Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова

"Нека имаме предвид денонощния труд, който полагах"
Обновена: 28 фев 2012 15:15 | 28 фев 2012 15:15,
390
Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова
Виолета Николова. Снимка: Impact Press Group

"Моето освобождаване е част от решението на новия министър на правосъдието Диана Ковачева да си дойде със собствен екип", заяви бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Тя обясни, че разбира желанието на Ковачева да назначи свои хора и го определи като "нещо нормално", но категорично не приема начина, по който е освободена и "хвърлените в общественото пространство лъжи".

Виолета Николова бе отстранена от поста си, след като стана ясно, че за 2011 година е получила 73 000 лева бонус.

Днес тя обясни, че парите са взети абсолютно законно и определи финансовото си поощрение като заслужено.

"Когато говорим за бонуси, нека имаме предвид големия денонощен труд, който съм положила", заяви ексшефката на агенцията.

Тя обясни, че 25 000 лева допълнително материално стимулиране (ДМС) е получила със заповед на тогавашния министър на правосъдието Маргарита Попова, но от юни миналата година тези бонуси са спрени.

Останалите 48 000 лева тя си ги е дала сама за периода от юни до декември 2011 година.

Николова не намери нищо нередно сама да оценява работата си и обясни, че това право й е дадено от закона.

Тя допълни още, че Агенцията по вписванията внася годишно по 70 млн. лева в държавния бюджет и е нормално да се раздават ДМС-та на служителите, които вършат добре работата си.

Още по темата

Николова уточни, че всеки месец в структурата са раздавани 166 000 лева бонуси на всички служители, а през ноември и декември – 192 000 лева.

Тя обясни, че това е една утвърдена практика, която е въведена още от предишните ръководители на агенцията по време на кабинетите на НДСВ и БСП. Николова твърдо заяви, че след нейното оттегляне раздаването на бонуси няма да спре.

Тя намекна още, че 10% от приходите на агенцията или 7 млн. лева се раздават като бонуси в Министерството на правосъдието, но отказа да коментира колко точно са взели министърът и заместник-министрите.

"Не съм виждала фишовете им", каза Николова.

Бившият директор на Агенцията по вписванията допълни, че за времето, за което е работила в Агенцията по вписванията – от 2010 година до освобождаването й този месец, тя е успяла да се справи с много проблеми и да я направи една изключително добре работеща структура.

Категорично отхвърли твърденията, че заради неефективната й работа срещу страната ни е започнала наказателна процедура от Европейската комисия.

Тя се води заради неосигурена техническа възможност за вписване на търговски европейски дружества, поясни тя.

Виолета Николова допълни, че задължението на България да регистрира европейски търговски дружества датира от 2007 година и оттогава нито един директор на Агенцията по вписвания не е провел процедура за обществена поръчка.

Тя обясни, че през 2011 г. такава процедура е проведена и изпълнението й ще приключи до 15 март тази година.

"Докато приключи досъдебната фаза, ще приключи и изпълнението", обясни Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
17
 
! Отговори
Raychev-France преди 12 години
Това си е чиста кражба от държавна каса, за което в която и да е цивилизована държава се дават минимум 10 години затвор !Като се има предвит че за една обикновена кражба от 500 лв.се дават по 6 мес.А тук има злоупотреба със служебно положение,както и с народното доверие !
321
1
 
15
 
! Отговори
GROD преди 12 години
Самонаграждаването е КОРУПЦИЯ, господа СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ.господин ПРОКУРОР, налични са писмени ДОКАЗАТЕЛСТВА.
320
0
 
11
 
! Отговори
Джурасик перк преди 12 години
Какво ли се получава, когато се кръстосат хипопотам, ленивец и калинка?
319
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина това са огромни бонуси на фона на тази ужасяваща ситуация в БГ.Не мога да разбера какво толкова е направила повече от един учител ,лекар,работник в завод,селянин, който се грижи за хляба ни,безработният(този,който не,може да заспи от тревоги мислейки как ще изхрани семейството си),ограбените пенсионери...?И как така закона и позволява да си определя сама бонусите след като е на държавна служба!!!!!!!!!!!!И как не се срамува от думите си?Бог да е на помощ на България!
318
0
 
6
 
! Отговори
Мистър Бонус преди 12 години
А това дето държавата може да я глобят със стотици хиляди евра и ще ги плащаме ние, заради някакъв *** софтуеър, дето ни си го инсталирала. Ти заслужаваш десет *** да ти хвърлят чурабе на свинската физиономия, докато почнеш да оригваш на конски салам, уроспийо.Такива като тебе в другите държави ги бутат в затвора, дърти пандизчийки да им скъсат тирлика.Дано влезеш в затвора *** да ти покажат бонус с кочан в *** и да ядеш *** сливи. ***.
317
3
 
7
 
! Отговори
Ахмед Циганина преди 12 години
Како ако не те земат у РОДОПА да знаеш че съм ти напраил черна магия за щасти в ГРОБ/ГЕРБ
316
3
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Като е подписала договора за управление си е знаела заплатата. За какви бонуси сега говорят?Най-много за извънреден труд трябва да получават !
315
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛНА ***!
314
0
 
15
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Ето още едно тлъсто прасенце с голямо самомнение! Какви са тия бонуси в пъти по - големи от заплатите им? Как е възможно допускането сами да си оценяват работата ,която между другото е държавна и се плаща от държавата т.е. от нашите данъци? Хора , дано не забравите това на следващите избори.
313
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора стига вече за тази дама ? или не. Моля ви, знайте, че Господ бави, но не забравя, всеки плаща за делата си, когато му дойде времето. Тази алчна дебелана и тя ще плати, ако не, тя си знае поколенията след нея, затова е важно да поеме сама кръста си да не го плащат децата й. Една от божиите заповеди беше за алчността. Моля ви госпожо работила денем и нощем, не забравяйте тези неща.
312
0
 
6
 
! Отговори
бай данчо преди 12 години
пачаааааааа
311
0
 
22
 
! Отговори
Възм(о)тен преди 12 години
Не зная каква е била заплатата на тая уфсъ, обаче мноу нагла! Повече от оная на НЗОКа! 73000 лв, и САМА СИ Е ДАЛА 48 000 ЛВ ОТ ТЯХ!?!? Общо и се получават 13,5 годишни заплати на един смачкан български учител. Братя българи, до кога ще търпим такива? До кога? Защо ни си направим партия на онеправданите и я наречем "Бой на(п)ред!". Печелим изборите на първи тур без проблем, щото онеправданите сме доста! Имайки мнозинството ще решаваме нататък, и всеки дал си бонус - плаче майката!
310
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази шия не е от туршия. Бонуси му е майката.
309
0
 
19
 
! Отговори
Къде е сметката.... преди 12 години
А аз се чудя откъде стъкмистиката измисли 800 лева месечна работна заплата?Моя доход от 8000 лева за година и 200000 лева на работливата дебелогъзка - сметката ще излезе. Българите живеят добре каза Боко.Да се задавят дано.
308
1
 
4
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
До: GIS***GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER***GOVERNMENT.BGОтносно: до чичкото от Банкя ,който пораснал от сеене на КАРТОФИ.Дата: Вторник, 2012, Февруари 28 19:41:32 ЕЕТАло-о-о,чичо Бойко,когато ходиш в Тунис за да поздравяваш с : "Честито Арабска Пролет",не се ли досети,че твоят приятел Бениамин Натаняхо и МУСАД няма да те "канонизират" повече от колкото заслужаваш.ЗАЩО КАЗВАШЕ,ЧЕ В България щели да текат Израелски инвестиции/медийно изказано от тебе И КАКВО ОЗНАЧАВАШЕ ????!/ Ами нас в Абсурдистан,кой ще ни освободи и върне първото име на страната-България и ни спаси от Абв-схемите, в които главен герой си ти сега.|Чичо Бойко,нека Кирил и Методий те просветят, и ти налеят ПРОСВЕТА в дървената ти глава-идол,на когото парламентарната група на ГЕРБ пишат само ШЕСТИЦИ и само една ПЕТИЦА,та повече да не правиш такива-подскоци/глупости,понеже си само един тарикат от Банкя/.И ало-о-о, чичо Бойко, да не дърпате много ушите на Росен Плевнелиев чрез Маргарита Попова и чичкото от милицията,на когото майка му,му купува 6 жилища от хилядолетния си трудов стаж и икономии от "семки и бонбонки-и-иии.",та поне вече институциите да бъдат ВЕЧЕ НЕЗАВИСИМИ от "ТРИПОДНОТО АБВ".А ти чичо Бойко защо казваше ,че не се познаваш с чичо Румен Петков/Алкоихолната Гръмотевица/ и другаря Гоце Хилендарски ?????
307
0
 
5
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Що ли ми трябваше да чета и да гледам снимката на тая.....всичко мъжко взе че умря в мене...язък ми за вечерта!
306
0
 
11
 
! Отговори
вв преди 12 години
Те/държавните чиновници/ си заслужават бонусите,а хората произвеждащи благата и формиращи БВП-само мижава заплата.
305
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вземи попрочети малко преди да говориш......
304
0
 
11
 
! Отговори
лиза преди 12 години
***,дебела ***!И 100 000 лева да вземе,ще си остане същата зъбла...,то пък бив наглост....
303
0
 
10
 
! Отговори
Възхитен преди 12 години
Евалата .... можала взела :)Проблема е че е така от поне 15-20 години... и никой на никого сметка не търси...Тук възниква въпроса: За чий Х да плащам данъци, като парите ми се харчат за бонуси на разни ***, които не са свършили работа за 5 стинки