ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!

Цветанов да спре да кадрува в съдебната власт, настоя Иван Костов
Обновена: 21 юни 2011 14:47 | 21 юни 2011 13:45,
158
ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!
ВСС обслужва управляващите, твърди Костов. Снимка: БТА

Висшият съдебен съвет е провален, единственият изход е неговите членове да се оттеглят, смятат от ДСБ.

Партията няма да предлага свои номинации за попълване на овакантените места във ВСС, защото процесът, който тече в него, е грозен и не виждаме смисъл, категорична беше заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините искат ГЕРБ и политическите сили да реагират в посока на спешни промени, които да доведат до независима съдебна власт.

Съдебната власт трябва да раздава справедливост, а не да ни компрометира, посочи Михайлова.

Намаляване състава на ВСС, на мандатите на съдиите, дори преминаване на Главната прокуратура към изпълнителната власт са сред предложенията на ДСБ за промени в конституцията, които би трябвало да изчистят проблемите в съдебната система.

Още по темата
Трябва да спре намесата на изпълнителната власт в съдебната, кадруването – най-вече от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, подчерта лидерът на ДСБ Иван Костов.

ВСС, създаден в сегашния си вид от тройната коалиция, обслужва интересите и на управляващите в момента, смята тъмносиният лидер. 

От ДСБ са против Синята коалиция да внася вот на недоверие до изборите, смята още Иван Костов. Безпредметно е да се прави това упражнение непрекъснато, то само ще отблъсне хората, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ВССИван КостовДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
7
 
8
 
! Отговори
дааа, преди 12 години
нормални ,притеснения от Костов ,.....новите ,може и в затвора да го вкарат /то отдавна му е там мястото /!
123
1
 
6
 
! Отговори
избори преди 12 години
ще гласуваме за..... Цветанов ,или за Красьо черният....?
122
2
 
13
 
! Отговори
Калин преди 12 години
вижте гоцевия борис велчев без ден стаж като прокурор ..или магистрат изобщо . го сложиха на поста главен прокурор .. единствен кандидат за поста!!!! ВСС МЪЛЧА.. ВССС НА ГОЦЕ КВОТАТА, ВСС СЕРГИЯТА НА КРАСЬО ЧЕРНИЯ!!
121
5
 
7
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Айде Цветанов да спре да кадрува и да започвам аз....
120
11
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Хайде- Костов пак се развряка, а като има вот на недоверието и се въздаржа!
119
8
 
7
 
! Отговори
тежък преди 12 години
костов го е яд понеже той неможа да сложи свои хора в псъдебната власт и това му струваше загубата като ведя че герб намърда човек и ще вземе да ги натиска така и от ят почна да говори за реформиране - защо досега не говореше за реформиране само неговия си ци----ки интерес гледа
118
1
 
0
 
! Отговори
сс преди 12 години
do 128 христоа ти си пропаднал/а/
117
1
 
9
 
! Отговори
Млад юрист преди 12 години
Относно ВСС: При средна заплата във ВСС 3000лв кой ще напусне и кой няма да иска да е там! Ясно е, че всички искат да са членове на ВСС и да служат честно на народа , като им е такава заплатата! Дай Боже всекиму да получава такава заплата и на края на годината 13-а и 14-а заплата! Тогава защо да не ги избираме както избираме депутати, президент и т.н. ? И без друго заплатите им са по-големи от техните!И стига с това старо другарско изискване към не нашите - млад специалист бил, няма да върши работа ! 4 години реален стаж са твърде малко, няма спор !! .А за техните червени издънки постовете още от ученическата скамейка, та дори още от люлката са бронирани, нали ! Колко дни трудов стаж имаше Серьожата С.,когато го избраха за премиер на РъБъ? Не беше ли без един ден трудов стаж..освен този в БСП? Защо тогава не се вдигнаха тези от Института на Отворено общество и чалгаджиите от БХК? Защо не скочиха за тази въпиеща несправедливост трите съдийки и най-вече старите, та дори и престарелите членове на КС?
116
5
 
22
 
! Отговори
Юрист преди 12 години
Не смятам, че е това начинът за сваляне на ВСС - с sms-атаки, защото вдъхновителят на тази акция - Българският Хелзински Комитет БХК е червена креатура! Звеното за пропаганда и агитация на БСП и креатурата им БХК използват натрупаното голямо недоволство от съдебната система за решаване на собствени кадрови проблеми в съдебната власт. Ами защо не поискат махане на всички техни хора, които намърдаха и бетонираха още от 1991 г. в съдебната система и да започне назначаването на топмагистрати и шефове на съдилища отначало? Тази работа нещо много намирисва - не можаха от БКП/БСП да кадруват във ВСС, поради което напуснаха трите мастити съдийки, обаче червените от БХК и вечно мрънкащата Н.Куцкова искат да се намали квотата на Народното събрание във ВСС, понеже те там нямат мнозинство. Ясно е, че който има мнозинство, той ще определя състава на Съвета; като си спечелят управлението тези от Тройната коалиция и най-вече БСП и хората на президента, да кадруват ! Не ви ли стига, че приехте в Конституцията през 1991 принципа за несменяемост на съдиите, та се намърдахте навсякъде , а за инакомислещите оставихте тук-там по-долни постове ! Първо са необходими промени в законите, после разтуряне на ВСС, нали така е редно ! А и където се втурнат в агитация, та дори в атака еврейчетата на Сорос, червените от БХК и журналистът Иво Инджев, аз съм против, защото не е за хубаво.
115
3
 
4
 
! Отговори
джак преди 12 години
до 115много ти е промит мозъка...забравяте 15 долара заплата...хайде плюйте още щом така ще живеете по добре
114
8
 
10
 
! Отговори
сс преди 12 години
с герб започва затриването на България....номадите от герб
113
11
 
5
 
! Отговори
НАЛИ преди 12 години
Костов,Яне ,Сергей,Доган ,царя,СК,........ВЕЧНА ОПОЗИЦИЯ !
112
2
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 12 години
ДНЕС, вие май сте помислили, че ВСС е съставен само от съдии!?
111
8
 
1
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Има ли още някой, който се връзва на *** от БСП-СДС-ДСБ-НДСВ-РЗС? Предсмъртните гърчове на едни политически трупове и бъдещи затворници. Сори, другари, но България вече не ви иска. С това правителство започва истинския преход и възход!
110
3
 
1
 
! Отговори
.......111 преди 12 години
от теб не зависи нищо ,има си избори ,които ще определят ........НАРОДНАТА ЛЮБОВ ,ЗА КОГО Е !ЗАЩО БЕШЕ ИЗДУХАН КОСТОВ И 3-НАТА КОАЛИЦИЯ ,....ЗАЩО?
109
4
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ БСП(БКП)ДС,кгб преди 12 години
Според архивните документи и дело 4 на Главна прокуратура се оказва, че за тези 45 години комунизъм България е фалирала три пъти! Три пъти държавата е изпадала в неплатежоспособност. Два пъти страната е спасявана от СССР с кредити. Първият път при Хрушчов, после при Брежнев - 1977-78 г. Третият път, вече при Горбачов, се оказва, че кредитирането е невъзможно по простата причина, че самият СССР е в дълбока икономическа криза. Живков и БКП оставиха тежко икономическо наследство 11 милиарда долара външен дълг и 26 милиарда лева вътрешен дълг! В по-голямата си част трансформираните през 1989 г. държавни фирми са фалирали. Те няма откъде да вземат кредити, защото още в края на 80-те години имат невърнати кредити към БНБ и Българската външнотърговска банка. Това важи и за целия военнопромишлен комплекс.
108
4
 
3
 
! Отговори
даааа, преди 12 години
....идва и неговото време ,Костов ,.....всяко нещо си има и ...край..!
107
0
 
4
 
! Отговори
ДО 114 преди 12 години
Аз също знам ,какво е положението в БГ ,...ама няма ...ДАЛАВЕРА И ТЪРГОВИЯ,баламите свършиха !
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само споменаването на Костов изкарва извън кожа комунисти и русофили, а това е добре.
105
3
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Ако си спомняш ,когато НС си изчисляваше заплатите ,спрямо инфлацията за ...месеца ,/по времето на Костов /,тогава той реши ,че инфлацията за НС е 70% ,а на другият ДЕН,ЗА НАРОДА ....ИНФЛАЦИЯ 3%.......СРАМОТА !