Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"

“Твърдият тон на министър Младенов за Шенген звучи неадекватно”
Обновена: 19 сеп 2011 20:15 | 19 сеп 2011 19:58, Елка Василева
242
Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: Архив Булфото

Интересно би било как Симеон Дянков ще вкара в музеите обекти като АЕЦ "Козлодуй", НДК и "Нефтохим", строени през социализма, които се експлоатират много добре и в момента. Това каза президентът Георги Първанов в коментар на изказване на вицепремиера Дянков при откриването днес на музея на социалистическото изкуство, че "комунизмът и социализмът отиват там, където принадлежат - в историята".

"Мисля, че подобно деление и незачитане на онова, което е построено в години, доста градивни за страната ни, не говори за добра политическа култура", каза Първанов.

Още по темата

Президентът заяви, че "твърдият тон" на външния министър Николай Младенов по темата "Шенген" звучал "малко неадекватно" и не е сигурен, че това е верният тон. "Много исках през тези две години външното министерство да има такава активна и твърда позиция. Това обаче отсъстваше, когато трябваше да се защити интересът на България по темата "Шенген", посочи Георги Първанов.

Президентът каза, че той е "най-голямото опровержение на социологията в президентските избори".

"Когато стартира кампанията преди 10 години, изоставах в проучванията, а знаете какво стана още на първия тур", каза президентът.

Според него резултатът от тазгодишните президентски избори ще остане неизвестен докрай, което ще поддържа "едно благородно напрежение". Това ще задължава кандидатите да отстояват политика, а не просто да си разменят лични реплики, допълни Първанов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия работи е България още ги няма, мисли с тая глава преди да пишеш. Или още сме в соца ?
135
3
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА..... преди 12 години
АМИ , АЕЦ-КОЗЛОДУЙ СИ Е ВЕЧЕ ЗА МУЗЕЯ.....ИМА ЗАПОВЕД ОТ ЕВРОПА ЗА ЗАТВАРЯНЕТО МУ!АКО НЕ СЕ ПРЕУСТРОИ, МОДЕРНИЗИРА И РАЗШИРИ.....СТАВА "МЕСТНА МУЗЕЙНА ЦЕННОСТ"!В НЕГО ЩЕ СНИМАТ ФИЛМИТЕ НА КОНЧАЛОВСКИ .....ЗА "СОЦ-***"!
134
2
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
Обиколили сме почти цяла Европа, Турция, Гърция, Малта, Тунис. Направо сте станали европейци,само че с ориенталски манталитет.
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
126Забрави да добавиш,че долари се намираха под път и над път,но нямаше смисъл да си купуваме,защото като излезехме зад желязната завеса левът беше толкова ценен,че ни даваха два долара за лев.Е,беше разбира се много трудно,дори невъзможно бе да си харчим скъпоценните левчета на запад,просто не ни разрешаваха да излизаме,за да не подбием курса.
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаеш ли колко е нормалната заплата в БГ? Вие май не сте от редовите граждани.
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
129Свекървата е учителка. Преди 2 седмици замина за 4 дни на почивка в Гърция с учителската си заплата.
130
7
 
10
 
! Отговори
Сравнение преди 12 години
за тези дето много го хвалят социализЪма и КомънизЪма, малко факти:имаше ли всяка европейска столица метро? - ИМАШЕ .......при соца НЯМАШЕимаше ли всяка европейска държава магистрали ?? ИМАШЕ......а при соца НЯМАШЕима ли в Европа влак стрела - ИМА.... а при соца НЯМАима ли в европа автомобилни заводи ИМА ....при соца НЕМАможеше ли гражданин на европейска държава да почива на Малдивите - МОЖЕШЕ.....при соца НЕ МОЖЕШЕколко взимаше средно 1 германец - 5000 марки - ...при соца 50 марки
129
4
 
9
 
! Отговори
До 129 преди 12 години
Работя на нормална заплата, всяка година със съпруга ми почиваме в чужбина, естествено следиме по-изгодни оферти в началото и края на сезона. Обиколили сме почти цяла Европа, Турция, Гърция, Малта, Тунис... Преди 1989 год. не можеше да се отиде до Петрич, трябваше открит лист, камо ли на екскурзия в Европа, Турция или Гърция.
128
2
 
0
 
! Отговори
e преди 12 години
комунистът си е комунист :D ама нямаше как да не отговори на това на дянков простоооо :D дет се вика той направо си го изпроси
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
126Доларът беше 3+ лева :))) Левът беше обезпечен с верността към КПСС.
126
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започнах работа 1980 год., заплата ми беше 135 лв., една българска пералня беше 650 лв., телевизор София-1500 лв., Москвича-около 6000 лв., тоблерони, дънки, хубави дрехи, обувки, бикини, чорапогашници, уиски, вносни цигари...всичко, което беше хубаво и модерно-само от кореком, при курс 3 лв. за долара. За лекар-специалист тарифата беше от 20 до 50 лв., ако намериш връзки, вносни лекарства, вкл. противозачатъчни също. За книги, от западни автори, опашките бяха по 200 метра един път седмично...
125
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега кой редови гражданин излиза в чужбина ? Никой, освен тези дето не се връщат.
124
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
119АЕЦ Козлодуй беше модернизиран и обезопасен на цената на стотици милиони долари. Преди това е бил (другарите ни спестиха тази истина, както и ни спестиха Чернобил) цъкаща бомба. НДК някак си не ми се връзва като някакво постижение - просто една сграда (в която между другото също се вложиха ужасно много пари след '89г за да заприлича на нещо) . Другото хубаво на последните 20 години е затварянето на Кремиковци и затварянето на голяма част от заводите в долината на смъртта - Девня.
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
104,двете му заплати първо нямаше да стигнат за консервите за 450 човеа,но много по-трудното щеше да бъде да намери толкова рибни консерви.
122
7
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
доларът беше около 90 стотинки. А левът беше обезпечен с всички активи на банката. С какво е обезпечен доларът в момента? - с оръжие,с много оръжие което налага демокрация там където не искат да се покланят на сър долър.
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе я стига сте лаяли срещу комунизма едно време..това нямало,онова нямало..важното е,че имаше "кучешка радост" и изходни визи!ИЗХОДНИ ВИЗИЧетете хубаво,млади приятели във форума!Едно време едно прасе или овца излизаше по-лесно от държавата,отколкото един редови ГРАЖДАНИН!
120
0
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 12 години
Щом стигнахме до там , че да сравняваме комунизма и сега няма по лошо от това. Защо ще ме попитате? Прокрадва се явно носталгия по онова време, а лошо е това !!! Не се делете на червени и др. цветове, политиците ни и това чакат. Да станем най-сетно общество и да държим сметка на управляващите (независимо кои са те), какво правят, да ги накарам да работят за България, за нас, а не за джобовете си .
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120Дебилний, нищо не си разбрал от това което написах.
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде един *** се появи .
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше повече българи в България, а това е най - важното.