Държавата не държи парите си в Корпоративна банка!

Не можем да извадим копия на офертите, обяви Менда Стоянова
Обновена: 18 дек 2011 20:01 | 18 дек 2011 19:07,
108
Държавата не държи парите си в Корпоративна банка!
Менда Стоянова. Снимка: Булфото

Корпоративна търговска банка, в която са парите на голяма част от държавните дружества, е предложила най-добрите условия при конкурсите за избор на банка, обясни пред БНР шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

По думите й упреците, че собственикът на банката Цветан Василев така е забогатял "незаконно или необяснимо", трябва да бъдат проверени, но от други институции.

Още по темата

"Държавата, като държава, не държи парите си в Корпоративна, или в която и да било друга банка. Всъщност, това са парите на фирми, в които държавата има участия. Ние поискахме проверка и трябва да ви кажа, че наистина по критериите, по които се избират тези банки от всяка една държавна институция, тази банка е дала най-добрите условия. Ние не можем да извадим пред медиите копия на документите и офертите. Дали е незаконно или необяснимо, има си закони, с които тези термини се доказват или не, има си институции", поясни тя.

Стоянова смята още, че сега е времето да се подновят консултациите в парламента за промени в Конституцията по отношение на фискалната стабилност.

"Ние сме отворени за допълване на предложените от ГЕРБ промени", категорична бе тя.

По повод изтичащият 10-дневен срок, в който 26-те държави, заявили участие в новия фисаклен пакт за еврозоната, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси коментира, че тази договореност в Съвета на Европа все още няма конкретна политическа рамка и своите измерения.

Менда Стоянова отхвърли обвиненията на опозицията за Бюджет 2012, че е направен на базата на оптимистични прогнози. По думите й, това е един доста консервативен бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
0
 
! Отговори
Sladka преди 12 години
Менто, Менто, нещо за Цар Киро да си спомняш?
101
2
 
0
 
! Отговори
PHANTOM MENACE преди 12 години
все едно някой ти повярва...и на теб и на другите като теб
100
2
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
МЕНДО,ХАЙДЕ ДА ПОГОВОРИМ ЗА ТВОЯТА ПРЯКЯ РАБОТА- Европа препоръча ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ С 12 ГОДИНИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, която в България е 72 години!!!- Качването на възрастта за пенсиониране при днешната продължителност на живота и състоянието на здравеопазването не е реформа, е ГЕНОЦИД УПРАЖНЯВАН, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ!!!- ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ФАЛИРАХА, окрадоха ги!!! Трябва НЕЗАБАВНО ДА СПРЕ по-нататъшния грабеж на парите ни за пенсии и да се премине към ИЗЦЯЛО СОЛИДАРНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, но не като сегашната, защото, всеки закон трябва да има УПОРА В КОНСТИТУЦИЯТА: ДЪРЖАВАТА, ТОВА НЕ СА САМО РАБОТЕЩИТЕ!!!1. В Конституцията няма разпоредба регламентираща пенсии за стаж и възраст, затова работещите гражданите сме се обединили за защита на своите интереси (съгласно Чл.12 от К-ята) в чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капиталова система Сребърен фонд- ТОВА Е ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ДНЕС, ЗА РАБОТИЛИТЕ ВЧЕРА!2. Държавата ТРЯБВА незабавно да си поеме задълженията по Чл.51 от К-ята и спре да плаща от парите за пенсиите за стаж и възраст социалните помощи, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ, Йезуитски наречени:- Вдовишките социални добавки, Добавки за възраст, Социални пенсии, Президентски пенсии и други подобни плащания- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е СОЦИАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА!!3. Здравното взаимно осигуряване за инвалидност, наречено ЗЛОУМИШЛЕНО - Инвалидни пенсии, съгласно Чл.52 от К-ята, ТРЯБВА да се плаща от Здравните осигуровки- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е ЗДРАВНО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ, подпомагано от Държавата!!!4. Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, задължително ТРЯБВА да е под размера на минималната пенсия от 136лв, КОЯТО Е ДОХОД ЗА ЧЕСТЕН ТРУД, ПРЕЗ ЦЯЛ ЖИВОТ- ТОВА Е СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ5. Съгласно Чл.60 от К-ята, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ (сега ДАНЪК ДИВИДЕНТ е само 5%, а искат да го намалят на 1%...!)!!!- ЕТО ТОВА Е РАЗЛИКАТА, МЕЖДУ ДЯНКОВИТЕ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНИ ДИВАЩИНИ И МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА РЕФОРМИ???- БОКО, ЩОМ НЕ ИСКАШ С ТЕБ ЩЕ ГИ НАПРАВИМ И БЕЗ ТЕБ!!!
99
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
53добавен от: Цецко преди 14 часаТази видна ГЕРБ-ерка е била шефка на данъчното в Пловдив, когато цар Киро стана милионер с една дума и тя е взимала крадени пари от гнусния *** ама нали е от ГЕРБ и не може да я пипаме! Да се пържите в АДА всички ***, които сте ни управлявали последните 22 години!!!И САМА ГО КАЗА... - "КИРИЛ РАШКОВ ИЗОБЩО НЕ БЕШЕ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ..., ИМАШЕ НЯКАКВИ СПИРТОВАРНИ..., ПОЧТИ НЕ ГО ПОМНЯ..."- ПОЧТИ...!!!
98
3
 
2
 
! Отговори
Соколов преди 12 години
Нека само напомним в този момент, че преди 68 години в зимните дни преди коледа 6 деца плащат безумието на тогавашната власт. Разстреляни са 6 деца от с. Ястребино заедно с родителите си. убити са общо 18 души.обвинени в укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Извършител е картечната рота на подпоручик Коста Йорданов.Децата са:Стойне (7 г.), Иван (9 г.) и Надежда (12 г.) 3 от общо шестте деца на Петър КалайджийскиДимитринка Стоичкова (11 г.)Близначките Ценка и Цветанка (13 г.)След разстрела им заедно с останалите възрастни са заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на загиналите са изгорени на клада.!!!!!!!!!!
97
4
 
19
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Откакто главният борец срещу корупцията стана премиер на БГ, държавата / му / стана най - корумпираната в ЕС ... Пожарникарят не си ли носи оставката в джоба ? Нека да си припомним, че пожарникарят беше в ' Арена армеец ' заедно с Румен Петков и Богдан Николов , където беше неколкократно освиркан от публиката !Казвах аз, че Боце, Гоце и Румен Петков са от един и същи *** и май наистина се оказах прав ... Време е вече хората да проумеят това !
96
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тогава излиза, че от 2000 насам тази банка дава и продължава най-добрите условия за парите на дружествата с мажоритарно държавно участие. Има толкова много други банки в БГ и те за близо 12 години неможаха да предложат по-конкурентна оферта ... брей, брей, малко странно ми звучи това. Излиза, че останалите банки нямат интерес да привлекат този огромен финансов ресурс в техния портфейл и затова не предлагат изгодни оферти п много странно ?!?!
95
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Куха лейка! Гарантирано от герб, тиквата, цвъко, фидосището, плевнята, и останалите червени ***-гербери.
94
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шменДи капели госпожо Стоянова....
93
5
 
16
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Коя нова сила,ББ в женска рокля,много къса памет имате,та нали Меглената подписа убийствените договори за присъединяването на България към ЕС,госножа йес,забравихте приказката,със стари к...и нов бардак не се прави А простата истина се вижда в интернет навсякъде - Меглена е член на управителния съвет на френската банка Париба. В същия съвет е и Милко Ковачев, бивш министър на енергетиката при царя.Всички знаем, че двата реактора на АЕЦ Козлодуй се закриха по времето на царя (решение, взето при Костов, вярно), без изобщо това да е условие за приемането ни в ЕС!!! Всичко това са лъжи на тогавашните управляващи!Простата истина е, че реакторите бяха затворени заради новопостроената тогава румънска АЕЦ Черна вода, която е собственост на същата тази банка Париба, в чийто УС членуват тези "български" политици! Идеята е Черна вода да поеме износа на електроенергия, след като затворим реакторите...При положение, че Париба е в челната десятка на световните банки, дали някой може да си представи колко ще е заплатата на Меглена там? И какви комисионни е получила за затварянето на реакторите?!
92
3
 
3
 
! Отговори
alfina преди 12 години
KOGATO UTRE ZATVORIAT BANKITE I SI NAPRAVIAT SKRISHNATA D E V A L V A C I A NA MIZERNOTO NI LEVCHE,KOGATO NI IZGORIAT MALKITE SPESTIAVANIA ZA POREDEN PAT,V S I C H K O S H T E S T A N E I Z V E S T N O, NO SEGA LAJETE DO DUPKA!!!!!!
91
2
 
16
 
! Отговори
Василев преди 12 години
През 1989г. *** трепереха от страх, обаче като видяха овчият *** български народ как може лесно да се манипулира и управлява взеха тоягата и не са спирали до ден днешен!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
90
5
 
23
 
! Отговори
Стар2 преди 12 години
Има ли още някой да поддържа тия лъжци герберите, то полека-лека започва народа да освирква маркуча, дано да се осъзнае народа най-накрая.Те не стават за *** на каца камо ли да управляват нашата държава!
89
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странно как се налага медийно затъмнение на събитието на деня - новата организация на Меглена Кунева кото има шанс да стане водеща политическа сила и да помете и Бойко и Станишев. Кой ли е платил за това
88
2
 
20
 
! Отговори
иван преди 12 години
тази карикатура защо още не е подсъдима за прикриване на *** "цар" Киро
87
3
 
32
 
! Отговори
r преди 12 години
Това нещо на снимката беше хванато със СРС-та да лобира за неин близък, за митничар. С какъв морал и съзнание говори по каквито и да е въпроси? Във всяка нормална държава щеше да е осъдена, а тук е народен представител. Това е реалноста на българския елит.
86
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ги държи, ама ги държи. Бюджетните плащания минават пред банката на Делянчо Пеевски. Егати и мафията, а ние се чудим как да свържем двата края.
85
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама сте ми смешни! Която и да е банка ще предложи същите условия.
84
4
 
36
 
! Отговори
марадона преди 12 години
Слушах го това нагло същество и спокойно мога да ви кажа момчета и момичета който не е затворил буркани лошо му се пиши !Такава наглодт и от *** не съм чувал!
83
4
 
25
 
! Отговори
няма край при герб! преди 12 години
и там ли опоскахте парите?