случело, министърът щял да го приеме като "приятна изненада".

25 милиона лева са очакваните приходи от най-новия данък "колиба", съобщи още той.

Дянков обаче не може да каже колко ще струва събирането му. Все пак вицепремиерът увери, че сумата ще е по-ниска от 25 милиона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
slr преди 13 години
къде са платените драскачи на тия *** ГЕРБ ?!?!??! Има пари за 1-ва класа в самолета, за бензин и транспортни разходи, за хеликоптери и голф игрища, но няма за хляб за хората?!?!
169
0
 
3
 
! Отговори
tmpl преди 13 години
Финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че няма да има нито надбавки към пенсиите, нито 13-а заплата в бюджетната сфера, защото: "Такива са възможностите на държавата".Майка ви да ***. На хората пари не давате, ама вие си увеличавате и без това звездните заплатки нали? Ах, мама ви ***, наистина ме ядосахте! Много бързо забравихте какво обещавахте преди!
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забравете за 13-а заплата и пенсия. Гарантирано от ГЕРБ!
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мъжко дупе един път се гласи никога повече Герб Никогаа!!!
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а коледни пици няма ли да има бе убавецоо
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ууууууууууууууу нищо не става от герб на следващите избори 10%
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ е като отходна канализация - каквото и да пуснеш в нея върви НАДОЛУ !
163
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 13 години
правилно за калкулатора.................................
162
0
 
3
 
! Отговори
ани преди 13 години
защо само тази година то и миналата беше същото без 13 само съдебната систъема взеха и докато се мълчи и другата ще е пак така
161
0
 
5
 
! Отговори
BoSimeonov преди 13 години
Абе хора, каква 13-та заплата? Какви надбавки? С Дянков начело работещите трябва да бъдат доволни, че все още са на работа.
160
0
 
1
 
! Отговори
dqnko picata преди 13 години
pone po edna pica ,nqma li da ima bezplatno?
159
0
 
10
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Когато Сергей беше премиер имаше по 250 лв за пенсионерите като Коледна добавка ...Сега дават по 6,3 млрд за АЕЦ , но пари за възрастните хора няма ...Ако някой има 1 млрд и собствена банка, то тогава някакви си 250 лв са едно голямо НИЩО !Но , ако един пенсоинер взема 130 лв пенсия и му дадат 250 лв като Коледна добавка, както даваше Сергей, то тогава тези 250 лв са МНОГО ПАРИ и от голямо значение за оцеляването / съществуването / на хората от третата възраст !Просто и логично, нали ?Хората от третата възраст докато са живи, ще помнят как Сергей им даваше по 250 лв за Коледа ...В случая Сергей е напълно прав !Не става само с популизъм , нали ?Какво бих направил АЗ, ако ' калкулаторът ' ми смята грешно или са му свършили батериите ?Бих го сменил с нов и по - хубав !Просто и логично, нали ?
158
1
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Така ще е като си нямаме "федерален резерв" да ни печати пари и да ни ги раздава....!!!
157
0
 
6
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Мръсно долно джудже,което се гаври с народа си.Вече втора година,откакто са на власт гербарите не пускат коледни надбавки.Дреме им за нас.Колкото по-малко останем живи ,толкова по-добре за тях
156
0
 
10
 
! Отговори
ицо преди 13 години
Хора забелязвате ли какво точно прави финансист номер едно на страната,с най-прости думи тва се нарича от пусто в празно,тоя *** се мъчи да напълни хазната с допълнителни данъци,орязване на заплати и бюджети,незнам какъв точно тесен специалист го водят ама знам че до никаде няма да я докара.Жална ни майчица през 2011.
155
0
 
9
 
! Отговори
Коледно послание преди 13 години
Хайде, бабо Станке и дядо Иванчо, простете се с надеждата да си хапнете поне един път в годината по-добре! За Коледа си пригответе кофичката с фалшиво кисело мляко и малко хлебец, ако ви останат пари. Трябва да поспестите някой лев и за новия данък за схлупената ви къщурка, че да не останете и без нея! Бъдете здрави и вярвайте в доброто и справедливостта! Заслужили сте ги с труда си. Весели празници!
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dqnkov ------P**AL,i togolqm
153
0
 
7
 
! Отговори
Безнадеждно преди 13 години
Четете добре! За пенсионерите и обикновените чиновници ТВЪРДО няма да има коледни добавки. Но за тези от министерствата, по преценка на ръководството- ще има! В съдебната система вече си гласуваха по няколко хиляди лева отгоре. Защото били независими. Другите пък ще са направили икономии. Също както Калинка Малинка- получавала проценти за всеки един донос, написан до Брюксел/ над 400/. Ами да видим откъде са тези икономии? Може би в бюджета им са били заложени в повече? И все на наш гръб!
152
0
 
0
 
! Отговори
hamurapi преди 13 години
Nyama i da ima! Deribeichetata sa si dobre i vaobste ne im puka za nikoi. Te vzimat rushveti, imat falshivi diplomi za obrazovanie, obvivat se v kich i podmazvachestvo kam BB, grimirat se i si skubyat kosmite! I sa spokoini, zastoto znayat dobre, che BG naroda e tap i tarpeliv do prostotiya. Pak glasuvaite za tyah, pak im lijete zadnicite s nadejdata, che nyakoga ste vi se padne po-chist zadnik!!!
151
0
 
8
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
Е МОЖЕ ЛИ НАГЛОСТ БЕДЕН НАРОД ,НИСКИ ЗАПЛАТИ СЕГА И КОЛЕДНИ Е ТОВА Е ВЪРХЪ ,АБЕ ПО 50 ЛВ. ДАЙТЕ АМА НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ИНТЕРЕСНИ ДА ПЪЛНИТЕ ХАЗНАТА ОТ НАРОДА ,НЕ ВИ ИСКАМЕ МАГИСТРАЛИТЕ И ЗАЛИТЕ ТЕ НЕ НИ ХРАНЯТ.