ГЕРБ умуват за оставката на Нешева

Атаките срещу шефката на НЗОК не били от вчера или днес
17 фев 2012 14:49,
171
ГЕРБ умуват за оставката на Нешева
Красимир Велчев Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ ще мислят дали да приемат оставката на Нели Нешева. Това обясниха пред журналисти в парламента председателят на групата на управляващите Красимир Велчев и шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова.

Двамата съобщиха, че по-рано днес са имали среща с Нешева, като това е станало по нейно искане. „Толкова ли е важно къде сме се срещнали? Мотивите за оставката й са лични”, коментира Велчев.

„Тя обясни, че достатъчно напрежение се е нагнетило в обществото, което не носи никакви положителни резултати и за в бъдеще”, допълни Велчев. Той уточни, че мотивите за оставката не са бонусите, за които се заговори през последните дни.

„Те са много по-дълбоки. Сами се сещате, че в една институция, където се разпределят 3 млрд. лв., интересите са много силни и касаят много хора. Това, че г-жа Нешева е по-остра в изказванията си, не е толкова диалогичен човек, лично ние го намираме за положително качество за председател на НЗОК”, коментира Красимир Велчев.

Той допълни, че атаките срещу нея не са от вчера или днес, а от месеци и дори година.

След като журналистите не разбраха какви все пак са причините за оставката на шефката на Здравната каса, Велчев обясни, че мотивът е създалото се напрежение.

Още по темата
„Аз уважавам всяко нейно решение, но не сме приели още оставката”, допълни още той.

Запитан дали всичко трябва да приключи с оставката само на Нели Нешева, при положение че заместничката й е получила по-голям бонус, Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо. „Това нещо ще го разгледаме като първопричина за оставката, но пак ви казвам това не е причина за създаване на това напрежение”, посочи той. 

От своя страна председателят на парламентарна здравна комисия Десислава Атанасова обясни, че преди идването на Нешева в НЗОК системата не е била стабилна. „Тогава имаше голяма опасност изпълнителите на болнична помощ да не си получат плащанията от НЗОК. След идването на д-р Нешева и нейния екип и вие знаете, че нещата се стабилизираха. Сега системата е спокойна, всички лечебни заведения получават своите средства в срок”, допълни Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Този с мустаците е един бъбривко с доста нагло поведение.
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ЗАЩО ПОСТОЯННО НИ СЕ НАБИВА В ГЛАВИТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВЛЯЗАТ ПОСЛЕ ПАРИТЕ В ДЖОБОВЕТЕ НА ЧИНОВНИКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МУ СЕ ПЛАЩА ТОЙ ТИ ИЗМИСЛЯ ВСЕ НОВИ И НОВИ ТАКСИ И ПОСЛЕ СИ ГИ КРАДАТ НА КОРЕ
140
1
 
3
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Както виждате, простакът Велчев одобрява просташкото държане на простачката Нешева! Гербери, какво да се прави!
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zdravnata kasa ot 10 godini e taka ,bolnite si mrat tia gi ograbvat ,tva e nishto sas sravnenie na kradeneto na pari ot bolnici i xora.
138
1
 
4
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
02 9659 121 Tova e nomera na NZOK na koiato mojete da zvanite i da poiskate da se otkajite ot zapla6taneto na osigurovki!.
137
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почесването по главата герберите си го смятат за умуване, като маймунките
136
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Бе как гербераст ще умува? Има ли с какво?
135
2
 
4
 
! Отговори
хахо преди 12 години
Не я мислете повече; не е кондициа за *** вече.....била болна.Май- недоволна.... от вас, герберасти; и за това не ставате, меки п.шки.
134
1
 
2
 
! Отговори
Ивчо- от регламента преди 12 години
Умувайте, бе- Краси,,,дано дотогава не падне пак в полет някое колело на обслужения от теб самолет....нали знаем защо те уволниха от БГА "Балкан".
133
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не само оставка - СЪД за мръсната крадлива *** !!! Ако бяхме в Китай, да са я разстреляли досега !!!
132
2
 
1
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
ZABRANA ZA KOMUNISTI4ESKATA PARTIA GERB.PRIZOVAVAM VSI4KI BULGARI NA BUNT SRE6TU GERB.PRIZOVAVAM VSI4KI BULGARI DA SPRAT DA PLA6TAT OSIGUROVKI I DA IM POKAJEM NA GERB 4E NIE NARODA GI KA4I NA VLAST I NIE NARODA 6TE GI SVALIM OT VLAST!.GERB NAS NE NI E STRAH,STRAHUVAITE SE VIE OT NAS>
131
2
 
2
 
! Отговори
ktt2000 преди 12 години
Докато тези *** умуват,да не им се случи това,което сполетя едни техни колеги през 1997Г!!!Само не знам каква песен ще пеят!!!Дали знаят партизански песни или ще минат с шлагера-"Нашата полиция ни пази"?!!
130
9
 
5
 
! Отговори
Волен преди 12 години
Какво повече искате от Нешева?Извини се за тона,върна парите и подаде оставка!Респект!!!Жалко,че не всички са като гербаджиите!
129
1
 
7
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Маркс и Енгелс го четох в училище и не го разбрах. Но няма какво да чета Маркс и Енгелс,за да направя сравнение между средната класа в Швеция, Германия, Америка и България. Няма никаква основа за сравнение. Следователно при нас демокрация няма. Има управление на бивши милиционери и хора от ДС, които решиха да стават капиталисти. Винаги ми е било интересно дали бившите комунисти още мислят, че демокрацията е див капитализъм или умишлено искат да внушат на българина, че демокрацията е лошо нещо.
128
1
 
4
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
това е долна инсинуация герб не умуват за оставката на онази безсрамница нешева.герб и ум да бе да това е смехотворно твърдение
127
1
 
3
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Вие действително ли мислехте, че демокрацията е липса на морал и справедливост или умишлено искахте да втълпите на хотрата, че демокрацията е див капитализъм без правила: много бедни и много богати и няма средна класа? Кое от двете, че то има разлика. В развитите държави с демокрация има средна класа. И в Америка богатите са от средната класа, умнико!
126
2
 
4
 
! Отговори
ДО 145 преди 12 години
ПО СВЕТА ,ПРИ КАПИТАЛИЗъМА ,....ФИРМИТЕ ,КОНЦЕРНИТЕ,И ОЛИГАРСИТЕ КОМАНДВАТ ПОЛИТИКАТА И ПАРАДА ,...ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ ,НАРОДА НЕ РЕШАВА .......!ВЧЕРА ЛИ СЕ РОДИ ?Прочети Маркс и Енгелс!
125
1
 
2
 
! Отговори
144 преди 12 години
Я си гледай работата. Това не е демокрация, това е постсоцилаистическо общество. Ей, такива като теб искаха да покажат че това е демокрация, ама всички знаем, че това не е. Богатите държави имат по друг тип демокрация, там където всички бягат. При нас е милиционерско-мутренски тип .
124
8
 
1
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Нешева не е нарушила закона ....!Да съдят тези ,които го нарушават в Бг "И друго ,... Бг е вече ----КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ,това предполага ----пари и материални ценности ,.....жената с право си държи на -----РЕНОМЕТО !Равенство ,морал и правила имаше при Т.Живков !Няма за какво да ревете ,тепърва ни чака -----истинския КАПИТАЛИЗЪМ и хАМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ -------А МЕРСИ !
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен глобите и таксите трябва да отиват за лекарства на пенсионери и болни и за повишаване класификацията на лекарите. Последното е много важно, защото от глоби и отиването им в джоба на чиновника полза няма ни за лекаря, ни за пациента.