За Цветанов вотът не е важен

МВР шефът каза добра дума за съда заради "Шок"
Обновена: 13 юли 2011 16:27 | 13 юли 2011 16:27,
514
За Цветанов вотът не е важен
Снимка: Булфото

Вотът на недоверие е оценката на политическите партии, а за мен е важна оценката на българското общество. Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира подготвяния от ДПС и БСП вот на недоверие за провала на правителството в сектора „сигурност".

„Когато участвахме в изборите 2009 година, ние казахме какво ще направим. Заявявахме, че ще прекършим тежката организирана престъпност, ще положим усилия да прекратим функционирането на престъпни групи за отвличания, поръчкови убийства, печатане на фалшиви пари“, каза министърът.

По думите му престъпленията, свързани с поръчкови убийства, рекет, грабежи и отвличания са затворена страница.

МВР шефът категорично отрече ГЕРБ да събира компромати срещу политически опоненти и заяви, че това са недемократични прийоми, които няма как да се случат в днешно време.

„Искам, когато застана на една маса, на разговор с партньори, да ги гледам в очите и да продължа да ги гледам в очите, а не да водя политика, която да бъде угодна на този или онзи, която да бъде с неефективност в правоохранителната система“, заяви Цветанов.

По думите му с операция „Шок“ службите са дали ясен знак как могат да защитават правата на всички граждани по света, които са жертви на организираната престъпност.

Днес вътрешният министър, представители на Европол и посолствата на САЩ и Италия у нас дадоха подробности за международната операция. У нас тя бе под кодово име „Шок“.

Още по темата

73-ма души са замесени в източването на банкови сметки в няколко европейски страни, САЩ и Южна Африка. 50 от задържаните са криминално проявени, каза Цветанов.

По първоначални данни групата е нанесла щети за над 15 милиона евро, а около 15 000 банкови карти в цял свят са били клонирани.

Цветан Цветанов днес благодари на съдилищата в страната за гледането на мерките за неотклонение на задържаните в операция „Шок“.

„Естествен партньор в борбата с организираната престъпност – това е българският съд“, каза министърът и изрази надежда, че няма да има разочарование с промяна на мерките им за неотклонение.

Началникът на департамента за противодействие на измамите с разплащателни средства в Европол Михаел Раушенбах заяви, че това е най-мащабната досега операция, свързана с измамите с разплащателни карти, и благодари на партньорите в мащабната операция.

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик пък прочете благодарностите си за реализираната акция на български.

Благодарение на усилията и сътрудничеството между нашите правоохранителни агенции, беше разбита една изключително крупна криминална организация, което ще спести на финансовите институции и данъкоплатците в България и САЩ милиони долари от потенциални финансови загуби, изтъкна дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
2
 
3
 
! Отговори
пю за 512 преди 12 години
Възможно е. Писаха и за някакво убито момиче в София днес. Те престъпленията не са спирали сред света от древни времена. За съжаление добрите хора и извергите са смесени и не можеш да разбереш кога ще те връхлети злото. Но аз бих си купил един електрически капан за мишки. Който иска да те преджоби му предлагаш любезно джоба си и когато бръкне, натискаш бутона скрит в другата ти ръка! Издава писък и пуска ток с 3 А, което е достатъчно да просне по лице грабителя и да го остави щастлив да лежи там
476
5
 
10
 
! Отговори
510 преди 12 години
Откакто е дошло това управление, ме преджобиха 2 пъти и то доста съкрушително за мен, няколко познати също имаха посегателства срещу собствеността си. В интерес на истината досега никога не беше ми се случвало и на нито един познат също. Грабежите, обирите и кражбите напоследък доста се увеличиха наред със самоубийствата, убийства и др.
475
3
 
10
 
! Отговори
Ицко преди 12 години
Да, така е; важен е 7-мият апартамент; какво значи тук някакъв си вот....
474
9
 
5
 
! Отговори
пю преди 12 години
Наистина се усеща, че организираните престъпления от едър калибър са доста намалели и са рядкост. А дребните битови не зная, но да се надяваеме и те. Наистина след идването на това управление се усещат такива положителни промени. Ако има ив законодателството и в толерирането на дребния бизнес (защото не разполагаме едър капитал, а банките неотпускат всекиму) със сигурност това управление ще е най-успешното от 21 години насам. А, какво става и ще става не знаем, но да се надяваме на добро.
473
4
 
12
 
! Отговори
село Шума преди 12 години
Браво на редактора - много хобава снимка са му сложили на Цецо крадецо.Тази е правена сигурно след като си е 'купил" поредния апартамент, или когато тъста и тъщата са го спонсорирали.Май имаше някаква проверка в НАП за доходите на тъста!? - нещо се забатачи. Като проверката на Фидосова.Е ка да не ги изметеш от властта тези мутри.
472
9
 
6
 
! Отговори
бай Тишан преди 12 години
По делата им ще ги познаете...Интересно?! Защо имам чувството че държавата държи изкъсо поне едрите разбойници....Спомням си един бивш МВР министър - пияндурник, който говореше всяка сутрин от телевизорите и не казваше почти нищо,а през деня се случваха "някои дреболии - я отвлеки някой, я прецакали цялата МВР потеря, я нещо друго подобно" - ама СЪЪЪВсем незначително...При Цецо това вече го няма.... Стъпка по стъпка териториите се отвоюват - дано продължава в същия дух...
471
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов не се интересува от вота, защото знае, че няма да мине. Но след едно падане на ГЕРБ не се знае дали няма да загуби откраднатите имоти.
470
5
 
18
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Ми ко да ти кажа Цецо и хората мислят, че не ставаш, но за съжаление, нямаме възможност да те махнем от там с цялата шайка от ГЕРБ!
469
6
 
7
 
! Отговори
Кажи си ,Иване! преди 12 години
Костов, 05.05.2010 г.Цветанов има смелост много решително да постави главата си в торбата. Той е инвестирал себе си във войната срещу организираната престъпност. Той показва самопожертвователност като политик, много рядко нещо за българската политика.
468
10
 
4
 
! Отговори
СДС-ар преди 12 години
Костояв е много хитър мъж.Никога не би подкрепил червените понеже това ще е края му.Очевидно е зависим.Остава да гадаем само от кого и с какво.Не е *** като хамстера и янка да речем....някой знае ли нещо за досието му.Преди години ДС е имала досие почти за всеки българин, може там даима нещо....Сбогом Иване, ще ни липсваш, ще отмъстим за теб на червените гадове!
467
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Beria i Stalin barabar s Pol Pot biha dali po kilo zlato i vagon katorjnici za da imat tazi usmivka...
466
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С червените боклуцисе гаври Герб навред,крадливи комунисти,ще има бой и ред!
465
14
 
8
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
BRAVO TSVETANOV SAMO TAKA
464
8
 
21
 
! Отговори
арее,къш преди 12 години
ОСВЕН АПАРТАМЕНТИ,КАКВО ДРУГО ГО ИНТЕРЕСУВА ТОЯ ТЪРГАШ И НАГЛЕЦ.
463
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Цървуланов
462
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помните ли антикризисния план, който през пролетта на миналата година правителството, синдикатите и работодателите приеха след няколкомесечни преговори? Той трябваше да ни извади от кризата някъде към есента на 2010 г. Знаете ли какво стана с този план? Нищо. Нито една точка от него не беше внесена за обсъждане в Народното събрание и след това приложена от правителството. Не само това за две години българското правителство не е извършило нито една цялостна реформа в нито един сектор на икономиката или държавната администрация и не е изготвило и реализирало нито един антикризисен план.
461
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо - крадецо,ВЪН от политиката!*** от ДС!
460
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доктрината "Картоф" е единствената икономическа програма на Бойко Борисов...В нормална държава подобно изказване от страна на премиера със сигурност би съборило правителството само за няколко дни. Разбира се, в нормална държава подобно изказване изобщо нямаше да бъде направено, защото там никой не би избрал за министър-председател откровено неграмотен човек. Доктрината Картоф на премиера Борисов не е просто изпусната фраза, а начин на мислене. Това е автентичен израз на икономическата политика на настоящото правителство, което не само не пребори кризата, но и я задълбочи до такава степен, че едва ли има икономически експерт, който да посочи конкретен изход от нея. Истината е, че днес България се управлява от човек, който може да прави две неща да рита топка и да сади картофи. Той не знае, че от няколко хилядолетия съществува разделение на труда и не е задължително да си засадил картофи, за да можеш да ги ядеш.
459
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко ще продължи да потъва,)1.Защото не може да избяга от миналото си ..2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование меко казано ..3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по- умни от него ..4.Защото не направи коалиция със сините , като УЖ- десен..)5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите пред руснаците .6.Защото им кляка с АЕЦ-а, -началото на края му ..)7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина )))Държане -интервюта и прочие ..)8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден в това , което иска и прави днес едно , утре- друго..)9.Защото все повече ще цъфти посредствеността му театърът е до време ..)10.Защото НЕ изпълни обещания за Доган и мафията , за олигарсите и съдебната власт , за корупция и връзкарство..)11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..))12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , ))))))13. Защото руски КГБ и ДС - агенти , му дърпат конците, а от ТОВА вече ни писна ..Стига толкова..Трябва да има край на мераците на Империята на ЗЛОТО у нас ..)
458
3
 
14
 
! Отговори
ЦВЪЪЪК,ЯЗЪК преди 12 години
483 ЯВНО Е ПРЕГРЯЛ В ЖЕГИТЕ.ЧЕ КАКВО ОБЩО ИМА СЕМЕЙСТВОТО НА ЦВЪЦЯ С ПРОСТОТИЯТА И НАГЛОСТТА МУ,ОСВЕН ЧЕ УРЕДИ БУЛКА СИ В ДАНС.САМ ДА СИ ПОНЕСЕ ОГРОООМНАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСИЧКИ БЕДИ И ЗЛИНИ,КОИТО СЪТВОРИ.НАИСТИНА ОГРОМНИ ЗЛИНИ.ЩЕ ПЛАЩА И В ОТВЪДНОТО.ТАКЪВ ПРЕСТЪПНИК