ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!

Цветанов да спре да кадрува в съдебната власт, настоя Иван Костов
Обновена: 21 юни 2011 14:47 | 21 юни 2011 13:45,
158
ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!
ВСС обслужва управляващите, твърди Костов. Снимка: БТА

Висшият съдебен съвет е провален, единственият изход е неговите членове да се оттеглят, смятат от ДСБ.

Партията няма да предлага свои номинации за попълване на овакантените места във ВСС, защото процесът, който тече в него, е грозен и не виждаме смисъл, категорична беше заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините искат ГЕРБ и политическите сили да реагират в посока на спешни промени, които да доведат до независима съдебна власт.

Съдебната власт трябва да раздава справедливост, а не да ни компрометира, посочи Михайлова.

Намаляване състава на ВСС, на мандатите на съдиите, дори преминаване на Главната прокуратура към изпълнителната власт са сред предложенията на ДСБ за промени в конституцията, които би трябвало да изчистят проблемите в съдебната система.

Още по темата
Трябва да спре намесата на изпълнителната власт в съдебната, кадруването – най-вече от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, подчерта лидерът на ДСБ Иван Костов.

ВСС, създаден в сегашния си вид от тройната коалиция, обслужва интересите и на управляващите в момента, смята тъмносиният лидер. 

От ДСБ са против Синята коалиция да внася вот на недоверие до изборите, смята още Иван Костов. Безпредметно е да се прави това упражнение непрекъснато, то само ще отблъсне хората, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ВССИван КостовДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
balgari glasuvaite za BOIKO.STANI6EV NE POZNA.KATO KAZA KOITO E S BOIKO E ZAEDNO S KOSTOV.STARITE LITSA OT PREHODA DA SI HODYAT.IZBERETE LI KUNEVA.IZBIRATE IBRIK4IYATA ZAEDNO S KOSTOV I STANI6EV ITSARYA.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gospodin kostov mnogo vi blagodarya ce kogato byahte na vlast nyamahme kakvo da yadem nyamahme rabota nyamahme tok i voda i izbyagahme v cujbina stana 10godini sam tuk kupih si apartament koyto nemojeh daje ida si go pomislya v bg ama tazi moyta prosta glava nemoje da zabravi BALGARIYA.zaradi vas vsickite nie sme zad graniza.moga da se virna v bg ako se virne TODOR JIVKOV
142
2
 
1
 
! Отговори
Андрей преди 12 години
"ВСС, създаден в сегашния си вид от тройната коалиция"... Е за каква намеса и кадруване на Цветанов говорим тогава?!
141
2
 
2
 
! Отговори
152 преди 12 години
ГЕРБ се провалиха точно на шестия месец, защото не направиха спешните промени тогава. Сега искат да закърпят за пореден път държавата по тяхно осмотрение и да набутат техни хора където могат. При всички положение пак съм доволен че не са отново комунистите и всеки човек който има малко и малко акъл трябва това да му е целта- тези да не се връщат повече.
140
3
 
1
 
! Отговори
Китариста преди 12 години
Съдебната система е най-трудна за "оправяне", но съм убеден, че с времето ГЕРБ ще успеят да я изчистят от развалящите я елементи.
139
0
 
1
 
! Отговори
До # 123 преди 12 години
Във ВСС има и по малко прокурори и адвокати "за цвят". За следователи не съм сигурен. Ама Кучкова се оплака тук-там и от ЕАС (тя май че е европейската неправителствена съсловна организация на съдиите) и някаква пратеничка от ООН решиха, че отделно ще има съвети на съдиите и прокурорите. Не че не са от един дол дренки, ама друго си е да ходиш с черното расо и бялото шалче и да си пълниш джоба, особено ако си съдия в НО на СГС и сАС! Та за тази "Солунска митница" е битката, ама не си признавате!
138
2
 
3
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Това не знам колко е вярно. Бойко е по-симпачен на хората защото говори махленската, а комунистите всичките говорят без да казват нищо, докато на Костов главата му е пълна с методи за точене на пари. Тоя човек ако поиска и му дадат има много какво да направи за страната.
137
2
 
11
 
! Отговори
Питам преди 12 години
"Какво ще постигне държавата и съдебната система, ако в настоящия момент ВСС се разпусне? Сега има обявени конкурси, до 8 август трябва да изберем съдии и председатели на специализираните съдилища и прокуратури. Ако не изберем такива, ще се окаже, че няма кой да задържа, ако има организирана престъпна група, тъй като по НПК тези правомощия вече имат само специализираните органи."Кой има нужда сега да се разпусне ВСС?
136
3
 
16
 
! Отговори
bg преди 12 години
АБЕЕЕЕ,,,драги другари защо не ви беше виновен кога си правихте троика ААААААААААА,,затварехте си за всичко очите ама сега ви льснаха дупетата и хоп,,,,ЦЕЦО кадрувал бреееееееее,,,оплашихте се и затова кога кучето е гладно почва да лае и квооо лаите си както ние лавхме а да ни чу костов ики труицата крадци аааааа нима НЕ
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Костов като го видя и ми се повдига ,той наравно с комунистите е виновен за беднотията на бълг.народ,защото за него и неговата партия създателка са научени само да пълнят собствените си гуши без да мислят за България и народът и.
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде бе Цветанов им е виновен. На крива ракета космоса е виновен. Виновна е алчността им ,ненаситността им, и слугуването им на парите. Да си отидат всички дано новодошлите да не са толкова корумпирани и алчни. Висшият съдебен съвет е корумпиран и подвластен на БСП, затова че колкото по-бързо изчезнат по-бързо и народът ще се успокои.
133
3
 
8
 
! Отговори
.....143 преди 12 години
Така ,все повече повдигат рейтинга ...на Бойко!
132
2
 
2
 
! Отговори
ЕЕХ, преди 12 години
Защо в главите на политиците има поне МАААЛКО АКЪЛ...?
131
7
 
3
 
! Отговори
Ненаядоха се преди 12 години
БСП ще започне нови консултации за внасяне на вот на недоверие към правителството на ГЕРБ. Това стана ясно след днешното заседание на ръководството на партията.Червените ще поискат вот на недоверие за провал във вътрешната политика. След това по всяка вероятност ще пробват да свалят правителството и с вот за цялостната политика на кабинета. От БСП се надяват да внесат двата вота през месец юли.
130
3
 
10
 
! Отговори
КАДРОВИК преди 12 години
ПО-ДРУГО СИ Е ...КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯТ...... ДА КАДРУВА !
129
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Наближиха избори и почнаха нападките срещу силните ... ГЕРБ действаите пък те ще трябва да свиканат ..
128
2
 
9
 
! Отговори
КОСТОВ преди 12 години
КОГАТО ЦЪФНАТ ТЕМЕНУГИТЕ ,ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ...ДРУГИТЕ!
127
17
 
14
 
! Отговори
23 преди 12 години
Костов е крадец, а Бойко е истински българин-патриот.
126
16
 
14
 
! Отговори
Чирпан преди 12 години
Само ГЕРБ, откакто дойдоха на власт държавата върви в положителна насока.
125
11
 
7
 
! Отговори
Алооо, Костов преди 12 години
Бойко и Цветанов са много МЕКИ ,гледай, аз да не дойда ДА КАДРУВАМ ?