Гласуват окончателно Кодекса за социално осигуряване

Разглеждат Закона за преброява на населението
Обновена: 11 дек 2010 08:39 | 11 дек 2010 08:24,
41
Гласуват окончателно Кодекса за социално осигуряване
Снимка: БГНЕС

Народните представители ще гласуват днес окончателните текстове на Кодекса за социално осигуряване.

Депутатите приеха част от промените, с които се регламентира постепенното увеличаване на осигурителния стаж, който е необходим за придобиване право на пенсия, регламентира се увеличаването на срока за изчисляване на обезщетението при майчинство от 12 на 18 месеца и стабилизиране на пенсионната система до 2035 година.

Условията за пенсиониране на категорийните работници остават до 1 януари 2014 година.

Предвижда се още депутатите да одобрят прехвърлянето на индивидуалните партиди от професионалните пенсионни фондове в Националния осигурителен институт, както и ролята на Комисията за финансов надзор, която ще трябва да предостави информация за наличните по партидите средства на министъра на финансите и управителя на Националния осигурителен институт.

При подписването на национално споразумение за пенсионна реформа между правителството, синдикатите, работодателите и частните пенсионни фондове, се регламентира прехвърлянето на активите в НОИ.

Споразумението, подписано на 2 ноември, предвиждаше във фонд „Пенсии” на НОИ да се прехвърлят и средствата по индивидуални партиди до 31 март 2011 година.

Още по темата

Според гласувания дневен ред за работа на Народното събрание депутатите ще разгледат още на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 г., законопроекта за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за платежните услуги и платежните системи.

Депутатите ще разгледат още и Законопроект за ратифициране на Конвенцията за създаване на Съвет за митническо сътрудничество и на изменението на конвенцията. Парламентът ще започне работа в 9.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
от половин Африка преди 13 години
АБПФК не ги мисли! и те живяха добре и децата им, а сега ни управляват внуците им!Въпросът е в това, че германците, европейците - всичките, американците, след като се пенсионират НЕ СИ ПРОМЕНЯТ стандарта на живот, че дори хукват да си осъществяват мечтите от младини - пътешествия, образование ....А тук, как е бе "ЦЯЛА ЕВРОПА", а?
18
10
 
2
 
! Отговори
В ЦЯЛА ЕВРОПА.... преди 13 години
..ВДИГАТ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ!!В ГЕРМАНИЯ -СЪЩО!КАКВОТО ЗА ВСИЧКИ ---ТАКОВА И... ЗА "НАШ ГОЛ ХАСАН"!КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА, ДА СИ СПЕСТЯВА ЗА СТАРИНИ!"ДЪРЖАВНОТО РЕНТИЕРСТВОТО" И "НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ".....СВЪРШИХА!НЕМА ПАРИ,ЗА ..."БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА"!!!ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНАТ ,ДА ГИ СТРОЯТ --ОТНОВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И без да бях чел статийката, беше ми ясно всичко - защото знам целите на престъпното правителство на *** борисов - цял живот да плащаме осигуровки, но никога да не доживеем да получим пенсия, за да могат с парите ни да хранят *** нисша и престъпна *** !!!Затова предлагам на преброяването всички да се пишем *** - и да спрем да плащаме каквото и да е - нека т.нар. "българско правителство" да ни храни и нас.
16
1
 
8
 
! Отговори
Честен преди 13 години
Искаме Закон за основна проверка на пенсионираните ЧРЕЗ подкуп на Доктори ! МНОГО СА !
15
1
 
6
 
! Отговори
Честен преди 13 години
Искаме Закон за основна проверка на пенсионираните ЧРЕЗ подкуп на Доктори ! МНОГО СА !
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това което се случва в България е част от прословутия план Ран-Ът целящ унищожаване на България като държава,предишните правителсвта до някъде саботираха този план,но сегашната сбирщина наречено "правителство" следва стриктно плана,ако не знаете целта на този геноцид България да бъде заселена с *** хазяите на дянков и борисов.
13
2
 
7
 
! Отговори
р2к преди 13 години
До тъпака, наричащ се АтилаТук става въпрос за сериозни неща, които наистина засягат хората,,,Така че по добре се разкарай с твоите шутовски писания - звучаттвърде глупаво.
12
1
 
9
 
! Отговори
Келешчо преди 13 години
Тези тунеядци от парламента ще почиват цял месец около коледните и новогодишните празници. Къде го има това , освен в България?! Бойко много добре го каза, че всички в парламента са мързели.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Искат гарантирани пенсии-бягайте от България.Искате здравеопазване-Бягайти от България.Искате справедливост-Бягайте от България.Искате живот без *** и ченгета-Бягайте от България."Искат гарантирани пенсии - павета по политиците!Искате здравеопазване - павета по политиците!Искате справедливост - павета по политиците!Искате живот без *** и ченгета - павета по политиците!
10
1
 
11
 
! Отговори
Гочето преди 13 години
Погледнете ги на снимката какви угоени шопари са.Наближава коледа......стават.....Поне да се загърнат малко....
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ГИ ПУСКАЙТЕ ВЪТРЕ! Ще борят и записват, колко телевизора, компютри и т.н. имате и ще им сложат данък догодина.
8
3
 
10
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Бойко-***!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да оправдаваш престоя си в управлението на държавата с приемане на рестриктивни закони не само че е нелогично ,но и кройно вредно спрямо българския народ.Тези промени са преливане от пусто в празно,замъгляване на съзнанието на лумпенизираните слоеве от населението и не водят до оправия а до по голяма разсипия.Тази "реформа" не показва на къде е верния път.Май всеки трябва поединично да се спасява от управляващите,за да си осигури старините.Жалко!Нямам им доверие.
6
1
 
23
 
! Отговори
от раята преди 13 години
Начукаха ли ни го вече?Какви закони,какви промени?Някои европейски страни работят по 100 годишни закони,а в Б-я се радваме на нови закони ,на всяка четвърта година.От умни по-умни,най-умни .И защо да се осигуряваш в таястрана и защо изобщо да живееш в Б-я?Защо? Г-н Орешарски ,не гледай така възмутено,тепърва ще се пренапише учебника по икономика.Изненадите тепърва започват.Който каквото заслужава,това получава.
5
4
 
32
 
! Отговори
Съветник преди 13 години
Искат гарантирани пенсии-бягайте от България.Искате здравеопазване-Бягайти от България.Искате справедливост-Бягайте от България.Искате живот без *** и ченгета-Бягайте от България.
4
1
 
24
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Не разбрах само от цялата работа синдикатите какъв го играха?Че те по-зле от мафиотите.Подкрепиха всичко де що има за орязване и допълнително утежняване положението на трудещия се.Хората в другите страни кръв пускат защото са синдикалисти,нашите тука едни цигари, едни лули та е чудо!Имаме ли въобще синдикати?
3
11
 
7
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Мен това какво ме интересуваВ този 132 годишен Руско Турски Колониален *** работят, плащат данъци и осигуровки само Робската Дегенерирала Славянска *** за да храни Незаконната 62 годишна комунистическа власт, нейния репресивен милиционерски апарат и разбира се родствените на славянските *** МАНГАЛИНие Българите не работим на заплата, ние прибираме само КЕШ пара от комисионни и хонорари ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРАКАЗАХbulgarya.tk
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пука му на някой и без това когато тия ще обикалят повечето хора ще са на работа. А и да съм в къщи и ако случайно разбера от данданията по стълбището, че са те, надали ще им отворя.
1
4
 
23
 
! Отговори
ловец преди 13 години
Предлагам референдум за "Закон за отстрел на политици и друг вреден дивеч ".Например всеки последен уикенд на месеца да се обяви за ловен сезон за отстрел на политици и кметове по преценка на избирателя.Маи само по този начин ще ги накараме да заработят почтено и най-вече "на ползу роду".