Национал-демократична партия правят отцепниците от "Атака"

Димитър Стоянов е начело, учредителният конгрес е на 2 юни
Обновена: 25 мар 2012 17:28 | 25 мар 2012 14:39, Елка Василева
151
Национал-демократична партия правят отцепниците от "Атака"
Димитър Стоянов e избран за председател на Инициативния комитет за учредяване на новата Национал-демократична партия. Снимка: БТА

Евродепутатът Димитър Стоянов беше избран за председател на Инициативния комитет за учредяване на новата Национал-демократична партия.

Сред учредителите са депутатите, напуснали "Атака" - Борислав Стоянов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Валентин Николов и Петър Хлебаров, както и Капка Сидерова.

Учредителният конгрес на Национал-демократичната партия ще бъде на 2 юни, в който са заявили желание да участват 1500 души.

Днес в НДК се състоя първото заседание на Инициативния комитет и беше приета учредителна декларация. По думите на Димитър Стоянов на заседанието е имало 90 души. Сред присъстващите бяха също Спаска Митрова и общински съветници от Варна и Свищов.

Димитър Стоянов отбеляза, че в новата партия ще говори гласът на консенсуса. Отворени сме към всички партии, които изповядват патриотични цели и идеи, посочи той. Национал-демократичната партия няма да работи с ДПС, защото я смята за антиконституционна, обясни Стоянов. Той отрече да са подписвали споразумение за бъдеща подкрепа на правителството.

Още по темата

Попитан от кое европейско политическо семейство ще търси легитимация новата партия, Стоянов каза, че са се насочили към консерваторите и реформистите в Европейския парламент. Целим да се присъединим към партии, които се определят като националдемократически, това са например Партията "Право и справедливост" в Полша, чешките консерватори, Словенската национална партия, Партията на истинските финландци, посочи Стоянов цитиран от БТА.

Новата Национал-демократичната партия ще защитава националните интереси с демократични средства, заяви депутатът Борислав Стоянов. По думите му е отминало времето на истеричния и газиран национализъм.

Колегата му Огнян Тетимов отбеляза, че тук ще бъде истинският национализъм, а не фалшивият на партия "Атака". Трябва да имаш талант, за да съсипеш партия с 21 депутати в Народното събрание, двама евродепутати, вестник, телевизия, каза той по адрес на лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Той не е роден за политик, той е роден за "България търси таланти", добави Тетимов.

Капка Сидерова каза, че още четирима депутати смятат да напуснат ПГ на "Атака", но дали ще дойдат в новата формация, е тяхно лично решение.

Според лидера на “Атака” Волен Сидеров отцепниците от неговата партия изпълняват политическа поръчка на ГЕРБ, за която получават пари.  Всички те са подали декларации за принадлежност към ГЕРБ, които вече са предадени в комисията по корупция в НС. Създаването на нова партия обслужва целта на ГЕРБ „Атака” да не присъства в следващия парламент, твърди Сидеров.

Според него всеки има свобода да участва в учредяването на партии, но било морално първо напуснат Европарламента, Народното събрание, общинските съвети и всички институции, в които присъстват като представители на „Атака”.

Капка Сидерова се раздели с лидера на националистите през есента на 2011 г., след като 20 години бяха заедно.

Скандалите в партията избухнаха с пълна сила, след като Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров. Възникна и спорът кой иска да превземе партията – депутатката Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на “Атака” или Капка Сидерова, която вече се е разделила със Сидеров.

След раздялата законната му партньорка беше свалена от поста главен редактор на партийния вестник.

Паралелно със семейните трусове "Атака" остана само с 10 депутати в Народното събрание, което е минималният брой за парламентарно представителство.

След семейнитe драми изплува и въпросът за парите. Бивши съпартийци обвиниха ръководството на партията в злоупотреби с пари от държавната субсидия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прищяло и се на Капкада продължи да папка на държавната софравикайки Ура,Уря!
53
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако слуховете са верни и новата "партия" тръгне да подкрепя проциганската тоталитарна диктатура на престъпникът борисов, значе не са нито демократическа, нито националистическа партия !!!
52
0
 
11
 
! Отговори
Каруцар преди 12 години
Тия на снимката ще си умрат , като овце без история ! Лошото е , че на всякъде ще започнат да тръбят , че българите сме неосъзнати ,глупави , некъдърни страхливци , които искат да бъдат мачкани и унижавани ! Никога няма да признаят собствената си алчност и некъдърност !
51
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До къде стигнахме ? Срам. Нова партия ? Този дрислю за *** не става - партия ще учредява ?Не ни занимавайте с недоносчета.
50
1
 
21
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Тия не заслужават никакво внимание.
49
1
 
13
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 12 години
Уважаеми дами и господа,Имам намерение да учредя НАЦИОНАЛ - СЕЛЯНДУРСКА ПАРТИЯ в България.Моля, който има намерение да се включи, да пише на seliandur***dirnik.bgДа дадем отпор на останалите *** в политиката!Ваш:*** Маккинли
48
0
 
3
 
! Отговори
Светослав от Варна преди 12 години
ДО 70Разбирасе пари трябват за да следва идеите си.Какво да ги даде на дпс-ли???
47
1
 
11
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Ха, ха, ха . "храни куче да те лае", това е най-точното определение за случващото се ! Споменатите господа плюс този дрисьо на снимката, нямаше да имат пари и за едно кафе ако не беше Сидеров, каквито и недостатъци да има той като човек и политик. Голям карък се оказа баш атакиста на съпартийци ... при тези две партии на следващите избори със 85 % сигурност са извън борда, тоес вън от парламента! Сидеров, каквото човек сам си направи и другите не могат да му направят, явно не е знаеш поговорката
46
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 12 години
На Мима Стоянова му се услади партийната скъпо платена работа и сега се чуди каква мимикрия да направи пак 4-5 годинки да го дава депутатин !!! ;-) Жалка гледка !!! ;-)
45
0
 
8
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
До 64 -уважаеми приятелю за каква армия говориш?Под диктата на "Великата Америка"Съкратихме армията до нулата до някои и друк батальон за мисии в чужди държави да защитаваме чужди интереси/разбираи американски/.Министър на отбраната охранен като чирпанско кюфте - бивш партиен секретар от управление ПВО на войските в КСВ та пребоядисан "ГЕРБАДЖИЯ" на кирия
44
5
 
7
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Лидерът на партия Атака Волен Сидеров забравил за идеалите на партията. Свикнал с много пари, сега не може да се примири, че губел част от парите (субсидията). В интервюта говорил за пари. В парламента говорил за пари. В главата му имало мисли само за пари. Водил епическа битка с ГЕРБ за пари (субсидията). Не можел да се примири с реалността, че пак ще има пари, но много по-малко. Бивши депутати от Атака споделиха, че ако още някой си тръгне и Атака остане без парламентарна група, т.е. без субсидия, Сидеров ще лудне. За пари бил готов да гази и мачка, пред нищо нямало да се спре.Явно има истина в думите на депутатите които напуснаха Атака. Калина Крумова заявила категорично, че ще съди ръководството на Атака за психически тормоз над семейството й. Бившата атакиска разказала, че майка й получила писмо от контролния съвет на Атака . В писмото пишело, че дъщеря й била предател и завършен крадец. Откраднала от партията 17 000 лв. и щяла да краде всеки месец по толкова пари. Тези пари дъщерята щяла да взима от джоба на данъкоплатците и щяла да ползва за лични нужди. Заплашили майката, че ще сизират за кражбата прокуратурата, НАП и Сметната палата. Вбесена Калина Крумова заяви, че ще съди тези които упражнявали психически тормоз върху майка й. Депутатката била възмутена от дъното на душата си от долната и жалка постъпка. Не е предполагала, колко ниско може да падне човек .Била убедена, че лично Сидеров стои зад безумната идея, да тормозят психически майка й, въпреки, че писмото било подписано от Адриян Асенов, Димитър Димов и Гален Момев.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мода стана от разни аутсайдерски партии да се отцепват разни жадни за власт елементи.И Кунева от НДСВ и Архонта от Атака,а сега и довевденяка на Сидеров с майка си.А на какво се надяват?Та нали всеки от тях е с клеймо от предишната си партия.Или си мислят,че все още върви номадството между партиите,както Христо Бисеров?Ами отдавна хората не се връзват на такива номера и помнят кой какъв е бил и от къде е тръгнал.Но цялата борба е за бизнес след парламента,за да не ги закачат,да имат гръб и връзк
42
1
 
11
 
! Отговори
НДП слуга на ГЕРБ преди 12 години
Някога Боян Расате предупруждаваше, що за птица е Капка Георгиева. Тя стои в дъното на разпадането на АТАКА в предния и настоящия мандат. Фактически тази нова партия е компрадорска, тоест предателска и има за цел да разбие национализма. Доброто е, че ще просъществуват най-много до следващите парламентарни избори, когато разберат, че са е банда въжеиграчи.
41
1
 
9
 
! Отговори
Хаджи Димитър преди 12 години
Народа плаче и стене под ботуша на "Европа".Послушковци като "мъжкаря"ББ колкото искаш и затова сме на това дередже.И вчера си замъкна дебелия *** за да покаже своята "загриженост" за народа- пак хвърли вината на Ив.Костав .Какво без очи, а той къде беше вече почти 3год.Наверно чакаше да стане така в Мадан, че да отиде като вожд и да слуша възгласите на измъчените хора - като месия като едва ли не спасител. Вигжте самодоволната му визиономия и си правете извода за новия "спасител " българдск
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия са китайските ментета на Боко тиквоко.
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сутринта гледах интервюто на Капка с Лора Крумова и останах изумен от простотиите и заучените фрази , които ръси .Да не говорим за бедния и и ограничен речник ...И тази има нахалството да се нарича журналистка ! Недоразумението наречено Митко не е по-различно от майка си Тия сами не могат да си разберат , какво искат да кажат , а ккакво остава за хората ! А Сидеров да ходи по живо по здраво да си прави отново актови фотографии на кльощявия *** и малката пи..а !
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на децата вече им е ясно , че в политиката и в парламента се влиза , заради лични изгоди и облаги ! Има ли един без да придобил нещо по време на властта и депутатстването си ? Има ли един поне /изключвам Стеле Банкова и Минчо Христов/ ,който да се е сдобил с това , което притежава по честен и морален начин ? Да ама не ! Тия от фамилия Сидерови са същите ,сдявола ортаци ще станат , но кокала няма да изпуснат !
37
1
 
19
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
Партийте да не се финансират от бювжета на републиката а саво от членски внос и тогава ще се разбере кой колко струва и ще има ли партий фантоми.ДА ама НЕ както е казал един водещ български журналист.Нпред народе- създаваи партии и си гледаи пашалъка- от народната хранилка!!!!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много партии много чудо, то голям избор човек да го заболи главата ще взема да пропусна тия избори да гласувам.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bulgari ot novo vreme