По първокласните пътища няма дупки!

Плевнелиев опроверга една от версиите за ада на "Тракия"
Обновена: 17 юни 2011 10:10 | 17 юни 2011 09:56,
109
По първокласните пътища няма дупки!
Снимка: БТА

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.

"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.

"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.

Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Още по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.

"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.

На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим", уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Bai-Hui до 63 преди 12 години
Ти говориш за другото платно на магистралата(посока София).Катастрофата стана в платното за Бургас на няколко километра след входа на магистралата от към Карловско шосе.
65
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърче жалко искам да тръгнеш от Варна към шумен по магистралата и да караш с 120 -130 и когато наближите мост да не намаляш да видим дали ще оцелееш в кратерите който са точно на моста.Караш си по що годе добър път и изведнъж като влезеш на моста дупки с дълбочина около 15 см и ширина около метър-два и после върви разправяй че се доверяваш на фирмите потдържащи пътищата.Ако беше добър министър щеше да отидеш и лично да инспектираш пътя, все пак не ти плащаме да си седиш в офиса само.
64
5
 
21
 
! Отговори
Опа преди 12 години
Тука Плевчо малко се оля.
63
2
 
19
 
! Отговори
Dundy преди 12 години
Само който не е минавал по тази отсечка може да твърди, че всичко и е ОК. Вярно е, че няма фрапиращи дупки, но всичко е в кръпки и неравности и дори с разрешените 130 км. в час колата може да стане неуправляема, особено за шофьор с по-малко опит.В същия този участък, но в обратната посока, преди няколко дена един приятел сряза гума и изкриви джанта, ако това е европейска магистрала....
62
4
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
Точно там където е станала катастрофата има голяма дупка и тя е в дясната лента на платното - точно там където трябва да минава автобуса. Освен това там осветлението е много слабо. Въобще магистралата от отбивката за Карлово, Хисаря и Пловдив до бензиностанциите ШЕЛ край Пазарджик е в окаяно състояние и не може да се нарече магистрала - дупки, неравности, пропадания на пътя, износване на няколко слоя асвалт. Така, че министърът вместо да политикантства да си върши работата. Уж е най-добрия!
61
5
 
11
 
! Отговори
58 преди 12 години
До 61 До 58"А дали ако всички пътища са примерно като в Германия,няма да има никакви катастрофи???Върху това замислял ли си се???"Аз и върху теорията на Опарин съм мислил, но темата тук е друга : ЛЪЖИТЕ на Плевнелиев и неговата очевидна неадекватност. Имам усещане, че нямаш представа какво се опитваме да ти кажем.
60
6
 
1
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 58А дали ако всички пътища са примерно като в Германия,няма да има никакви катастрофи???Върху това замислял ли си се???
59
0
 
8
 
! Отговори
ЕКО ТЕРОРИСТ преди 12 години
На МАГИСТРАЛАТА през 30км има значи ВНИМАНИЕ НЕРАВНОСТИ ПО ПЪТЯ и трябва да намаляш под 100 че като те МЕТНЕ ХЪЛМЧЕТО И ИЗЛИТАШ
58
3
 
4
 
! Отговори
марти преди 12 години
до 52Ако ми следиш мисълта,то щеше отдавна да си загрял за какво иде реч!!!Мисълта ми драги мой беше,че едни другари въведоха винетките уж,за да се ремонтират пътища,но така и нямаше такива-ясно ли се изразих или да си раздробя още малко мисълта,че да я смели мозъчето ти по-лесно???Това е малко като с пенсиите-червените поплювковци ги вдигат предизборно,но следизборно ги плаща някой друг,който и хал хабер си няма от техните обещания!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Драги ми смехурко,ако ти можеш да оправиш за две години пътища,които не са пипвани десетилетия,то или наскоро си избягал от лудница,или си...по-голям супермен и от бат Бойко!!!"Ами поне няма да лъжа, че съм запълнил дупките.
56
2
 
20
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Другарю Плевнелиев, ще ви качим в автобус от София до Пловдив, примерно!Около Пазарджик и Пловдив магистралата така е окъпрпена, че ще ви изкочат червата докато ни возят. Това, че ви возят в хубави коли, които не усещат окърпената магистрала в този участък си е направо щастие. Товарните автомобили се движат в аварийната лента за да избегнат неравностите. Магистрала Тракия се нуждае от ремонт.
55
3
 
23
 
! Отговори
учудена преди 12 години
Няма ли нещо много странно в бързината на замитане на следите от катастрофата? Защо рейсът е бил влачен,защо час след ккатастрофата кръвта е била измита от пътя,защо следователите ще разглеждат обстоятелствата по снимков материал, а не на място,защо фирмата е нямала лиценз,защо турци държат тоя бизнес,защо,защо дащо? До кога такъв вид катастрофи ще се повтарят с ужасяваща последователност и българи *** като мухи по пътищата,?
54
8
 
4
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 49Драги ми смехурко,ако ти можеш да оправиш за две години пътища,които не са пипвани десетилетия,то или наскоро си избягал от лудница,или си...по-голям супермен и от бат Бойко!!!
53
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам ги бесепарчетата, дето са ги излъгали, че като дойдат на власт и за тях ще има. Пускат някакъв коментар( стила ви е един и същ) и точно 10 секунди след пускането има 3 плюса.. а на някой човечец дето му е писнало и и е писал негативен коментар, без да обижда конкрента партия, и от преди 10 минути как едва е събрал 2-3 плюса.. Личи си другари. Не е скъпо да имаш 4-5 айпита. Повечето доставчици ги дават за по няколко лева на месец.
52
3
 
5
 
! Отговори
xax преди 12 години
Напълно прав е какво искате?
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"И дали по времето на ГЕРБ се въведоха винетките???"42 я ми обясни какво общо имат винетките и как точно са причинили те катастрофата катастрофата. С парите от винетките се финансират пътищата, т.е. се запълват дупките.
50
12
 
5
 
! Отговори
марти преди 12 години
Спомням си преди време,че след едни местни избори най-голямото постижение и гордостта на червените поплювковци беше спечелването на кметския пост в такъв жизненоважен и стратегически мегаполис за тях като...Полски Тръмбеш?!?Знаете ли,че в този град пътната мрежа е по-зле и от улиците в Кербала!!!Казвам това,за да си направят някои извода какво остава за останалата републиканска мрежа!!!
49
3
 
19
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Точно там дупка си има и минавам през нея всяка вечер. А че магистралата не мяза на междуселски път да ходи да си го дрънка някъде другаде!
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Аланкоолу,не искам да ставам адвокат и да защитавам никого,но когато плюеш като подивял срещу някого,в случая срещу Плевнелиев,то поне малко се замисли дали точно Плевнелиев е най-виновния за състоянието на пътищата в България?"Моме, за две години да се бяха сетили, че пътната мрежа не се състои само от магистрали и да си бяха дали зор ПОНЕ първокласните пътища, да са без дупки.Две години са това, ей! Не е малко време!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 42Никой не вини Плевнелиев, че пътищата са с дупки. Хората казват, че Плевнелиев или не е в час или просто си лъже като казва, че по първокласните пътища има дупки. Това ТОЙ го казва, СЕГА го казва и вероятно никой не го кара да го казва. За ТОВА го плюят.