Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
21
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Така, както са го подкарали управляващите, скоро ще докарат българския народ до такова състояние, в каквото са били жителите на бившия Ленинград, сега Санкт Петербург, по време на блокадата през Втората световна война. Въпреки че животът на българите се влошава, те упорито гласуват за ГЕРБ, това се нарича мазохизъм и може би дава отговор на въпроса защо само България е била 500 години под турско робство, 200 години под византийско и 45 години под комунистическо. Не сме народ, не сме.
177
13
 
13
 
! Отговори
аватар преди 12 години
За всичко е виновна БСП,тази криминално проявена политическа партия срина държавата ни с 200 год.назад. А този *** Драгомир Стойнев заучил няколко фрази на изус се мъчи отново да промива мозаците на хората и мисли че те му вярват,абе фашист долен не разбра ли че БСП е кауза пердута на политическата сцена,скрий се и си затвори плювалника,че заради твоята партия държавата ни е на този хаус.
176
1
 
2
 
! Отговори
будала преди 12 години
всички -----270 LV
175
3
 
19
 
! Отговори
до 175 преди 12 години
Може да не е била 2000лв. но имаше ЗАКОН,разбираш ли ЗАКОН,който гласеше вдигане на пенсиите на 1-ви юни ВСЯКА година....само,че депутатските са предостатъчни за почивка на "Малдивите" и точно сегашното правителство го премахна....
174
2
 
11
 
! Отговори
до 174 преди 12 години
и Дянков , и Дянков ... я го вижте на снимка когато става министър .. и погледнете една снимка която е сегашна ... поне 15кг отгоре !!!! а ние ... на нас фитнес не ни трябва :))
173
2
 
21
 
! Отговори
Инна преди 12 години
Борисов ,Дянков и всички депутати, да се откажат един месец от парите си и да видят, дали ще успеят, да си платят ,ток, вода, парно, телефон,транспорт, телевизия, сметки за вход,ЛЕКАРСТВА и да видим дали ще им остане за храна изобщо.Ние не живеем, ние вегетираме!
172
13
 
6
 
! Отговори
HM преди 12 години
Дааа пенсиите бяха по 2000лв а Борисов ги намали... изберете пак бсп пак ще станат 2000лв за не повече от 200-250 дни
171
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нужда Борисов да поживее с една пенсия, заприличал е на угоен бивол.
170
1
 
5
 
! Отговори
към 171 преди 12 години
.ПОПРАВКА "Вие ни направихте мъртъвци за ваша сметка "=.Вие ни направихте мъртъвци за НАША сметка
169
5
 
9
 
! Отговори
васко преди 12 години
Борисов да поживее месец с една пенсия ,а аз със заплатата на Станишев , Нинова или на Р.Овч ........
168
7
 
9
 
! Отговори
do 170 преди 12 години
Нямаш представа колко ми е "развинтена" фантазията. Но подбре да сърбам нова попара, отколкото стара и вече вкисната. Омръзна ми да си плащам данъка в общината и с мойте пари кмета на моето населено място- комунист-да дава пищни вечери на Станише и сие, а хората да се чудят кой път да хванат, зада не попаднат в дупките, които са като кратери от вулкан. И това е само малка част от злодеяянитя. Така че 170 неми говори за умираща държава с пожарникар..Вие ни направихте мъртъвци за ваша сметка
167
7
 
16
 
! Отговори
do 164 преди 12 години
Бедна ти е фантазията за каква попара става дума оттук нататък. Тази дето я дробят некадърниците в момента с фискалната си политика, защото не може години наред все другите да са ти виновни. Икономиката умря.Скоро и държавата.С пожарникар премиер е така.
166
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що от Бсп не живеят с една пенсия? СТИСКАЙТЕ КОКАЛА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.. ЩОТО БСП УМИРА! АКО НЕ БЯХА ГЛАСОВЕТЕ НА ДОГАНЧО И НЕГОВИТЕ ГЛУПАВИ "ТУРЦИ" КОИТО ГЛАСУВАТ ПОД СТРОЙ ЩЯХТЕ ДА СТЕ ПОГРЕБАНИ .. НО НЕ И ЗАБРАВЕНИ! БЪЛГАРИТЕ ПОМНЯТ КОЙ ГИ Е ОКРАЛ!
165
3
 
6
 
! Отговори
бивш преди 12 години
Ако БСП са загрижени за пенсионерите, защо не ги подпомагат с европейски програми, ами усвояват средства за обучение на млади комунисти с някакви Институти за соц интеграция, които освен да обикалят по хотелите, да се въртят в кръг, рошейки главите си и незнам още какво , да се показват в медиите и да харчат безсмислено, нищо друго не правят. Отчитат дейонсот и интригантстват, Но налие по лесно да се критикува другия!
164
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея от Бсп да не знаят много.. да не би те да вдигнаха пенсиите? Да не би да построиха нещо? НЕ!
163
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП ще фалира след още един мандат на ГЕРБ. Ще я напуснат всички поради липса на келепир.
162
2
 
7
 
! Отговори
Мазно русначе преди 12 години
Другари, призовавам вашата Компартия да закупи БДЖ, барабар с дълга и от 800 млн.!Като призовем железничарите на ударни Ленински съботници и ще изпълним Петилетката за 3 г. т.и. ще ликвидираме заема!А още полесно ще ликвидираме заема , ако направим Революция и запалвим банките!Е те това е Рифорама!А Гоце да не си точи зъбите за моето местенце, че ще се оплача на мама!!
161
5
 
9
 
! Отговори
desi преди 12 години
БСП да не би да е осигурявала някога по-висока пенсия????? Големи наглеци!!!!!! Трябва да си много безочлив да се изпраиш ида протестираш срещу някой, при условие , че всички още сърбаме попарата на комунистите.
160
7
 
9
 
! Отговори
до 150 преди 12 години
Не знам кой е гей - единия Станишев - спи до жена и то, каква жена ВСЯКА ВЕЧЕР, а другия - Борисов, от година и половина спи под един покрив единствено с младите мочета от НСО. Кой е гей?
159
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кофти е да не си на власт, нали... Да ти се иска да откраднеш и да не можеш... Живот ли е това?