Положиха края на ядрената енергетика на България!

Първанов: АЕЦ "Белене" можеше да бъде най-мощната антикризисна мярка
Обновена: 29 мар 2012 21:57 | 29 мар 2012 21:43, Бойчо Попов
294
 Положиха края на ядрената енергетика на България!
Снимка: архив Булфото

 Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов по време на среща с членовете на Районната партийна организация на БСП „Оборище” в София и с членовете на клуб „Енергетик”, предаде “Фокус”.

„Преди няколко дни имах възможността да коментирам много обстойно смяната на двама министри – на икономиката и на здравеопазването. Тогава моята теза беше, че без съмнение Трайчо Трайков има своята отговорност за състоянието на енергийната ни политика, на икономическата ни политика като цяло”, обясни Първанов.

По думите на Първанов днес стои въпросът за бъдещето на ядрената енергетика в България.

„Моята теза е, че съдбата на „Белене” предопределя бъдещето на българската ядрена енергетика и друго мнение не може да има. Нелепи са твърденията, че ще го вземем този готов ядрен реактор и ще го пренесем в „Козлодуй”, това нито ще направи по-бърза реализацията на новата мощност, нито ще го направи по-малко руски този реактор“, добави екс президентът.

Според Първанов „Белене” е можела да бъде най-мощната антикризисна мярка с милиардите инвестиции, с хилядите работни места, с десетките съпътстващи производства, но всичко това очевидно няма как да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
6
 
! Отговори
IdЕ преди 12 години
Не пиши глупости.На 69 години съм и не са ми взимали нищо за Козлодуй.
180
7
 
5
 
! Отговори
raq преди 12 години
Първанов само си търси поводи за медийни изяви , всички знаем , че спирането на АЕЦ Белене е в наша полза тези инвестиции , които трябва да се вложат няма да си ги върнем и след 100 години
179
4
 
6
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Жълтозъбият сирищник с право се притеснява кой знае колко пари ще трябва да връща заради неизпълнени обещания.А си мисля че парите вече са наместени в мезонети и пушки.Нищо чудно да се окаже Луканов 2.
178
4
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
... МЛЪК ГОЦЕ ...!
177
5
 
6
 
! Отговори
kirilie преди 12 години
Гоце, я се успокой и недей повече се вълнува, че вече стана на възраст, а и все си мисля, че милионите които ти и компания откраднахте от проекта, са ти предостатъчно, дори и за стабилен живот на внука ти !
176
11
 
7
 
! Отговори
didoo преди 12 години
Много скоро ще бъде положен не края на ядрената енергетика в България, а края на политическата кариера на Първанов!
175
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Триперясалият Гоцко вече напълно истеряса и е време да му зададем няколко въпроса: Педофилията не беше ли престъпление ? Защо не каже как пипна трипер и то от ученичка.?Многобройните изневяри на жена си с разни чалгарки - морално ли е ? И то по време, когато беше болна от рак и се бореше за живота си!Убиването на животни от червената книга - морално ли е ?Лъжата че не си бил агент доносник - и после признаване - морално ли е ?Лични познанства с убийци и мафиоти - морално ли е ?Помилването на стотици изнасилвачи и убийци - морално ли е ?Гоце счупи стрелката на нагломера, тоя излезе по-нагъл и от мавъра Костов!
174
10
 
8
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Махайте ги тези агенти на Държавна сигурност, кога най-накрая ще се отървем от комунистическата напаст.
173
9
 
6
 
! Отговори
kompot преди 12 години
гоце, отивай да пуцаш архари и не се занимавай повече с политиката, така и така вече си извън нея! моля те, не ни занимавай повече с присъствието си!
172
8
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Гоце, ако бях млад милиардер, бих купил о. Белене, за да то ги подаря за рождения ти ден ?! Може пък там да напишеш най - добрите си мемоари ?
171
7
 
7
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Гоце, Путин вярва ли на голи обещания ? А на сълзи ? Бита карта си, Гоце !Всъщност Гоце защо не си направи АЕЦ и СПА център в Сирищник ? Така ще си има две в едно в родното си село . И ще си пише мемоарите на чист въздух сред природата ...
170
10
 
7
 
! Отговори
gogo преди 12 години
По-добре. Всяка ядрена централа е атомна бомба. Те ми говорят за пари и работни места. Фукушима и Чернобил не ви ли стигнаха?
169
10
 
8
 
! Отговори
БРАВО! преди 12 години
вече се диша по-спокойно, но борбата не е свършила, *** ще се борят за големия шлем до край. Имаме лоша ръка но ТРЯБВА да изиграем добре. А ТАЗИ ядрената енергетика си отива с москвичите, волгите и другите, които вече не помня...
168
1
 
17
 
! Отговори
БОКО преди 12 години
важни са цигарите и дрогата мани го тоя ток
167
13
 
16
 
! Отговори
гледам преди 12 години
много другари са се оплашили за ГОЦЕТО-станали са сутрин рано да го защитава;)))абе как проктът беше 4 милиарда после 6 после става 8 да не се окаже накрая 11 МИЛИАРДА ЕВРО???? и кой ще го плати *** или другарите от БКП дето само крадът!? ами просто е по лесно ГОЦЕ ТРИПЕРА И РУМЕН ОВЧАРЯ да вземат едни комисионни и да ги преразпределят на други другари -ама не стана номерът сега ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ ***
166
16
 
24
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Правителството на премиера Б.Борисов явно служи на небългарски Интереси. В световна енергийна криза да отказваш източник на енергия който е поръчан и предплатен, и да плащаш неустойка , ПОП По това си е престъпление, или човек трябва да е хамав да направи това.Не зная кое от двете е валидно за гн Борисов.
165
17
 
10
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
Белене ще го има ,но не при тези условия ,които са в момента.От проекта Белете *** и други *** цицат пари,целта е те за бъдат премахнати.
164
9
 
14
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Ако Гоце, Румен П. и другарите им имат да връщат сега някакви милиарди на Путин, нека си го кажат направо в публичното пространство - ще ги разберем ! Ние ще помогнем с каквото можем ! За целта първо ще трябва да дадат някакъв номер на банкова сметка ! Аз, например, бих дарил 45 стотинки - не са много , но са от сърце ! Ако получавах германска заплата, щях да съм по - благороден ! Но както се казваше - от всекиго според възможностите ...
163
2
 
16
 
! Отговори
В гората преди 12 години
Озверил се зайо-Б на баба си Меца. Избарсала си с него тя гъзеца заради АЕЦ-а.....
162
2
 
9
 
! Отговори
Я преди 12 години
ю 77241Малоумникооо, парите ще ги искат от всички нас ...