Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати

"Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри"
Обновена: 31 окт 2011 14:55 | 31 окт 2011 09:19,
224
Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

"Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд", заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той обеща, че работата на институцията ще бъде прозрачна и заяви, че "искаме да извадим президентството от всички зависимости".

Относно упреците, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", изтъкна той.

Още по темата

На въпрос за екипа, който ще вземе със себе си на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в момента има най-много трима-четирима души, на които да се опре и ще уплътни следващите месеци до встъпването си в длъжност, за да намери правилните хора.

От думите му стана ясно, че с него в президентството отива сегашният заместник-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Росен Плевнелиев заяви, че е е категорично "за" референдумите, а на въпрос за големите енергийни проекти на страната коментира, че предпочита не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност.

За бъдещето на АЕЦ "Белене" той заяви, че очаква мнението на световни експерти, а за петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че печалбите от него са равни на дневната печалба от туризма.

Плевнелиев благодари на опонента си Ивайло Калфин за коректното поведение в края на кампанията и го определи като "достоен противник". Не толкова ласкав обаче бе за лидера на БСП Сергей Станишев, който по думите му, не познава държавността.

"Те отново получиха урок", бе коментарът на Плевнелиев за представянето на левицата. Той призова БСП, ако има доказателства за подмяна на вота, да ги предаде на компетентните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
BBC преди 12 години
Мистър Бийн обеща здрава работа и ясни резултати
230
0
 
1
 
! Отговори
ПЪРВАТА ДАМА КАЗА: преди 12 години
Юлияна Плевнелиева със статус в Twitter: Десетки бездомни кучета, лаещи радостно празнуват победата на Фандъкова
229
0
 
2
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
На бас се хващам,че ако се преброят недействителните бюлетини едно 80% ще са за друг кандидат различен от ГЕРБ.Дори имам доказателства от 10 населени места.Бяха сменени членове и застъпници на стотици комисии и поставени поставени лица на кадри на ГЕРБ.Българинът не избра ГЕРБ.Вашите гласове са в коша а 80% са недействителни и тв полза на ГЕРБ.Блажени са верующите.но за жалост гладни ,бедни,неграмотни и излъгани за пореден път.
228
5
 
3
 
! Отговори
Чудесно преди 12 години
господин Плевнелиев ,честита победа!!Тя носи много отговорности ,но за нас и голямо удовлетворение!
227
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха... червените *** не спират да ***. Другари, разбираме обидата, нанесена ви от Сокола, но просто го преглътнете - за вас това е начин на живот :))
226
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българчетата са прости та са извикали! Правят струват-все за *** гласуват. И все си мислят, че тоя път няма да е като предишния. Ех, балкански роби.
225
3
 
8
 
! Отговори
Колега преди 12 години
Клошара спящ по паркингите стана президент.Той ясно им казЩеваше не искан,не искам,ама нали е мека мария тиквата го изнасили и му стана сводник.Сега ще ги търсим по магистралите заедно,да си режат лентичките.А може би и ще стопират на път за европа.
224
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ни е честит новия Гоце, същият достоен комсомолец като него, че и на визия го докарва.....
223
3
 
6
 
! Отговори
7 преди 12 години
Drugaria JUGAVILI si ima naslednik v 21 vek. PROST NAROD SLABA DARJAVA.
222
2
 
4
 
! Отговори
ДЪРТИЯ СИГЪН РОМ ДЕ преди 12 години
И ОНАЙЪ МЪ ПИТА НЕСКА ЩО НИ ГЪЛСУВЪХТИ ЗА ГЕРП, АМИ КО ДА И РАСПРАЯМ, ТО АКУ БЯЯ ДАЛИ ПОИЧИ, А ТЕ НИЩУ, САМО С ТОЯГЪТЪ И ЛЪБУТ НЕ СТАА ВЕЧИ, ДИСАТА ГЛАДНИ СА!!! ДА ЖИВЕЙ БАЩИЦАТА АЙМЕТ, ПАК НЪ УРИДИ ЗА ХЛЯБЪ!!!
221
1
 
2
 
! Отговори
СИГЪНИТИ РОМИ преди 12 години
ПРОСТИРАМИ БЕ ОУУ, ВШЕРА НА ИЗБУРИТИ, НОГО НЪ БЕШИ ***, ДАЛИ НЯМА ДА ДОИ ОНИЯ И ДА НЪ ИЗДЪРВАРИ С ПОЛЮСИЯТА, ДЕТ ЗЕХМИ МЪНГИЗИТЕ И ГЛАСУВАХМИ ЗА КАЛФИН И ЛАМБО!!! АМА КВА Я ТАЯ БЪЛГАРСКА РАБОТА БЕ, ДА ТА Я ШУБЕ ДА ЗЕМИШ ЧЕСНУ, НЯКУЙ ЛЕФ И ЧЕСНУ ДА ГЛАСУВАШ ЗА АРТИСТЪ, А ПЪК И БАЩИЦЪТЪ АЙМЕТ И ТОЙ КАЗА ТАКА!!! ТО КЪТ КРАДНЕМ ПО УБАВОВО ЛИ Я!!! ТО ДА ПРАИТЕ ПО ЧЕСТУ ИЗБУРИ, ША ПОРДАВЪМИ ГЛАСУВЕ, КВО МУ Е??? ДА НЕ ПОРСТОТОРИРЪМИ, ТО ПО ЛЕКО ОТ ***, А *** ТОЙ АРТИСТЪ ДЪРТ, А ШЕФЪ МУ СМОТЪН!!!
220
1
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
Puko ma fani 6te upravliava BG. SORI.
219
1
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 12 години
глейте клипа в Ютуб- " Герб прави избори" и ще ви светне ко става в БГ! Добре че не гласувах! И тоя тип в клипа стана кмет на Пловдив, нямам думи просто!! Смятайте тоя па как е станал президент хахаха, да ви е честит, аз не гласувах!
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко,че цялата власт е съсредоточена в ръцете на един човек,човек,който няма елементарно възпитание и не може да се изразява, а именно ББ.Който е гласувал за тази партия,е доволен от ниските заплати и пенсии,от злоупотребата с власт,от купуването и продаването на гласове,от фалшифицирането на бюлетини,от дупките по пътищата,от кражбите и измамите.Президент няма да е този клоун Плевнелиев,а Борисов,който мачка българите вече 2години,а те му се радват и се възхищават на глупавите му изказвания.
217
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
212 тези където ги избрахме какви са бе ***.Не бяха ли по червени от предишните начело с Тиквата.Вие *** ли сте ,че мислите ,че нещо в тази страна се променя.Кажи кое и как ще се промени било и с новите комунисти .Ти сигурни си същия бояджия като Тиквата ,Цецо и Цецка.Все комунисти бе човек.Комунизма в Бг си остава защото все те управляват настоящи или бивши .
216
1
 
7
 
! Отговори
Болшевик преди 12 години
Това българите са много мазохистичен народ. Дадохте цялата власт на един човек и съвсем скоро ще се видите в чудо.
215
3
 
8
 
! Отговори
Шака Зулу преди 12 години
Малката тиква е президент. Голямата тиква е изморен и само ще реже лентите.
214
1
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
От двете *** избрахме милионерчето ***....робовладелеца и далавераджията....да ни е живо и здраво и си търсете ламбените шишета по таваните и кюмбетата...ще ви трябват....!!!
213
4
 
7
 
! Отговори
студент преди 12 години
За Калфин медиите наложиха клишето:"човекът на Първанов". А какъв е Росенчо-не е ли човек на Борисов? В началото на кампанията Борисов каза, че след 5г.ще се кандедатира. Вчере-вече се уморил.От какво-да пътува денонощно по суша, вода и въздух, за да реже ленти.Кой министър-председател в Европа се занимава с магистрали,с пречиствателни станции. Спортната зала не е ли успех на софийския кмет? Пречствателната стнация в град Х не е ли успех за тамошният кмет? Боже,колко мъка има по българската земя
212
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари комунисти, секса свърши. Обувайте гащите и забравете обидата. Ние няма да кажем на никой че Сокола злоупотреби с нежните ви ду... исках да кажа "души" :)