ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!

Цветанов да спре да кадрува в съдебната власт, настоя Иван Костов
Обновена: 21 юни 2011 14:47 | 21 юни 2011 13:45,
158
ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!
ВСС обслужва управляващите, твърди Костов. Снимка: БТА

Висшият съдебен съвет е провален, единственият изход е неговите членове да се оттеглят, смятат от ДСБ.

Партията няма да предлага свои номинации за попълване на овакантените места във ВСС, защото процесът, който тече в него, е грозен и не виждаме смисъл, категорична беше заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините искат ГЕРБ и политическите сили да реагират в посока на спешни промени, които да доведат до независима съдебна власт.

Съдебната власт трябва да раздава справедливост, а не да ни компрометира, посочи Михайлова.

Намаляване състава на ВСС, на мандатите на съдиите, дори преминаване на Главната прокуратура към изпълнителната власт са сред предложенията на ДСБ за промени в конституцията, които би трябвало да изчистят проблемите в съдебната система.

Още по темата
Трябва да спре намесата на изпълнителната власт в съдебната, кадруването – най-вече от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, подчерта лидерът на ДСБ Иван Костов.

ВСС, създаден в сегашния си вид от тройната коалиция, обслужва интересите и на управляващите в момента, смята тъмносиният лидер. 

От ДСБ са против Синята коалиция да внася вот на недоверие до изборите, смята още Иван Костов. Безпредметно е да се прави това упражнение непрекъснато, то само ще отблъсне хората, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ВССИван КостовДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е единственият политик,който има сиво вещество в главата.Когато една машина не работи - сменяш частите. Ако пак не работи - сменяш машината.
63
1
 
8
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
В 80 % от коментарите се крие отговора на въпроса- защо сме в това положение и че тия 80% си го заслужават-забравиха Лукановата зима Жан Виденовата зима Мадридския измамник Грабливата коалиция и сега некомпетентните герб!
62
4
 
9
 
! Отговори
до селяка под мене преди 12 години
Колко си *** и наивен българин! За такива като тебе точно са казали гръците "ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ". Такива като тебе,когато Ботев е преминал Дунава са ахкали и охкали как може такива хаирсъзи да развалят рахата на госпадарите в империята на исляма!***! Текезар!!!
61
7
 
4
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Не ВСС, цялото правителство на ГЕРБ е провалено. Да си ходи колкото може по-скоро. Само че ти, г-н Костов, и псевдородолюбеца Волен сидеров ги спасихте, като излезнахте от парламента вместо да останете и да гласувате вота на недоверие. И сега правиетлството се крепи на 9 кирливи, продажни парцали от РЗС и АТАКА, нарекли себе си независими.
60
5
 
7
 
! Отговори
марти преди 12 години
Какъв вой само нададоха осраните и ояли се номенклатурчици като този на снимката поради факта,че ГЕРБ се опитват да пресушат блатото на корумпираните съдии,които толкова години пазят гърба на бившите номенклатурчици и ***!Другарю Костов,кой назначи един откровен простакел като Филчев за главен прокурор-пак ли Цветан Цветанов беше?А кой после го изпрати на служба като посланик???Кой другарю Костов,призова хората да гласуват за...Гоце на последните президентски избори?Костов=Гоце?!?
59
1
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Не сме стигнали до там ,че Ромите акъл да ни дават !
58
4
 
5
 
! Отговори
айде преди 12 години
Явно Бойко наистина пречи на другарите, защото такъв обединен (ляво-дясно-център) вой срещу българско правителство аз не си спомням! Ако ГЕРБ обслужваше другарските интереси нямаше да чуем и думичка от тях, щяха да си кютат в кьошето и да чакат удобния момент да си направят колиция "в името на България". Това беше сценария "НДСВ-Тройната коалиция". От първия ден на това правителство всички живи комунисти реват на умряло. Което е добре. Ще има да пореват още, защото ГЕРБ ще управлява дълго.
57
6
 
3
 
! Отговори
ааа до Бг Турчин преди 12 години
Къф си ти бе, провокаторче атакаджийско? Прозрачен си и вдлъбнат. Няма такога животно като БГ турчин. Има български мюсулмани, които от столетия съжителстват мирно и тихо. Всички конфликти са инсценирани и провокирани от така наречените "националистически" партии ДПС, Атака, ВМРО. а техния кукловод е БКП(БСП), които чрез тях разцепват електората на малки парченца. За да са удобни в парламента. Само дето трябва да измислите нещо ново, тая хватка я разбрахме вече. Нито глас за мижавите ви сбирщини
56
0
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
Мога да ти кажа ,че не си бил очевидец на събитията пред парламента при протеста на таксиджиите, защото аз бях и много добре видях как той половин час ги убеждаваше да се продължат работата и по същия начин не вярвам за думите на доган
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов зяащо не се оттеглиш от политиката след като не щеш да дадеш отговор. ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТ МИЛИАРДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА КАДЕ ИЗХАРЧИ. ЦВЕТАНОВ БИЛ ВИНОВЕН ЗЯАЩОТО НАБЛИЖАВА ВРЕМЕТО КОГАТО ТОИ И ТОВА ЩЕ ТИ ДОКАЖЕ.
54
0
 
5
 
! Отговори
ДО 55 преди 12 години
Русия може и без БГ ,...а ние кои и какви сме та ни не иска никой ,само за натовски бази ставаме ,които да плащаме ....ФАКТ?
53
6
 
20
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Сега ли се сети бе Гаргамелчо? Една съдийка позната до ГЕРБ назначиха и ще ореват орталъка другарите. Колко години се назначаваха на Гоце съветниците, на Краси Черния "познатите" и....нищо. Мълчание. Сега ли се сетихте, че ВСС е гнила, корумпирана ябълка? Народа помни кой как назначаваше... ама вие другари съвсем не сте невинните наблюдатели/опозиционери/моралисти , за които искате да се представите. Костов не назначи ли Филчев за главен прокурор? Гоце не прати ли Филчев посланник?
52
4
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
"....компетентен и смел..."- Смел хахахаха, наясно ли си ,че зимата на 97г. беше умрял от страх и се е молил на Доган да върви редом с него по улиците хванати за ръка. Самия Доган го каза с насмешка. Каза ,че е е бил учуден колко страхлив човек е Костов. Аз съм бил очевидец на тези събития и не мисля ,че Доган лъже. Също така, Костов страхливо надичаше зад гърбовете на съпартийците при протеста на таксиджиите пред Парламента- и това си спомням много добре.Той е страхлив по душа.И още си е такъв.
51
2
 
6
 
! Отговори
ДО 50 преди 12 години
Кой беше казал "Не ме гледай какво правя ,а какво ти ПРИКАЗВАМ ",...ПОЛИТИЦИТЕ СА ЗАВЪРШИЛИ /ВСИЧКИТЕ/,...СЕМИНАРИЯТА , ТА ЗА ТОВА Е И ...ДА ГИ СЛУШАМЕ ,А КОГАТО ОПРЕ ДО РАБОТАТА КОЯТО СА ОБЕЩАЛИ ДА СВЪРШАТ .....НИЩО ?
50
6
 
0
 
! Отговори
Путин преди 12 години
"Русия е мюсюлманска сила". Т.е. с мюсюлмански васали...
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да попитам тези, които твърдо защитават комунизма. Защо децата и внуците ви са на запад, а не в Русия?
48
6
 
10
 
! Отговори
До № 47 преди 12 години
Не Б.Б. и ГЕРБ миришат на ***, *** миришат на Б.Б. и ГЕРБ...
47
1
 
3
 
! Отговори
...47 преди 12 години
МИРИЗМАТА 0Т 1989Г.----- ВСЕ Е ТАЯ !
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов може да е онзи със странните приватизации, онзи при който престъпността взе връх и т.н., НО ако го слушате отстрани не може да се отрече, че е прав в много отношения. Един от малкото интилигентни политици. Това изказване за съдебната системе у нас е много вярно.
45
2
 
5
 
! Отговори
До БГ турчин преди 12 години
2021 г. Генерал-губернаторът на България Пьтв Владимирович Потапов се извини пред ООН, че по погрешка е допуснал изтребването на 750 000 турци...