По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада... рейтингът

Решението на S&P е мъка за опозицията, смята Борисов
Обновена: 21 дек 2011 20:57 | 21 дек 2011 20:57,
472
По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада... рейтингът
Снимка: архив, БТА

Винаги да го вдигаш е по-добре, отколкото да ти пада рейтингът. Така премиерът Бойко Борисов коментира новината, че рейтинговата агенция Standard&Poor's е потвърдила стабилен кредитен рейтинг за България.

"Да похваля Дянков за ужас на опозицията. Мъка голяма ще настане пак. Докато на нас ни дават стабилна перспектива, на другите държави им свалят рейтинга. Това е поредната мъка за опозицията. От мен да запомните, винаги е по-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада рейтингът", коментира премиерът.

"Остава да разчитаме на всички български парламентарно представени партии да подкрепят Пакта за финансова стабилност, това ще бъде наш общ успех", каза още Бойко Борисов.

Той заяви, че страната ни ще настоява при промените в конституцията горната граница за външния дълг да бъде 40 % от БВП, а не 60% какъвто е критерият на другите европейските държави.

"Ние и без това имаме и много нисък дълг и не би трябвало да отиваме толкова нависоко", смята премиерът.

Още по темата

Финансовият министър Симеон Дянков обясни, че причината за решението на кредитната агнеция е във фискалната дисциплина, ниския външен и вътрешен дълг, а също в приетите реформи в пенсионната система и преструктурирането в БДЖ.

Той добави, че България е едната от двете държави в ЕС, която има потвърден стабилен кредитен рейтинг в рамките на тази година.

Възможностите за увеличаване на рейтинга на България от Standard&Poor's са свързани с това реформите да бъдат доведени до край, смята финансовият министър.

По думите му рейтинговата агенция потвърждава прогнозите, че дефицитът на България за тази година ще е под 2,5 процента, а за следващата година около 1,3 на сто.

"И за тази, и за следващата година България ще бъде една от малкото държави, които ще имат положителен външен баланс", смята вицепремиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
423-Много ***! Ама много ***! Направо гербераст, т.е. бившо ***!
400
3
 
9
 
! Отговори
Д-ра до 419 преди 12 години
Абе *** може ли да си толкова ***? Тук трябва да се забрани на герболетките да размахват помпоните си! А защо Бойко не коментира, че май-единствената държава дето е по-зле е тая която я управляваше Ким Чен Ир? Дори в Малави Африка взимат по-високи заплати от нас и имат по-висока покупателна способност! а тоя пикльо ми се хвали че неква сдухана агенция потвърдила че имаме добър рейтинг и кво ме грее мен това? Бойко виж си рейтинга в България стремглаво пада!
399
18
 
7
 
! Отговори
До 412 преди 12 години
До Василев и другите Кухоглавите Комуноиди, които с ежедневните си изказвания по форумите показват, че или са *** като буфер на вагон или са зомбитата, като тия които днес ни показват от С. Корея! Явно и двете, иначе няма как умен човек да успееш да го зомбираш. Абе как всички европейски лидери, както и десетките представители на ЕС, които бяха пращани за да контролират работата на правителството по различните европейски програми за тия 2 години и всички до един се изказваха в подкрепа на Борисов и правилната проевропейска политика, която води, постоянно ни дават за пример за стабилна държава и то във времето на най-голямата от 50г. икономическа криза, когато до вчера силни икономики буквално рухват за дни, само нашите шизоидно *** малумници плюят по него! Вече наистина съм убеден, че това са червени зомбита, които неуморно със стахановски плам плюят като камили срещу ББ и няма да се спрат, до като не изкукат напълно от злоба и безсилие! Абе муньовци, е как за 2 години ББ да успее да ни направи богата европейска държава, като до преди 2 години държава просто нямаше, съд нямаше и сега продължава да няма, защото висшите съдии са поставени от самите крадци на прехода-елита на БСП и сега престъпниците се разхождат на свобода с условни присъди, айде стига с тая комунистическа гьобелсова демагогия! И въпреки всевъзможните пречки, които постоянно измисляха ***, последното са палежите на коли, та въпреки всичко Борисов успя да подобри имиджа на страната ни, която вече не е предишната престъпна държава, когато през ден имаше показни убийства и магистрални грабежи, напълно промени работота на правителството, пълна прозрачност за всички сделки, а не като предишните айдуци, които грабеха и със задните си части, а в същото време лицемерно ни караха да стягаме колана! Ако не беше Борисов да стабилизира страната, сега щяхме да сме като при Жан Виденовото време хиперинфлация, когато с една заплата можех да си купя само 1,5 кг./килограм и половина !!!/ кашкавал, ама комуноидите винаги са разчитали на късата памет на народа, за това и успяха толкова време да го лъжат и манипулират, сега правят същото, ББ ни изведе от кризата и БСП искат сега да дойдат наготово, щото пак се посъбраха парички за крадене, не са глупави те, ама вече мандалото хлопна! Василев ние от 20 г. сме в криза точно заради твоите работодатели-червените капиталисти, но тая демагогия няма да ви помогне и ще отидете завинаги на бунището на историята, защото там ви е мястото!
398
2
 
0
 
! Отговори
419 преди 12 години
много внимавайте като си пожелавате разни неща, щото погледнеш се сбъднали - кой ще ви е виновен после ?
397
1
 
0
 
! Отговори
404 преди 12 години
ти пък ако разбираш кво си написал...*** няма лошо, щом се чувстваш "спасен", дерзай
396
2
 
9
 
! Отговори
Гадател преди 12 години
Бойко по линиите на ръката ти виждам бъдещето. Разклоненията са: или ти в затвора или края на България.
395
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Бойко!Да измират всички червени ***!
394
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
404-много ***, ама много ***! Направо, препикан гербер!
393
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко пак е тук! Този вече не се трае! Егати наглеца!
392
2
 
3
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Само като видя Станишев и Волен, веднага го вдигам. Аз да не съм Борисов, че да имам нужда от други стимули, двамата ми стигат.
391
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко му трябва на човек, да го помилва някой батко по *** и е щастлив
390
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко му трябва на човек, да го помилва някой батко по *** и е щастлив
389
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
човека не може да изкара и един ден нормално без да се похвали, непълноценен се чувства вероятно
388
3
 
15
 
! Отговори
Василев до 404 преди 12 години
Кой те е спасил от кризата???Ти си в криза 20 години???В криза са страните които са имали добър стандарт на живот, а сега се е влошил!!!Мутрата е наркотрафикант,човек на Любен Гоцев!!!Гоце е руски гъзоблизец!!!Плевнелиев е корумпиран 100%!!!Съдебната система е извратена Мафиотска структура!!!Мафията си има държава!!!Кризата ще удари бедните хора!!!Зрелищата,футбола и чалгата свърши, дойде ред за важните проблеми и реформи!!!Само че няма кой да ги решава!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
387
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б.БОРИСОВ - ОГЛЕДАЛОТО НА БГ ИЗБИРАТЕЛЯ
386
4
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
До 404Кой ни докара дотук бе *** ***?Твоя футболист и тиквен управник.Пак ли е виновен Станишев или Костов?Що не ходиш в Рила планина или на Витоша да надуеш кавала ами пишеш глупости.
385
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да оита баба ми колко му е повдигнат ... рейтинга
384
3
 
8
 
! Отговори
коко преди 12 години
***,по-***,най-***,Борисов
383
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 12 години
ТОЗИ *** БОРИСОВ НЕ СПИРА ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ АМАН ОТ ПРОСТИ ХОРА В ПОЛИТИКАТА
382
4
 
7
 
! Отговори
Мненние преди 12 години
М'да, похвалиха момчето и то е доволно. А пита ли това момче хората за цената на тази "стабилност"? Стабилност на екзистень минимума е стахотна, нямам думи.