"Атака" оредя: един депутат минус

Камен Петков напуска групата и става независим
Обновена: 13 дек 2010 14:21 | 10 дек 2010 11:28,
132
"Атака" оредя: един депутат минус
Камен Петков. Снимка: parliament.bg

Депутатът от „Атака” Камен Петков, който в началото на мандата предпочете да се жени, вместо да подкрепя правителството на Бойко Борисов, а след това гласува „против” най-важния закон за следващата година – Бюджет 2011, накрая официализира позицията си.

Тази сутрин зам.-председателят на парламента Екатерина Михайлова съобщи, че Петков напуска групата на Волен Сидеров и става независим.

Така ентусиазираните националисти повтарят сценария от миналия мандат на парламента.

Тогава от 21 депутати в началото стигнаха до разпад на групата в края на управлението на тройната коалиция. И досега „Атака” разполагаше с 21 народни представители, но от днес стават 20.

Нито Камен Петков, нито Волен Сидеров присъстват в парламента, за да обяснят причините за „развода”.

Кратък коментар направи депутатът Станислав Станилов, но с уговорката, че не познава Петков. Той не можа да си спомни младият му колега някога да е изразявал мнение против управляващите в стаята на парламентарната група.

Бил тих и се държал като всички останали „съратници” (по терминологията на националистите).

Станилов допълни, че не знае колегата му да е подписвал декларация, с която се задължава, ако напусне групата на „Атака”, да се откаже и от депутатския си мандат.

„Това е въпрос на личен морал”, коментира професор Станилов и допълни, че ако той е в неговата ситуация, би напуснал и парламента.

Самият Станислав Станилов също не бил подписвал подобна декларация. Депутатът не вижда особена драма в намаляването на състава с един човек и даде пример с предишния мандат на „Атака”.

Народният представител обаче не можа да си спомни факта, че в края на мандата на 40-ото народно събрание група на националистите не съществуваше.

„Аз съм в атака още преди Атака да съществува”, така Станилов разясни своите депутатски принципи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: атакаКамен Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aгент Сидеров е БИТА КАРТА! От него нищо не става. Кой е луд да се снима ГОЛ и да си окачи снимките в нета?! Само агент Сидеров може да направи това,защото както всички знаят си е шизофреник и уличен хашлак....Колко партии смени този човечец?!
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Но абдалите остават : Болен, Павел Шопов - Простака ...Не могат да изпуснат кокала (Бойковия кокал!).
117
2
 
4
 
! Отговори
Kitaec__ преди 13 години
И какво от това ? Атака и Герб са си чисти комунисти
116
0
 
5
 
! Отговори
баи ви ганя преди 13 години
та то атака нема место и у лудницата бреи че вожд имат великолепен артист
115
2
 
10
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Плъховете напускат кораба,Болен Лидеров е политически труп и заедно с Боко Тиквата отиват в небитието.
114
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредният "напазаруван" депутат! След като си е взел мизата е редно да напусне парламента, защото народа го е избрал с определен вот. Колкото подкрепата на Атака за правителството на Герб, то В.Сидеров многократно го заяви, че макар и да има несъгласие с някои от решенията ще подкрепя това правителство, за да не се върне тройната крдлива коалиция. Какво значение има дали по БНТ не са махнати новините на турски като ББ и правителството полагат неимоверни усилия да спрат кражбите, престъпността
113
1
 
6
 
! Отговори
Бивш атакист преди 13 години
По тая логика трябва всичките от атака да напуснат парламента защото те измениха на избирателите си като станаха *** на герб.Погледнете само какви закони подкрепят а какво обещаваха преди изборите.За жалост и аз бях един от тях. Сега се срамувам да срещна тия хора на които съм проповядвал идеите на атака.Няма правда.Всички политици лъжат и крадът.
112
3
 
1
 
! Отговори
До 119 преди 13 години
Къде ходиш бе човек.Изтърва дежурната сестра с лекарствата.Вече и ти личи ,че не си ги пил.
111
3
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Добре стана,защото ако се водим по логиката,че са го избирали хората от "Атака" трябваше да напусне Парламента и да се принесе в специализираното здравно заведение на "Пети километър".
110
3
 
2
 
! Отговори
Депутат преди 13 години
Защо независим, да си ходи в къщи. нали са го избирали хора на Атака. Не съм от Атака, но независимо за кой се касае, трябва да има морал. То се оказа, че дебелоочието е черта на всички депутати (а те ще гласуват закони!).
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... Че то първо Атака извъртя задницата и е малко трудно да се определи кой именно променя избора на хората, другарю Станилов.Доколкото разбрах, мажоритарната ти бюлетина миналата година изчезна в последния момент, да не би да попречи на герберския мажоритарен кандидат.Човека на снимката е честен, личи си по очите и му е писнало да поддържа и гласува за антинародни правила.
108
1
 
13
 
! Отговори
Бивш атакист преди 13 години
Напълно подкрепям действията на Камен Петков.Това не е атаката за която бяхме готови да жертваме всичко.Стискам му ръката.
107
2
 
5
 
! Отговори
ЮПИТЕР до АТИЛА преди 13 години
мънички атила на едно место Хайне пита - по какво може да се познае една спукана камбана? ПО ЗВУКА! та атилчо колкото по-малко дрънкаш толкоз по-добре защото от теб звучи бяс и простотия.Комунистите ли са виновни за сегашната разруха? при комунизма се строеше имаше работа и всеки беше сигорен за живота си! Ренегатите не са комунисти!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то се гласува не за партии а за България. Стела Банкова или Минчо Христов напуснаха групите си, защото не бяха съгласни с политиката на партиите си, с теснопартийните им интереси. Те задаваха до болка неудобни въпроси към Станишев. Оставиха добър спомен за тях. Също и Мария Капон. Като са окупирани партиите от шефове, нали трябва и другите да имат думата. Един свободомислещ депутат е по-добър от сляпо подчинен. Защо да напуска събранието. Ако е платен или купен от някого, то скоро ще си проличи.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по принцип съм против напускането на парламентарни групи. Това е морален въпрос дали да останат в парламента или не. Все пак депутатът би трябвало по съвест да представлява интересите на избирателите а не на партиите в парламента. Затова и заради келепира от друга страна досега почти няма депутат, който да е напуснал и парламента. Ами ако някой партиен шеф те кара да гласуваш като машина глупости четири години като овца, приятно ли ще ти е? Въобще материята е сложна и с различни аргументи.
104
0
 
2
 
! Отговори
момо, преди 13 години
Да, лепят - във всички страни, в които се говорят славянски езици и официалната религия е православната. Само дето не са навсякъде, а по входовете, пред гробищата и на определените за това табла. А в цял свят известията за нечия смърт се печатат във вестниците.
103
3
 
5
 
! Отговори
фашист - антифашист преди 13 години
Камен Петков е станал от фашист - антифашист?
102
4
 
3
 
! Отговори
momo преди 13 години
Я кажете освен в България, някъде другаде лепят ли некролози?
101
3
 
24
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Е,имало и разумни хора в тая партия.
100
9
 
10
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Кой позволява на тази Комунистическа *** и Ченге от ДС Станилов да говори.Тази *** както и цялата Руска партия А-така, трябва да се ЛиквидиратБългария от 66 години се Управлява от Терористи и Убийци и от децата и внуците на тези УбийциСрещу Терористи и Убийци се действа и ще се действа САМО и ЕДНСТВЕНО със средства на ТЕРОР и УБИЙСТВАКомунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.Само до стената.КАЗАХ !!!bulgarya.tk