Не счетох за нужно да информирам президента!

Аню Ангелов чакал Първанов да го извика заради "Дръзки"
Обновена: 8 апр 2011 14:22 | 8 апр 2011 13:56,
260
Не счетох за нужно да информирам президента!
"Дръзки" била вече ремонтирана, твърди Ангелов. Снимка: Булфото

Министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че по устав не е длъжен да информира президента Георги Първанов за изпращането на фрегатата „Дръзки" в мисията в Либия.

„Има си строго определени правомощия на държавните институции по Закона за отбраната и въоръжените сили. Доколкото си спомням, президентът беше казал, че всичко вече ще е по устав, тоест по закон и след като законът не ми възлага такова задължение, аз счетох за необходимо да не го информирам“, отсече военният министър.

В началото на седмицата държавният глава, който е и върховен главнокомандващ, се оплака, че е разбрал от медиите за решението за изпращането на нашата фрегата в Либия.

На въпрос няма ли все пак моралното задължение да информира президента, Ангелов посочи:

„Аз уважавам институциите и тъй като съм сигурен, че той е знаел, че се подготвя такова решение, ако ме беше извикал, аз щях да отида при него и да му обясня. За съжаление не получих такова повикване”.

Снощи фрегатата „Дръзки” се е завърнала от двудневно плаване. Военният министър потвърди, че действително са възникнали повреди и се е наложило корабът да бъде ремонтиран.

Още по темата

Те са били в един дублиращ жироскоп и в инфрачервената система за управление на въоръжението. Всички повреди вече били отстранени.

„Това са повреди, които възникват непрекъснато”, увери Ангелов.

Тъй като фрегатата "Дръзки" ще бъде разположена извън териториалните води на Либия, не се предвижда използване на оръжейните системи на кораба, а дейностите по патрулиране и проверка на кораби са отработвани от екипажа при участие в операцията на НАТО "Актив индевър" и в мисията на ООН в ЮНИФИЛ, уточни по-късно министърът в парламента.

Разривът в отношенията между военния министър и Георги Първанов настъпи още при обсъждането на кандидатурата за шеф на служба „Военна информация“, след като президентът не одобри няколко предложения на Ангелов.

Последваха остри реплики между двамата, като военният министър в крайна сметка намери начин да прескочи държавния глава, като предложи кандидатурата на цивилния Веселин Иванов.

Президентът пък наскоро остро разкритикува политиката на правителството по отношение на националната ни сигурност на личната си страница във Facebook.

Ангелов пък му отвърна чрез страницата на министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
13
 
0
 
! Отговори
DO 71 преди 13 години
Много лесно ще стигне до Либия ,за 5 дни точно.Да не мислиш че новите кораби на по 2 3 години не се развалят .Знаеш ли колко техника има наблъскана в тоя кораб тва да не ти е кола .
194
3
 
31
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Млад герберастки поет,направил на Гербер ***,и сега се хвали навред!
193
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП-червеноармейците пак в атакано не знаят наесен какво Ватерло ги чака.На пусия се заложил президентас АБВ се цели в парламента.Костов с Мартинчо си гука,интриги плетат на една кука.Касим Дал-Касим взеллидерството на Ахмед АгаДепесето налегна ги тъга,че Сокола се превърна в ***.Мадритския лъжец ще го гонят май,хубавото е, че лошото си има край. Вечер Янето търкалетата на Трактора целува,а през деня по медиите се пъчи и надува.ББ ги гледа и не може да им се начуди,абе тия май наистина са луди.
192
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напред другари смело да браним нашто пъклено делопо-големи айдуци от нази нематуй е нашата емблема.
191
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червеноармейците пак в атака,но не знаят наесен какво ги чака.На пусия се заложил Президентас АБВ се цели в парламента.Янето с Трактора медиите оре,компромати сее с надеждатаБългария да стене по-зле.Само на Бат Бойко не му пука, реже ленти и чисти България от ***.
190
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С червените ботушки потропва Дядо Мраз,*** веселушки пеят в захлас.Масларова танцува, гюбеците въртиПърванов на челото потно лепи й пари, Азис припява, весело е нали?Шадраванчо пиянката само надига дамаджанката.Станишев страстно на пилона се върти,Вигенин с влажен поглед го следи.Сакса се надува, не иска да танцува,Мавъра и той не харесва такъв запой и сМартинчо си гука, надява се на слука.Доган ага кротко на миндера си седи, Дончева врънка да му пусне без пари.Янето жално в *** реве,Трактора не иска вече да го оре.А навън в мрака Цветан Цветановс Роман Василев ги чака.
189
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Параванов с АБВ иска пак да е добре, на воля да си крадеи ученички да е_е!
188
0
 
35
 
! Отговори
аз преди 13 години
а дъртофелата АНЮ АНГЕЛОВ можеше и да убие няколко човека на червен сфетофар но това няма никакво значение ,че в другата кола е пострадало и дете . Въпроса е наглеца Аню да е министър докато се пръсне по шевовете ., а ние лошия материал , президента , и други дребни рибки нищо не значим. Така е учил в бившия СССР наглеца Аню .Да е жив и здрав да му се връща .
187
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Израснал и възпитанв недрата на народа,сред прелестната българска природа.Със борбен дух, във трудности изпитан!В теб, Генерал Борисов, е вроденочувство за справедливост, строгост.Достоен си да бъдеш премиер.Народът те избра и те обича,естествен и без царствен маниер,наш Генерал Борисов те нарича!Двайсет години нашата родинае разграден и безстопанствен двор,способната младеж замина за чужбина;корупция, мафия, убийства без надзор.Във горните етажи на власттапроникнали са мафиоти и престъпност,а те предопределят участтана хората с терор и недостъпност!Разчитаме и вярваме на тебе, Генерале,със твоя нов и дръзновен екипот управлението с хирургична точностда отстраните всеки корумпиран тип!Да се избави нашият народот крайна бедност, болести и глад, просия,самоубийства прекратен животи нечовешки форми на мизерия!О, достолепни Генерале, поведи ни!Ний вярваме във твоя свят обет!От враговете Де *** Се /ДПС/ пази ни! Проправяй бъдния ни път напред,за да застане нашата Българиявъв Европейския съюз със чест,да заблести като нечесна лъчезарияда я приветстват всички! Светла чест!Премъдри Господи Иисусе, благослови ТиГенерала и България!
186
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените мишлета се разписукаха във форума, което много ме радва, явно много ги боли, за дето ББ им взе от устата сиренцето. А това "сиренце" е милиони от печалби от далавери с държавните активи, контрабанда на наркотици, нефт, акцизни стоки, проституция, далавери с европейски фондове, абе с една дума далавери от всичко от което се изкарват лесни мръсни пари. Дерзайте ребята, пардон червени мишлета.
185
2
 
8
 
! Отговори
Тежката гемия преди 13 години
Навремето имах мотопед Балканче. Два часа караш три ремонтираш. И във повечето случаи не уведомявах тате, че съм го подкарал.
184
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Милиардера Първанов се е забърквал в какви ли не скандали:..." и така нататъка и така нататкъка черен пиар от костовисти, *** и атакисти! Явно си изкарвате прехраната плюейки по форумите!
183
0
 
19
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
до 186: то, хубаво...ама я виж татю й на Цецка. А?!Па виж и другарите на Тиквата - Божидар Димитров - бивш ДС, шефа на Лукойл В.Златев, Мишо Пивото и т.н., па виж му предния работодател, че и по-предния...Иначе Цецка ни е ясна от времето като идваше с бронирани коли в Оргахим да пуска ТИР-овете по избрани от нея дестинации.После Доктор Борисов само й легализира каналите като бутна всички държавни поръчки в Сибанк. Законна кражба 100%.
182
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко нарочно е отклонил "Дръзки"! Щял да участва в изследването на Сомалийският залив!
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приказвайте си ви! Ама аз съм си на Леденки и то на преференциална цена - безкцизна:) И недейте дума много, че ще спите в Правец! А там се получават масирани инфаркти!
180
0
 
18
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 13 години
Човек неуспял да създаде и развие едно семейство/нещо елементарно/.Вие държава му поверихте!!!
179
23
 
2
 
! Отговори
Скандално! преди 13 години
Милиардера Първанов се е забърквал в какви ли не скандали: Писмото му до Милошевич. Скандала който гръмна в ООН с програмата "Петрол-срещу храни". Отричаше, че не е агент на ДС с псевдоним Гоце. Стрелянето по архари. Трипер от ученичка. Апартаменти подарени от Манджуков. Апартамента на синчето му, купено за смешни пари от фирма спонсорка на кандидат-президентската му кампания. Орден "Стара планина" за Ахмед Доган.
178
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не обиждайте министъра, днеска му е празник,- международният ден на РОМИТЕ, приобщете го.
177
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вицепремиерът Дянков изплаща ипотечен кредит в размер на 540 000 долара на къща за 2 млн. долара със заплата 3182 лева ...Блажиш ли дедо попе, блажиш ли.
176
0
 
12
 
! Отговори
мосад преди 13 години
по изтекла информация корабът се е върнал понеже на втория ден, след като са изтрезняли / както е добре известно преди влизане в бой се дава алкохол/, та след като са изтрезняли , наште са установили , че на корабчето няма рул, некой го е свил за старо железо, отделно са намерили в трюма десетки неиндифицирани *** същества, коита са се били самонастанили там, режейки по нещо от корабчето и издаващи го на близък пункт за метали. Та затова са се върнали завалиите нещастни.