Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова

"Нека имаме предвид денонощния труд, който полагах"
Обновена: 28 фев 2012 15:15 | 28 фев 2012 15:15,
390
Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова
Виолета Николова. Снимка: Impact Press Group

"Моето освобождаване е част от решението на новия министър на правосъдието Диана Ковачева да си дойде със собствен екип", заяви бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Тя обясни, че разбира желанието на Ковачева да назначи свои хора и го определи като "нещо нормално", но категорично не приема начина, по който е освободена и "хвърлените в общественото пространство лъжи".

Виолета Николова бе отстранена от поста си, след като стана ясно, че за 2011 година е получила 73 000 лева бонус.

Днес тя обясни, че парите са взети абсолютно законно и определи финансовото си поощрение като заслужено.

"Когато говорим за бонуси, нека имаме предвид големия денонощен труд, който съм положила", заяви ексшефката на агенцията.

Тя обясни, че 25 000 лева допълнително материално стимулиране (ДМС) е получила със заповед на тогавашния министър на правосъдието Маргарита Попова, но от юни миналата година тези бонуси са спрени.

Останалите 48 000 лева тя си ги е дала сама за периода от юни до декември 2011 година.

Николова не намери нищо нередно сама да оценява работата си и обясни, че това право й е дадено от закона.

Тя допълни още, че Агенцията по вписванията внася годишно по 70 млн. лева в държавния бюджет и е нормално да се раздават ДМС-та на служителите, които вършат добре работата си.

Още по темата

Николова уточни, че всеки месец в структурата са раздавани 166 000 лева бонуси на всички служители, а през ноември и декември – 192 000 лева.

Тя обясни, че това е една утвърдена практика, която е въведена още от предишните ръководители на агенцията по време на кабинетите на НДСВ и БСП. Николова твърдо заяви, че след нейното оттегляне раздаването на бонуси няма да спре.

Тя намекна още, че 10% от приходите на агенцията или 7 млн. лева се раздават като бонуси в Министерството на правосъдието, но отказа да коментира колко точно са взели министърът и заместник-министрите.

"Не съм виждала фишовете им", каза Николова.

Бившият директор на Агенцията по вписванията допълни, че за времето, за което е работила в Агенцията по вписванията – от 2010 година до освобождаването й този месец, тя е успяла да се справи с много проблеми и да я направи една изключително добре работеща структура.

Категорично отхвърли твърденията, че заради неефективната й работа срещу страната ни е започнала наказателна процедура от Европейската комисия.

Тя се води заради неосигурена техническа възможност за вписване на търговски европейски дружества, поясни тя.

Виолета Николова допълни, че задължението на България да регистрира европейски търговски дружества датира от 2007 година и оттогава нито един директор на Агенцията по вписвания не е провел процедура за обществена поръчка.

Тя обясни, че през 2011 г. такава процедура е проведена и изпълнението й ще приключи до 15 март тази година.

"Докато приключи досъдебната фаза, ще приключи и изпълнението", обясни Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
2
 
9
 
! Отговори
97 преди 12 години
Кадрите на ГЕРБ най-крадливи от последните 20 г.
301
0
 
16
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Егати наглата, гнусна ***!
300
1
 
14
 
! Отговори
за всеки преди 12 години
чиновник с бонуси - по един патрон от Калашников . За Бойко и Цецо - по 2 !
299
0
 
6
 
! Отговори
Пострадал преди 12 години
Икономист 331 опитах чрез МП да си върна двете такси, но уви. Агетция по вписването е към МП и кой съд ще ги осъди. Просто съм имал случай с отказ от една прокуратура да образува предварително производство по чл. от НК. А основание имаше, тъй като съм работил в полицията и съм юрист и се бях аргументирал стабилно. Но понеже лицата които трябваше да бъдат разследвани имаха връзки на много високо ниво. Въпреки всичко минах и през апелативна прокуратура и ВКС, но никакъв резултат. Е как да вярваш.
298
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбойници!!!! заплатите им били ниски и бонусите ги предпазвали от корупция. Това е корупция, сами си определяте парите, сами си ги гласувате, защото властта ви позволява! мародери.
297
1
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Много е интересно как социологическите агенции непрекъснато показват висок рейтинг на управляващите. Тези съвсем я подкараха през просото. Не вярвам хората да са толкова *** та да вярват на това правителство. Кога ще покажат поне малко професионална чест.
296
1
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Ще взимаме бонуси, докато народа позволява.
295
0
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
до Пострадал 326Ако отказа наистина е немотивиран, тогава правото е на твоя страна и ще ти върнат парите. Ако откажат, тогава ще ги осъдиш и ще ти върнат повече, отколкото ти си им дал. Не само, че не съм гербер, ами съм антигербер. Просто трябва да отстояваш правата си с конкретни действия, а не само да се оплакваш.
294
0
 
8
 
! Отговори
BIX преди 12 години
73 000 свещи да си купи това първично същество :$
293
0
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
*** ГНУСНА ГРОЗНА ! САМО ТЯ РАБОТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА СКАПАНА ....
292
0
 
3
 
! Отговори
Пострадал преди 12 години
Икономист 316, ти си някой отявлен гербер. Как да ти обясня, че за немотивирания отказ е правена проверка от МП / за теб специално Министерство на правосъдието /, което установи нередности в дейността на длъжностни лица от АП / пак за теб Агенция по вписването /. Правят се немотивирани откази за да се събират нови и нови такси, за да има за бонуси. Простотията ти за затвора въобще не подлежи на коментар. Да не си някой от МВР пикчърс.
291
7
 
1
 
! Отговори
TAXMAN преди 12 години
ДО КОГА ЩЕ СЕ ПРАВИМ НА УДАРЕНИ: ИМА БОНУСИ ЗАЩОТО ЗАПЛАТИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ОБИДНО НИСКИ ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ТЯХ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ОБЩЕСТВОТО ДА СПРЕ ДА СЕ "ВЪЗМУЩАВА" КОГАТО НЯКЪДЕ СЕ ВДИГАТ ДОХОДИТЕ. НЕ СЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ ТАКА У НАС НИКОГА НЯМА ДА ИМА РЪСТ НА ЗАПЛАТИТЕ.В конкретния случай "дамата" няма заслуга за тези приходи защото те са задължителни по закон и си принуден да внесеш сумата в А-ята, което си е законен рекет. А иначе приказката за зелника я знаете.
290
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бре, каква богата държава сме били, пък аз не вярвах! Щом издържаме на кражбите на толкова много ръководни кадри, пък и на кой знае още колко скрити таланти...
289
0
 
6
 
! Отговори
никой преди 12 години
да работят 70000 доктори над нея
288
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ БЪРКАЙТЕ ,ЧЕ ТАЗИ СЕ НАЗНАЧАВА ОТ НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА А НЕ ОТ ГЕРБ
287
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Взела е парите сигурно да си направи липосукция и пластична операция за да заприлича на нещо което може да представлява държавата ни поне на външен вид - ха ха ха ха
286
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
грипав *** да я е... тая *** е тва е заслужила
285
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ей, мизерни крадливци са всички политици!!!!! Една пенся е 150 лв. една заплата е 500 Дано да не им стигнат за лекарства до живот!!!
284
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАЙНО ВРЕМЕ ТАКИВА ДА ГЛЕДАТ НАПЕРЕНО ПРЕЗ РЕШЕТКИ......
283
4
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
до пострадалКой знае какви си ги надробил, щом 3 пъти са ти отказали вписване на фирма. Нищо чудно да се окаже, че си за затвора.