БСП показа въпросник на ГЕРБ за досиета на опонентите

Събирала се дори информация за суеверията на кандидата
Обновена: 9 юли 2011 21:24 | 9 юли 2011 15:20,
294
БСП показа въпросник на ГЕРБ за досиета на опонентите
Снимка: Архив Булфото

Депутатът от БСП Меглена Плугчиева показа списък 81 въпроса, по които, според нея, ГЕРБ събира информация за опонентите си в Русенска област. Мнението на социалистите е, че управляващите правят досиета.

Наред с въпросите за образованието, професията и местоработата на кандидатите, се събира и информация за ученическите им прякори, тема на курсовите работи и оценки, колко езика знаят, съобщи Фокус.

Сред въпросите има и такива за финансовото положение, дългове, евентуални данъчни задължения, дали имат собственост или живеят под наем.

Събирала се и информация за семейното положение на кандидатите – дали са семейни, разведени, причини за развода, информация за бивши съпруги или съпрузи, дори евентуални слабости на децата, по информация на Дарик.

Сред въпросите имало даже свързани със суеверията на кандидата.

 „Лично аз го тълкувам като чудовищно и безпрецедентно действие и заплаха за сигурността на изборите, които предстоят. Смятам за абсурдно, че могат да се събират такива лични данни за политическите опоненти и то в една страна членка на ЕС”, коментира Плугчиева, цитирана от Фокус.

Плугчиева обясни, че получила въпросника от представители на БСП от Русенско, които имали информацията от ГЕРБ.

„Аз бях вчера в Русенска област и ми предадоха този списък с въпроси - за създаване на досиета на опонентите, който се разпространява в Русенска област”, каза народната представителка.

Информация се събирала за всички политически опоненти. Плугчиева смята да информира за това Европейския парламент.

Пламен Нунев, ръководител на ГЕРБ в Русе, отрече пред bTV да са давани подобни задачи на партийните активисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
4
 
9
 
! Отговори
пиер преди 12 години
Това са глупости..А и да е вярно- няма лошо, нито е тайно като досиетата. А и мисля че с/у тая комунистическа *** всички мерки са позволени.
260
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тея са страшни смешници..................
259
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ииииии ние вярваме на БСП? Сериозно???
258
6
 
13
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Въпросникът е добре, ама кога ще започнат да ги интернират в Белорус,С.Корея и други дестинации предлагащи ''светло '' бъдеще ?
257
10
 
21
 
! Отговори
до 261 преди 12 години
Хей гаден комунист, ти вместо да си завреш главата в пясъка, си тръгнал да раздаваш правосъдие. Не ти ли стигнаха 50 годитни " правосъдие" което раздавахте ти и себеподобните ти изверги и гадове.
256
7
 
13
 
! Отговори
Загрижен преди 12 години
БСП/ДПС са антидържавни формирования подкрепяни от вражески за нас страни като Турция/Русия. Контролът върху агентите им е задължителен ,както при потенциалните терористи и крими босове.
255
12
 
20
 
! Отговори
До 261 преди 12 години
Ако това е 100 % престъпление то 45 години тоталитарен режим и хранене на прасетата с убити българи по затворите какво е? Все още има изчезнали българи по време на ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ които и до ден днешен ги чакат да се върнат в къщи.ТЕБ *** КАКВА ДИКТАТУРА ТЕ ГОНИ СЕГА, или ти е останала в главата диктатурата от комунистическо. Всичко това което се опитват да правят комунистите е кьор фишек. САМО ГЕРБ.
254
14
 
21
 
! Отговори
Симо преди 12 години
щом комунизите пищят значи е наред работата, спокоен съм
253
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и в кой точно закон пише, че е забранено да се събира информация за опонентите то ако беше забранено трябваше всички раъследващи журналисти да са в затвора
252
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и къде е новинатавсички партии събират информация за опонентите, на Обама дори осиновителите проучихапо бих се учудил ако не проучват
251
7
 
12
 
! Отговори
Цецо Цветанов преди 12 години
Моля всички политически опоненти да минат през офисите на ГЕРБ да попълнят въпросника, участието е задължително във връзка с новия проект BulgarLeaks който подготвяме
250
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е 100% престъпление.Правителството да подава оставка (иначе всички българи да излизат на улицата като гърците и да свалят тази *** от власт).И всички в пандиза.Това е ДИКТАТУРАи РЕКЕТ!!!ЗАТВОРррррррррррр
249
5
 
7
 
! Отговори
mrysnici преди 12 години
balycicyrvuliceperasite twa sa BB i CCBoiko-Biba dligoto marku4e i Cuic epilirania mozyk ashladisan sys stvolovi kletki or Beria
248
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Plugchieva - s maznoto lize na komsomolka i s pricheskata na Valentina Tereshkova !!
247
12
 
19
 
! Отговори
до257 преди 12 години
За съжаление такъв е и лидерът им- Б.Б.
246
4
 
11
 
! Отговори
$ преди 12 години
Егати неграмотниците. Всички ли сте такива? Ами то трябва книжки да се четат.
245
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тия ни управляват две години!
244
14
 
11
 
! Отговори
хаах преди 12 години
Как няма да се притеснява от въпросника когато ще изкочат прякорите - Острилката, Масларката, РОВЧ, БАТКО И БРАТКО , корнелия кръстена на баба си нела и дядо си ***, , ГОЦЕ и безброй други соц герои .... ПОЗОР !!!
243
6
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Приятели ,Ако това е истина ,това значи ,че се връщаме в годините непознати на мнозина от вас.Години ,когато един партиен секретар можеше да ти "почерни" живота.Това ли искате ? Ако е така- "защо ги ручахме жабетата"?Помислете ?
242
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плугчиева, защо не ни разкажеш как докато ти отговаряше за еврофондовете в правителството на тройната обирджийница, същите бяха спрени от ЕК