Работната група одобри докладите ни за Шенген

Имало забележки за охраната на границата ни с Турция
Обновена: 14 фев 2011 16:42 | 14 фев 2011 16:37,
35
Работната група одобри докладите ни за Шенген
Границата ни с Турция е проблем. Снимка: Булфото

Работната група към Европейския съвет, която оценява готовността на България и Румъния за Шенген, е одобрила доклада за Шенгенската информационна система у нас, според който страната ни изпълнява изискванията.

Одобрен е и другият доклад – за сухопътните ни граници, в който има забележки за охраната на границата ни с Турция и се съдържа констатация, че България трябва да положи още усилия, за да покрие шенгенските критерии.

Това съобщи БНР, позовавайки се на чужди дипломати в Брюксел. За момента няма потвърждение от българска страна.

Според източниците предвижда се през втората половина на март, след като България декларира, че е преодоляла слабостите, у нас да бъде изпратена заключителна експертна мисия.

Още по темата

В съкратени срокове тя ще подготви нов доклад само по проблемните области на сухопътната ни граница, който се очаква да бъде подобрен през април.

На 28 януари работната група отложи двата доклада за България, а прие този за Румъния.

Тогава за причина за отлагането беше посочено, че страната ни е трябвало да предостави нова информация за свършеното досега и какво има още да се направи за покриване на критериите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам на власт да дойде Ванката (но не тоя от Шоуто на слави) и тогава ще настане благоденствие. Той ще приватизира и ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
10
3
 
8
 
! Отговори
Аз до 12 преди 13 години
Лично аз не съм се клел за нищо. На някои им се иска каруцата да върви пред коня, ама не става
9
13
 
7
 
! Отговори
до Аз преди 13 години
Как така планът бил до есента?Гербавите нали се кълняхте и верихте за сега? :)
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ползата от влизането ни в Шенген може да бъде евентуалното падане на визовия режим за САЩ, което никак не е малко.
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тези възторзи?Работната група е одобрила ТЕКСТА НА ДОКЛАДА под който се подписват и се внася в Съвета на Европа за решение.Отделно, че пак има недоизпълнени неща от техническите изисквания.Аре по-кротко!
6
4
 
20
 
! Отговори
Аз преди 13 години
По план трябва да влезем в Шенген през есента. Не виждам смисъл да се мъчим да променим нещо, което шенгенците са го решили отдавна.
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така, а плюйте пак. Ясно е, че ако ни забавят за Шенген, то ще е поради политическо решение на някои европейски членки. Но и ние можем да мотаме топката по техните приоритети, също политически. Поздравления мислещи сънародници. Дребните пристрастия от местно естество не трябва да пречат на постигането на националните цели.
4
7
 
30
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
За границата с Турция,да отговая Костофф.По негово време изоставиха кльонаи редица...застави,а оставиха патрули,които минават на 24 часа...един път.Тотуй не е...граница,а алеята на...влюбените.Това не му пречи сега,да...ревес цяло гърло;махнете министъра Цветанов.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що кво й е на границата с Турция? По едно време, за да минеш ти даваха една флашка, която трябваше да занесеш на друго гише и после да я върнеш, щото тоя след теб и той чака за същата флашка :-)
2
10
 
33
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Да-границата с турция трябва да се блокира и минира много добре!
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще влезем в шенгенското пространство.Това е добре по принцип за страната.Обаче лично за мен и за много други това изобщо няма значение.Заплатата ми е замръзена вече трета година,цените ми ги вдигат за сметка на това редовно.Това е положението.Тая новина не ме радва изобщо.Ако приемат мин.РЗ за ЕС 800 Е тогава да иначе да им пикам на ЕС на НАТО Шенген и където ще и да ни приемат.Аз съм все в кереча.Децата Шенген не ядат.