По първокласните пътища няма дупки!

Плевнелиев опроверга една от версиите за ада на "Тракия"
Обновена: 17 юни 2011 10:10 | 17 юни 2011 09:56,
109
По първокласните пътища няма дупки!
Снимка: БТА

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.

"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.

"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.

Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Още по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.

"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.

На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим", уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
1
 
! Отговори
orlin преди 12 години
e pa, vie ot dnes.bg, ne odihte li da vidite tamo patya s va6te koli kak e? ne ogledahte li patya tamo ???? ili samo palite voini tuka v neta za neroden petko???
85
1
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
Пак тея от днес.бг измислят такива просташки заглавия,че немам думи...
84
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джантата на автобуса е изкривена, а гумата е цепната в срещуположната страна. Нима това е станало в мантинелата или бетонната колона? Значи? Говори бе, Плевнелиев, говори сега тези души на чия съвест тежат?! Пак говорете, че ако не ядем асфалт, ще ядем друго! Защо не си оправихте съществуващата мрежа, ами тръгнахте....да не казвам какво, то на всички е ясно вече!
83
1
 
28
 
! Отговори
сф преди 12 години
Министъра ми падна в очите... хей нехранимайко омаен, ти возил ли си се в МПС между Пазарджик и Пловдив по "Тракия"??? Там асфалта е на вълни със скокчета убитако ниеден. Продължавай да се съмняваш дълбоко. И без това след 2 си аут, както всичките ти предшественици до сега.
82
1
 
9
 
! Отговори
Плевелиев преди 12 години
Аз не бях. Поддържащите фирми са виновни.
81
1
 
15
 
! Отговори
До Роко преди 12 години
Къв норматив, кви 5 лева ве?Кога последно са правени ремонти?Само с отварянето на нови отсечки не се получават нещата, мойто момче.Нужна е подръжка!Пука ми на онази работа, че един път в годината ще ида до Бс по магистрала. Подръжка няма ли,Бойко да си реже лентите колкото си иска
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не само, че никога няма да се оправите, ами ще ставате все по- зле."Девизът на Герб май е: Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле.
79
2
 
1
 
! Отговори
emma преди 12 години
Govori6 taka, za6toto nqma6 postradali blizki.ko be6e na mqstoto na roditelite, zagubili deteto si, druga pesen 6te6e da zapee6.Az ne giveq v BG i znam kakvi sa pati6tata tuk.V BG pati6tata sa ugasni,avtobusite sa na godinite na baba mi.No nikoi ne iska da poeme vinata za tazi katastrofa.Kakto vinagi,vinoven 6te e nevinniq- v slu4aq 6ofiorat.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роко моля те бе човек, това че ти не си виждал нещо не значи, че то не съществува.
77
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А вие преди да плюете трябва да правите разлика между неравност и дупка."Неравност, това е издутина или вдлъбнатина на пътя. А дупка е правителството на Герб.
76
17
 
3
 
! Отговори
Роко до 75 преди 12 години
Хайде, ако обичаш не преувеличавай. Често минавам по тази отсечка и тчно там почти никога не съм виждал камион да се движи в аварийната лента. Освен това въпреки неравностите по пъта, почти никой не намалява скоростта, така че явно в реалните условия на това повечето от вас не изпитват неудобство от тези неравности. Ако ви пречеха щяхте да намалявате. Явно отново си плюете за норматив.
75
16
 
4
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
Българите пак мучат за нещо. Винаги готови да заливат всичко със несекващата си злоба. Не само, че никога няма да се оправите, ами ще ставате все по- зле.
74
3
 
23
 
! Отговори
До 70 преди 12 години
Роко, неравностите по магистрала Тракия около Пловдив и Пазарджик са такива, че кара товарните автомобили в нарушение на всички правила за движение по пътищата да се движат в аварийната лента. Ти наясно ли си как се чувстваш докато пътуваш с автобус точно в тези участъци?Или и ти си с някоя тарикатска количка и не ти пукат тези накърпени участъци? Това не е магистрала!!!
73
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** няма ли да се пръждосва? Нямало дупки по първокласните пътища. Верно, няма, ама в Сърбия. Откакто заедно с мутрата застроиха магистрали и южни дъги поддръжката на пътищата замина в петнайста глуха. Пътищата в по-лошо състояние не са били от времето на Виденов и Костов. Вече е средата на юни, а по пътищата още не е изметен пясъка от зимата. За 2 г. смогнаха да открият 19 км "магистрала" и успяха да закрият 19 000 км пътища.
72
5
 
13
 
! Отговори
долу ГЕРБ преди 12 години
НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ БЕ??? ОБИРДЖИИ СКАПАНИ ..ПОВЯРВАХМЕ ВИ ...ДОЛУ ПЛЕВНЕЛИЕВ ! ДОЛУ ГЕРБ !!!
71
21
 
4
 
! Отговори
Арк преди 12 години
Дупки има в празните български тикви, които плюят по всичко и всеки. Не заслужавате дори сегашното си положение. Още по- зле трябва да бъдетеи с тази злоба, завист и агресия след известно време просто ще изчезнете като нация и това определено ще помогне за прогреса на нормалните хоера.
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния нагъл *** в мутренската банда.
69
20
 
5
 
! Отговори
Роко преди 12 години
Факт е, че първокласните пътища са в сравнително добро състояние. Поддържат се и няма дупки. А вие преди да плюете трябва да правите разлика между неравност и дупка.
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защо критикувате ГЕРБ за тия дупки? Да не би да са се образували сега?"Добре бе образували са се при Станишеви, или още по-добре в мандата на Царя, а сега ми кажи в кой мандат не са запълнени.
67
2
 
13
 
! Отговори
az преди 12 години
Prav e 4oveka - nqma dupki, za6toto v BG nqma parvoklasni pati6ta....