Дянков е против премахването на биодобавките в горивата

"Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно"
Обновена: 7 апр 2012 18:56 | 7 апр 2012 17:58, Елка Василева
75
Дянков е против премахването на биодобавките в горивата
Дянков обеща държавата да помогне със средства за възстановяване на паметника на 10-и Родопски полк в Хасково. Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е против идеята да бъдат премахнати биодобавките като временна мярка за намаляване на цената на горивата. Той каза това при посещението си днес в Хасково.

"Някои от идеите, които излизат за временно намаляване на цената - например, отпадане на добавката за биогорива - аз съм категорично против", посочи вицепремиерът и добави, че това вече е било направено като временна мярка.

По думите му това е изискване на Европейския съюз и ние трябва да се стремим да го изпълняваме. Освен това според него биодобавките са полезни и екологични, а и по този начин се подпомага секторът на земеделието.

Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът.

Симеон Дянков, придружаван от областния управител Ирена Узунова, посети паметника на 10-и Родопски полк в Хасково и пое ангажимент държавата да помогне със средства за възстановяването му, съобщи БТА.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, имах си аз..Дянков да иска нещо, което ще облекчи народа!!!! Гърч за тях,нали бе Дянка...Как върви плана за докарване на българина до просешка тояга,а? Само да напомня и на теб и на господарите ти,че нас ни е имало , оцеляли сме след няколко робства, клали са ни, покръствали са ни, рязали си ни територии ,но ето ни ПАК НИ ИМА, и ще уцелеем на пук на теб и на онези зад океана!!! ПРОЛЕТ ПУКНА-НИЕ НЕ!
54
0
 
3
 
! Отговори
a преди 12 години
Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът. А заплатите ни не са ли много под минимума на ЕС ????????? *** няма оправия докато ни управлчват безхаберници ....
53
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
АКО ПОЛИТИЦИТЕ, МОЖЕХА ДА ЧЕТАТ МИСЛИТЕ НА НАРОДА ,ЩЕШЕ ДА ГИ Е СРАМ ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА. АКО РАЗБИРА СЕ ,МАГАРЕТАТА ИМАТ СРАМ.А ДА КОМЕНТИРАМ ДЯНКОВ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ. ПРЕЗРЕНИЕТО Е НАЙ ДОБРИЯТ ОТГОВОР.
52
0
 
4
 
! Отговори
Unknown преди 12 години
Този не само има вид на *** и умственоизостанал, ами явно си е такъв.Нямам търпение да доидат изборите.Дянков отиваш си.Червен картон за червените *** и техните производни.Време и това самозабравило се и неграмотно правителство да си ходи.Българи този път да гласуваме всички за да омаловажиме мангалският вот с който печелят тези некадърници.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Р-29РМУ-2 Много си прав.Аз съм на същото мнение.Обаче нека си кажем, че това идва от объркана политика и сбъркани приоритети при това не само финансови.
50
0
 
7
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 12 години
Дянков не случайно не прави нищо за намаляване на цената на горивата ... при огромната безработица и блокаж на стотици фирми постъпленията в хазната намаляват, единственият сигурен източник за пари са ДДС и акциза върху горивата! Колкото по-скъпи горива толкова повече приходи в хазната .... елементарно Уотсън! Като се има впредвид огромния сив сектор в икономиката /за някой сектори е до 70%, хлебарството примерно/ той се надява, че парите от нея ще бъдат буфера който ще помогне на нашенеца да приживе ... и както се вижда има право до някъде да сте забелязали по -малко коли по улиците въпреки високите цени!?
49
0
 
10
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Ние не сме бедни.Имаме абсолютно всичко.Проблема е ,че по всички начини ни ДЪРЖАТ ДА БЪДЕМ БЕДНИ.
48
0
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Хората му го обясниха как се прави - лесно е. Маха се тази добавка и така горивото се подобрява, особено през студените месеци. Ще стане и по-евтино. Отделно фермерите ползват биогориво без акциз (което мисля е позволено от ЕС) през лятото, и така се изпълнява общия процент за биогорива. В Европа е така.
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз съм за премахването на Дянков
46
0
 
6
 
! Отговори
Оцеляващ преди 12 години
Никакъв смисъл от напъните НИ да кажем нещо , което ОНИЯ не го знаят, просто ТЕ НИ информират,че нашата работа няма да стане....Относно био добавката...ами тя се прави от слънчогледово и рапично олио, не е петрол и би следвало да е в пъти по-евтино,но....,а и тая добавка я слагат на дизела, не на бензина..ЕС казват колко да е акциза, но за останалите утежнения(данък, пътни такси) не са споменавали,а и за акциза имам сериозни съмнения,но...като не могат да вземат пари от мафията, вземат от нас
45
1
 
18
 
! Отговори
бивш избирател преди 12 години
Преди време се надявах, че Дянков не е като другите...Уви същото самозабравило се ***...Дори и да е вярно това което тръби... защо не види,че истинската причина за беднотията в БГ е, че в БГ няма пазарна икономика,монополи са задушили всяка инициатива, а корумпирани и некомпетентни мафиотизирани подобия на хора живеят на гърба на останалите. И за това Дянков нито дума не казва......
44
1
 
17
 
! Отговори
Уверен преди 12 години
"Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът". Лъже като дърт ***!!!
43
0
 
21
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Когато икономист си науми,че е гений, той или трябва да бъде вързан и изпратен на лечение в по-специфична болница, или да бъде изгонен от високия държавен пост със заключението "неподходящ за държавен пост". Ако финансистът малко от малко беше научил от какво се получава тази добавка, какво октаново число има, какви нежелани примеси има в нея, как действа на параметрите на бензиновия двигател, каква цена има, каква е ползата от нея и т.н., никога нямаше да се втаса да говори врели-некипели. Само че,както гласи една поговорка, в царството на слепите и едноокият е зрящ...
42
0
 
14
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Дреме му на пинчера дянков за нас,той си е с милионите по разни банки сега се упражнява по финанси на наш гръб непрекъснато цитирайки забрани или препоръки от Брюксел.Ама тоя *** Брюксел не препоръчва ли минималните заплата и пенсия тук да станат поне на половината от тяхната,а ни дава само колани с по няколко дупки по-малко или просто се цитират само удобните за крадене директиви.Оне ден някакъв грък се гръмнал щото му намалили пенсията на 700 евро при цени там каквито при нас почти...
41
0
 
22
 
! Отговори
Разярен преди 12 години
А бе Дянков, недоразумение такова!Сега плюете комунистите,че създали закон за "НЕПРИКОСНОВЕНОСТ",ама не го пипате,защото знаете(хеле пък ти),че може да отговаряте за още по големите си зулуми.ТИ постоянно ни надуваш главите и ушите,че в ЕС БИЛО ТАКА и ИСКАЛИ ТАКА! Не е ли вече време, целият Български народ да ти каже ЯСНО -национален предател, ***,крадец на държавното,"пазител"на ЧУЖДИТЕ КРАДЦИ! От тебе се разбира едно-ЕС НИ ПОДЛАГА, С ТВОЯ ПОМОЩ, НА СИСТЕМЕН ГЕНОЦИД! ДОКОГА БЕ!
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***
39
0
 
5
 
! Отговори
.... преди 12 години
на управляващите и обществото, с конкретните мерки и закони, България би могла да произвежда био-горива, екологична енергия, био-газ и т.н. Без всякакви такива мерки, и не сериозно отношение спрямо този проблем, всички ние сме обречени.
38
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 12 години
но страни като нашата или по зле икономически, ще усетят много по бързо негативния процес, в следствие на повишаването на цените, ако един германец взима 1500евро заплата, той би могъл да се лиши от някой по маловажни неща и да има пари за храна, то един Българин с средно 200евро заплата, е обречен на глад, и смърт!... което е тъжно и жалко. Единствения вариант, е да се търси по всякакъв начин, развитието на всякакъв вид алтернативна енергия в България! С повече воля, и разбиране от старана
37
0
 
9
 
! Отговори
.... преди 12 години
Кризата с горивата те-първа предстой, няма какво да се заблуждаваме, ако очакваме че поколения напред ще харчим безразборно земните ресурси, без да си понесем последствията, да не споменаваме че от откриването на петрола, прогреса и развитието на човешката раса само за 1век се е увеличило няколко пъти спрямо целия предходен период. Проблема е че ако цената на петрола се покачва, западните страни, могат да си го позволят, вероятно стандарта на живот ще се занижи,
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако цената да сме в ЕС е такава, че трабва да гладуван.. не искам!И сега да видим, кой ни е вкарал в тази схема?Костов ли, Станишев ли? Мамка му и прасе!Писна ми!Дянков ли управлява държавата или да?А Боко?***!