Носталгичният СДС-ар Стоянов не ще коалиция с ДСБ

"Ако отидем заедно на изборите, няма да гласувам"
Обновена: 8 май 2012 10:01 | 8 май 2012 10:00,
100
Носталгичният СДС-ар Стоянов не ще коалиция с ДСБ
СДС да не се дава на ДСБ, опълчи се Стоянов. Снимка: Булфото

Президентът Петър Стоянов (1997 – 2002 г.) обяви, че ако СДС и ДСБ се коалират за следващите избори, каквито намеци вече се въртят из двете централи, той няма да гласува за сините.

"Аз самият, който 22 години непрекъснато съм гласувал само и единствено с бюлетината на СДС, ако тази година се случи тази коалиция и отидем заедно на изборите догодина, аз си мисля, че за първи път в живота си няма да гласувам", отсече той.

Още по темата
Стоянов допълни, че би му било обидно да даде гласа си за СДС, а той да отиде за Иван Костов.

Той каза, че говори от позицията си на "носталгичен СДС-ар", а не като бивш политик, оглавявал сините.

"Костов се опита да създаде ДСБ, минавайки през трупа на СДС. Никой не беше отправял толкова тежки обвинения към СДС в корупция. ДСБ беше създадена, за да защитава политическите интереси на един единствен човек – Иван Костов", категоричен бе Стоянов пред Нова телевизия.

Логически, заради това ДСБ и СДС не са две еднакви и близки партии, твърди той.

Костов се опита да създаде ДСБ, минавайки през трупа на СДС

По думите му борбата за повече проценти сини гласоподаватели е безсмислена.

"Ако няма коалиция между ДСБ и СДС, борбата ще е за 4%, а ако има – тя ще е за 4,1%", пресметна той.

Петър Стоянов обяви, че преди време е посъветвал Мартин Димитров да не прави коалиция нито с Иван Костов, нито с Бойко Борисов.

"Днес съм разочарован от него, защото се обезличи, след като се нареди до Костов и Катя Михайлова", завърши бившият президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоянов,не забравяй кой те направи президент.Ако не беше Костов,щеше да видиш президентска институция през крив макарон.Аман от неблагодарници.Имаме и една хубава поговорка"Храни куче да те лае".
53
0
 
10
 
! Отговори
УЖАСНО!!!!!! преди 12 години
МНОГО СЕ РАЗТРЕВОЖИХ ЧЕ ТОЗИ ЛИГЛЬО НЯМА ДА ГЛАСУВА - БЕЗ НЕГО Е ПО ДОБРЕ НЕ Е ЖЕЛАН ТОЙ СЕМЕЙСТВОТО СИ ДА ОПРАВЯ ПО ДОБРЕ ЩЕ Е .....
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе взима си той доживотната пенсия пъка му...
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Синята коалиция" е проект за политическо оцеляване на 10 - 15 човека !
50
1
 
12
 
! Отговори
седесар преди 12 години
Че като си такъв мъжкар,защо изгуби изборите за Президен.Защо стана Председател на СДС ,а се яви на избори за евродепутат.Защо телевизията на брат ти "Европа ", върви след Борисов и му лиже стъпките?Айде холам и седесарът.Гласувай си направо за ГЕРБ.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя зъбчо пак ли проговори
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пъшо,какво пърчиш джуки,като бракоразводен филибетлийски адвокат.Ти си история,бе майна.И то с тъжен край.Я ходи дома да си пазиш златото и ролексите в апартамента,да не те наминат пак айдуците.С дървени философи,като теб видяхме до къде стигна СДС.
47
3
 
9
 
! Отговори
гаг преди 12 години
"За първи път в живота си нямал да гласува"!?Е,не е голям проблем-на никого няма да липсваш вече!Защото ти остана само голямата уста,а вътре в нея-зъбите на...Алберто Сорди!?ХА-ХА-ХА...А"мъдростите" ,които редиш по интервютата,вече досадно се повтарят-време е да разбереш,че не си драг,нито на "свои" ,нито на "чужди",а това е най голямото наказание за политическите хамелеони!!Чакат те "дълги размишления...в самота"!
46
3
 
2
 
! Отговори
legaladvice преди 12 години
НЕ "ЩЕ" ... това от глагола "ЩА" ли е? .... може и да НЕ ИСКА човекът...
45
2
 
12
 
! Отговори
w преди 12 години
Аз си спомням пък, че Петър Стоянов спечели изборите за президент, когато го издигна Иван Костов и се провали срещу Гоце, когато се яви за втори мандат.Сори Пеца, но вацата направи за теб каквото можа - нататък вече си сам и сам си се *******!
44
0
 
13
 
! Отговори
шт преди 12 години
Един от виновниците за падането на СДС от власт..."се загрижил" за....СДС!Когато критикуваше публично и"загрижено" СДС-същото,което го носеше на раменете си пред народното събрание през 1997г.с думите"Иване ,кажи си"(!?)с оправданието,че не бил срещу СДС,а срещу Иван Костов!?Ами нали Иван Костов беше избран легитимно за водач на СДС...или това няма значение за "бат`Петьо"!?това "адвокатче"с голямата уста,е истинския убиец на СДС!?Все едно,сега Плевнелиев да се прави на по голям от ГЕРБ!?
43
0
 
8
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
стоянов ще остане известен с 3 реплики цитирам кажи си иване аз съм седесар цената на кашкавала е колкото един трамваен билет
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От самото начало е било планирано да няма реална и силна опозиция в БГ. Всички лидери до един са имали и имат слаби места. Кой ли седи в сянка и ни разказа играта?
41
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност именно тоя *** масон на снимката унищожи СДС.Това унищожаване продължи доста дълго, а и още продължава.Този изпълнява поръчки.Ако не се коалират, СДС ще остане извън парламента и окончателно ще изчезне.СДС беше единствената партия в България на която хората искрено вярваха.Евреинът от снимката е умен, но лошото е, че използва умът си за лоши каузи.Юдео-масоните го използват за целите си.Жал ми е за него.
40
5
 
15
 
! Отговори
Никой преди 12 години
Я ? Пешката Стоянов тръгнал да ни учи на АКЪЛ !?! Аве Пеше , абе ходи да си шамаросваш неудобните журналисти бе ! Които с пълно ПРАВО те питаха ЗАЩО ядеш и пиеш с Комунистите в Бай Тошовите резиденции ! Какво си тръгнал НАС да плашиш с бившия комунист Костов ??? Че нали ТИ му беше лична *** бе ? Забрави ли вече ??? " Иване кажи си " , ама след като Иван нищо не каза , ТИ , трябваше да кажеш за всичките негови престъпления към България ! Лично ТИ !!! Щото не Иван , а ТИ беше Държавен глава ! Е да , ама ти си затрая ... И се покри като крастав плъх ! Защо си мислиш , че някой ще те слуша вече ??? Върви си обратно в Плъшата си дупка , и не се показвай никога повече ! Щото да не стане така , че народната любов този път ТЕБЕ да шамароса !
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ворлик му е наредил да лобира за герб, не че харесвам обезличаването на сините.
38
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
А на нас ни е обидно такива *** все още да са в политиката
37
1
 
3
 
! Отговори
Позорния Гоце преди 12 години
През 2003 година Георги Първанов e наградил публично международен наркотрафикант с държавното отличие "100 години Илинденско въстание", съобщава БГНЕС.На 2 август в Благоевград държавният глава е наградил осъдения в Италия за трафик на хероин Алекси /Александър /Стоименов. През 1968 г. италианската полиция задържала Стоименов с над 2 кг хероин и го вкарала в затвора. След като излязъл на свобода, Стоименов отишъл да живее в Белгия, където отворил скандалния ресторант "Кошарата" в Брюксел, който се смята за свърталище на югославските спецслужби. Заведението е било подпалвано на два пъти. Подобни инциденти, за сравнително спокойния Брюксел, са били изключение за онези години.Стоименов е родом от село Велюса, недалеч от гр. Струмица, Република Македония."Миналото на Стоименов може да бъде изяснено много лесно - с едно запитване до италианските власти. Спорната му биография бе чест коментар в средите на занимаващите се с македонските дела в София. Спомням си, че Методи Димов от Брюксел реагираше най-остро по повод организираните приеми в София на Стоименов", каза по този повод Иван Николов, директор на списание "България - Македония".Тук трябва да се припомни, че именно личността на Методи Димов се споменава в досието на Георги Първанов като агент "Гоце"/1/ в архивите на бившата Държавна сигурност /ДС/."В продължение на години, включително и след промените от 1989 година при всяко идване в Република България граничните власти го подлагаха на щателна проверка, включително и събличане", съобщиха от спецслужбите в отговор на въпроса "дали в България са знаели какво е миналото на Алекси Стоименов".При оповестяването на досието му Първанов призна, че в НРС има папка за него с агентурното име "Гоце", но уточни, че задачата му била безобидна и патриотична - да помогне на българския емигрант Методи Димов да подготви книга със спомени от края на XIX ве
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тази снимка тоя да не си е бръкнал в носа с този пръст или някъде другаде и да се опитва да си размаже *** или нещо друго на някоя стена?
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май забравихте за НДСВ-то. Царя се пръкна от някъде и това попречи на Костов да спечели още едни избори. Ако бяхме дали на Костов още един мандат определено щяхме да сме доста напред.