Положиха края на ядрената енергетика на България!

Първанов: АЕЦ "Белене" можеше да бъде най-мощната антикризисна мярка
Обновена: 29 мар 2012 21:57 | 29 мар 2012 21:43, Бойчо Попов
294
 Положиха края на ядрената енергетика на България!
Снимка: архив Булфото

 Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов по време на среща с членовете на Районната партийна организация на БСП „Оборище” в София и с членовете на клуб „Енергетик”, предаде “Фокус”.

„Преди няколко дни имах възможността да коментирам много обстойно смяната на двама министри – на икономиката и на здравеопазването. Тогава моята теза беше, че без съмнение Трайчо Трайков има своята отговорност за състоянието на енергийната ни политика, на икономическата ни политика като цяло”, обясни Първанов.

По думите на Първанов днес стои въпросът за бъдещето на ядрената енергетика в България.

„Моята теза е, че съдбата на „Белене” предопределя бъдещето на българската ядрена енергетика и друго мнение не може да има. Нелепи са твърденията, че ще го вземем този готов ядрен реактор и ще го пренесем в „Козлодуй”, това нито ще направи по-бърза реализацията на новата мощност, нито ще го направи по-малко руски този реактор“, добави екс президентът.

Според Първанов „Белене” е можела да бъде най-мощната антикризисна мярка с милиардите инвестиции, с хилядите работни места, с десетките съпътстващи производства, но всичко това очевидно няма как да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баче Първанче,много обичам да ме гледат в очите и да ме лъжат! И дясната ръка да не знае какво прави лявата! Абе, вие нас за *** ли ни имате??!!
200
1
 
2
 
! Отговори
spaska_ преди 12 години
"Моята теза е, че съдбата на Белене предопределя бъдещето на българската ядрена енергетика и друго мнение не може да има." оооо Гоце събуди се! Това не ти е бай Тошово време, МНЕНИЯ ИМА Много, а твоето е момента е най-малко миродавно! Тука партията вече не важи! Стига си се пънал, знаем че се бориш в монета само и единствено за шефче на левицата, ама не ти се получава
199
2
 
2
 
! Отговори
Тяга преди 12 години
Още малко му е времето на Първанов и свършва с политиката. Изобщо не е добър кандидат според мен и скоро ще разбере горчивата истина, като изберат някой по-подходящ кандидат за лидер на БСП.
198
2
 
3
 
! Отговори
петя преди 12 години
При Първанов разминаването е твърде сериозно между думите и действиятаq за това е най - добре да си мълчи
197
4
 
2
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Единственото правилно решение на правителството до момента бе именно относно централата..АЕЦ Козлодуй има потенциал да бъде развиван и това винаги е била най правилната мярка..Друг е въпросът че правителството и Боко тотално се провалиха като тепърва пред българския народ предстоят най трудните месеци като обръча все повече се затяга около нас..
196
3
 
7
 
! Отговори
здравка преди 12 години
На Гоцето му е мъка , защото вече от всякъде го изритват и сега той си дава глупави интервюта пред медийте , за да си върне любовта на червените
195
2
 
6
 
! Отговори
христина преди 12 години
Първанов да не му знае устата много много ... много пари взе от проекта Белене за това му е мъка явно
194
1
 
5
 
! Отговори
Hrisov преди 12 години
Първанчо пак се е изказал неподготвен. Слуша ли го въобще някой този човек вече? Скоро си заминава от властта разбрах.
193
0
 
6
 
! Отговори
petko_karyka преди 12 години
гоце, ако знаеш колко си зле моментално ще се застреляш като архар
192
1
 
5
 
! Отговори
dobro_dete преди 12 години
Да бе той Гоце досега мълча, като пукал 8 години, нищо не прави, добре си яде от ложата на президентското място, а сега се е сетил да говори и да дава съвети! Някак си ми е доста измислено това него "съживяване". Май пак се бори за власт!
191
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Първанка, ти в коя миша дупка се криеше преди да се обяви решението? Беше ясно какво ще е. Защо не изрази позиция? Лежи си там ти е мястото. Как те избраха, че и два мандата не ми е ясно. Първият сигурно е бил фалшифициран, ама втория...
190
2
 
4
 
! Отговори
Georgiev22 преди 12 години
Първанов се опитва да привлече вниманието към себе си, но нещо не му се получава според мен. Вече не може да стане лидер на партията си и според мен нищо чудно да се откаже от мераците за власт.
189
5
 
9
 
! Отговори
koko_shanel преди 12 години
"Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов " Пълен провал си ти Гоце, стига вее се лобира навсякъде само и само да вземеш мястото на главнокомандващ на "леваците"! Няма нужда! Вече ти се изпя песента!
188
5
 
7
 
! Отговори
bezpartien преди 12 години
каква антикризисна мярка може да бъде белене, при положение, че края на проекта е някъде много далеч в бъдещето? първанката само така си говори ми се струва, колкото да не заспи
187
4
 
7
 
! Отговори
Сам преди 12 години
"Според Първанов Белене е можела да бъде най-мощната антикризисна мярка с милиардите инвестиции, с хилядите работни места, с десетките съпътстващи производства, но всичко това очевидно няма как да се случи." Като толкова вярва в това, защо не финансира проекта със собствени пари? И без друго толкова много окради то държава докато беше президент.
186
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Росене, защо не си изпълняваш предизборните обещания? Нали обеща да се допитваш до народа по въпросите от национално значение? Защо не насрочиш референдум? Защото много добре знаеш отговора на народа.
185
4
 
14
 
! Отговори
te4o преди 12 години
Бате ви бойко с малка буква затри националните ни интереси за развиване на отрасъла енергетика. Пълна дупка. Прави ни на ненормални със твърденията за по-малка зависимост ако се построи газоцентрала. И откъде ще бъде газта бе байо?
184
8
 
16
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Брей, аз се чудех къде са платените гербери, а те дращят тук.Елементарни сте в изразни средства, но к'во се чудя-с Тиква премиер е така.Не си мислете, че сте оригинални...Работата е: "Каквото повикало-такова се обадило."Да ви светна какви са отзивите за нас по форумите в Русия, пълни с противници на Путин "демократи".---Два пъти сме ги освобождавали тия българи, а не трябваше! Още щяха да са под турско робство. Неблагодарници! Това са само част от коментарите в някои руски форуми по повод решението на страната ни да се откаже от проекта АЕЦ Белене. Сайтове като webpark.ru и inoforum.ru отиват още по-далеч и ни наричат проститутките на Европа.
183
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dnes.bg, защо не споменавате, че Първанов е предложил референдум по въпроса за АЕЦ Белене? Ако сега беше президент, единствено той можеше да спре своеволията на Бойко. Единствено той можеше да защити желанията на народа.
182
2
 
5
 
! Отговори
dedo преди 12 години
toya mai se gotvi da go cunka