Национал-демократична партия правят отцепниците от "Атака"

Димитър Стоянов е начело, учредителният конгрес е на 2 юни
Обновена: 25 мар 2012 17:28 | 25 мар 2012 14:39, Елка Василева
151
Национал-демократична партия правят отцепниците от "Атака"
Димитър Стоянов e избран за председател на Инициативния комитет за учредяване на новата Национал-демократична партия. Снимка: БТА

Евродепутатът Димитър Стоянов беше избран за председател на Инициативния комитет за учредяване на новата Национал-демократична партия.

Сред учредителите са депутатите, напуснали "Атака" - Борислав Стоянов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Валентин Николов и Петър Хлебаров, както и Капка Сидерова.

Учредителният конгрес на Национал-демократичната партия ще бъде на 2 юни, в който са заявили желание да участват 1500 души.

Днес в НДК се състоя първото заседание на Инициативния комитет и беше приета учредителна декларация. По думите на Димитър Стоянов на заседанието е имало 90 души. Сред присъстващите бяха също Спаска Митрова и общински съветници от Варна и Свищов.

Димитър Стоянов отбеляза, че в новата партия ще говори гласът на консенсуса. Отворени сме към всички партии, които изповядват патриотични цели и идеи, посочи той. Национал-демократичната партия няма да работи с ДПС, защото я смята за антиконституционна, обясни Стоянов. Той отрече да са подписвали споразумение за бъдеща подкрепа на правителството.

Още по темата

Попитан от кое европейско политическо семейство ще търси легитимация новата партия, Стоянов каза, че са се насочили към консерваторите и реформистите в Европейския парламент. Целим да се присъединим към партии, които се определят като националдемократически, това са например Партията "Право и справедливост" в Полша, чешките консерватори, Словенската национална партия, Партията на истинските финландци, посочи Стоянов цитиран от БТА.

Новата Национал-демократичната партия ще защитава националните интереси с демократични средства, заяви депутатът Борислав Стоянов. По думите му е отминало времето на истеричния и газиран национализъм.

Колегата му Огнян Тетимов отбеляза, че тук ще бъде истинският национализъм, а не фалшивият на партия "Атака". Трябва да имаш талант, за да съсипеш партия с 21 депутати в Народното събрание, двама евродепутати, вестник, телевизия, каза той по адрес на лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Той не е роден за политик, той е роден за "България търси таланти", добави Тетимов.

Капка Сидерова каза, че още четирима депутати смятат да напуснат ПГ на "Атака", но дали ще дойдат в новата формация, е тяхно лично решение.

Според лидера на “Атака” Волен Сидеров отцепниците от неговата партия изпълняват политическа поръчка на ГЕРБ, за която получават пари.  Всички те са подали декларации за принадлежност към ГЕРБ, които вече са предадени в комисията по корупция в НС. Създаването на нова партия обслужва целта на ГЕРБ „Атака” да не присъства в следващия парламент, твърди Сидеров.

Според него всеки има свобода да участва в учредяването на партии, но било морално първо напуснат Европарламента, Народното събрание, общинските съвети и всички институции, в които присъстват като представители на „Атака”.

Капка Сидерова се раздели с лидера на националистите през есента на 2011 г., след като 20 години бяха заедно.

Скандалите в партията избухнаха с пълна сила, след като Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров. Възникна и спорът кой иска да превземе партията – депутатката Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на “Атака” или Капка Сидерова, която вече се е разделила със Сидеров.

След раздялата законната му партньорка беше свалена от поста главен редактор на партийния вестник.

Паралелно със семейните трусове "Атака" остана само с 10 депутати в Народното събрание, което е минималният брой за парламентарно представителство.

След семейнитe драми изплува и въпросът за парите. Бивши съпартийци обвиниха ръководството на партията в злоупотреби с пари от държавната субсидия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя фъфлещ пикльо дето мама го пробута в парламента взе да се изживява като политик
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sprete na partiite subsidiite i takiva izmisleni partii shte se razbjagat !!
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капка и Димитър , какви гьотверени сте вие двамата бе ? Услади ви се на Държавната софра и сега не ви се изпуска кокала , а ? Ще видите сега къде сер..т гладните ! Гнусни плъхове , я кажете колко народни пари профукахте , за да си избивате комплексите ?
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднага след учреждаването, учредителите под строй ги върнаха на 4-ти километър. Новина...
90
2
 
9
 
! Отговори
Ani преди 12 години
Auuu, kakvi grozni i primitivni liza na snimkata......zashto tazi grozna i protivna Kapka i neinija sin-gotovan ne si namerjat pochtena rabota, za da porabotjat za sobstvenata si pensija ????? Edin pat naucheni da jivejat ot partiini subsidii, posle zjal jivot na jaslata na danakoplateza i na lesnite pari !! Gospode ,pazi Balgarija ot takiva !!!!
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маминка партийка ми направи ! УЛААААААААААА, Доказах че не съм *** за какъвто ме имаха - аз съм млого *** !
88
1
 
11
 
! Отговори
Семейство Адамс преди 12 години
Чакайте новите епизоди
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Family Adams- Воленчо, Капчица, Митачето и Деничка ....Нов сериал
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Да изгоним Волен и Капка в Турция " - нов нет адрес !
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ким Кардашян има ли я в списъка на новата партия?
84
1
 
9
 
! Отговори
Кънчо преди 12 години
Национал-демократичната партия няма да има секс контакт между членовете на партията.Ще се приема за кръвосмешение.:)
83
0
 
14
 
! Отговори
нещастници преди 12 години
поредната политическа полюция с автори една курволетина проста и един комплексар, мамино детенце... *** смехааа!
82
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Силно ме интересува, дали ще има от рода на Фидосова в новата партия? Трябва човек с тежка ръка, иначе в тези партии като тази и АТАКА само меки китки.
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен твърдеше че Касим Дал ще разцепи на 2 ДПС ? И какво стана сега, ТУРЦИТЕ са единни не си плюят като нас един друг ***, Доган е прав, веднъж беше казал който вади нож от нож умираа. Волене МАРШ У ТУРЦИЯ !
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък познажам турци които са в Младежката организация на АТАКА ! И при тия ще има и какво сега? какво правим?
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган ПРЕЗИДЕНТ, Соколе имаш моя глас на пук на останалите.
78
1
 
6
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Абе от къде ги измислят тези нищо незначещи имена.Колко е богат българския език.Митак ако не ти върже с туй име, предлагам ти "Социално -Демократична -Национал -Християнска -Партия", СДНХП - по обединяващо звучи някак си .
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемите на държавата са толкова много - истинските. А Сидеров се говори само за Турция, каква турция бе , аз проблеми с турците нямам, за това ти е платено от ДПС. Но благодарение на теб ДПС ще влезне пак догодина у народното събрание, но ти няма
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен след изборите ще го пратим там където му е мястото, и то на всички е ясно къде? Ами къде може в Турция :) хах
75
3
 
5
 
! Отговори
газиран патриотизъм преди 12 години
Вера Качовска е предсказала на Капка, че Волен ще стане министър - председател :)