Кризата може да се преодолее само с кураж!

Готови сме за Шенген, отчете Росен Плевнелиев
Обновена: 9 май 2012 14:56 | 9 май 2012 13:23, Красимир Ангелов
171
Кризата може да се преодолее само с кураж!
Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева говориха пред студенти. Снимка: БТА

Кризата може да бъде преодоляна единствено с решителност и кураж, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на лекция пред студенти в Софийския университет по повод Деня на Европа.

По думите на държавния глава икономическият растеж не може да бъде купен с дългове, а трябва да бъде изработен.

Според Плевнелиев ограничаването на държавните разходи трябва да бъде съпроводено с мерки за икономически растеж и за намаляване на безработицата, повишаване на производителността на труда и на конкурентоспособността.

"Решението не е Европа на две или три скорости, а Европа на солидарността и отговорността", категоричен българският президент.

Той изрази увереност, че и този път Европа ще излезе от кризата не само по-силна, но и с нови идеи, които ще направят ЕС много по-устойчив за в бъдеще.

Пред медиите той коментира, че страната ни трябва да проведе още много реформи като отговорен член на Европейския съюз.

"Трябва да доведем докрай усещането на гражданите и на българското общество за справедливост и за работеща правораздавателна система", категоричен бе Плевнелиев.

Той си пожела в България да се подобри средата за правене на бизнес и да се увеличи инвестициите в иновации и знание.

В своето слово президентът изрази също увереност, че в най-скоро време България ще бъде част от Шенгенското пространство, защото по думите му страната ни е способна да защитава външната граница на ЕС по европейските стандарти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРИКАЛЯВАТЕ ДЕПОТАТИ И ПРИЗИДЕНТИ И ВСЯКВИ ТВАРИ ПРИКАЛЯВАТЕ ЩЕ сабудуте народа скоро просто не поносима ваща наглост
146
0
 
0
 
! Отговори
nobody преди 12 години
Krizata moje da se preodolee samo kato se istepat teia deto ni uprawliwat e blizkite 20-30 godini i naroda wzeme malko se ociferi .Shoto dokato sme ovce ste se durjat s nas kato s ovce , samo ste ni strijat i opraviat otzad.Hora osuznaite se ima i drug nachin na jivot . Jivota e kratuk , jiveite go umno i pulnocenno !!!
145
0
 
3
 
! Отговори
олигарси и заменки!! преди 12 години
След като на г-жа Плевнелиева сметката за ГСМ и е по-голямаа от заплатата ми.... За какъв кураж говорим? Редно е най-после Плевнелиеви да се съберат и разберат що е кураж!
144
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 12 години
няма по-тъпо и ретроградно от герб
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живеят лозунгите...
142
3
 
0
 
! Отговори
bubblehead преди 12 години
Кристалина е изключителен интелект и понеже е живяла на запад не страда от нашенските комплекси и провинциализъм . Дай Боже да видим някой ден Росен президент и Кристалина премиер ...
141
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..че ние от 1989 год..до днес все сме в криза бе президенче...като започнеш от прословутата фраза..за бога братя не купувайте на Димитър Попов та и до днес хората трудно си купуват и хляб даже..а се яде всеки ден и се живее един живот..а ти си имаш всичко господинчо..тъй че стига празни приказки ...празнодумец
140
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ = ГРОБ преди 12 години
Писна ми от вас ГЕРБЕРИ ,не вярвах че след Станишев може да стане още по - зле ,но ето че стана !
139
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За вас 80%от работната заплата бонуси а за нас куража!Брей,пак добре го измислихте,достойните хора на България!
138
2
 
7
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Бая кураж ще ни трябва за да ги изтърпим Герберите до края на мандата им.
137
0
 
23
 
! Отговори
с кураж, до тук преди 12 години
Контейнерите за *** до блока.Тук всяка сутрин идваше жена,във вехти дрехи,слаба ,невисока,с количка, а през зимата с шейна.Преглеждаше в сместа добре нещата,отделяше полезните на вид.Изглеждаше ми странно тя позната,в походка,маниер,гърбът превит.Бях все зает,началник-в общината,до службата ме караха с кола.И само сутрин, точно до врататая виждах беше с очила.Веднъж обаче тя ме заговори.Попита ме с усмивка за часа.Невероятно близка ми се стори.И я познах познах я по гласа.Бе моята учителка любимав последния гимназиален клас.Заместваше почти една година.Бях влюбен в нея. Слушах я в захлас.Цял ден на работа за нея мислих -УЧИТЕЛКАТА, станала клошар.В бюрото нещо търсех, нещо чистех-бях станал ученикът Божидар.Не бе познала в мене ученика.Самият аз бях доста променен -солиден, тежък, лика и приликас мастит, авторитетен бизнесмен.На заранта я чаках много рано.Прекрасно утро. Неработен ден.В *** ми на дъното прибранолежи кашонче, дар голям от мен.Усетих зад гърба си, че пристига.Изсипах кофата с *** завчас.И без дори главата да повдигна,прибрах се бързо на бегом у нас.В кашончето бях сложил 300 евро,кафе, парфюм, кутия с шоколад.Вълнувах се и бе ми малко нервно,но в себе си се чувствах много млад.Закусих и полегнах на дивана.На входната врата се позвъни.Излязох да отворя никой няма.Пред прага плик, кашончето встрани.Не те ли учих драги Божидаре,че всяка работа краси Човек.Дори и бедността от Бога дар е,дори и в двадесет и първи век.Нима в очите ти съм просякиня?Срамуваш се да поговориш с мен.Обратно връщам твойта милостиняи знай ще легна гладна този ден.Не прося милост, бедността не крия.Клошар съм, няма как, не върша грях.Това прочетох, щях да се убия.Учителката вече не видях.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Куражлии, брей. На чужд (в случая народен) гръб и сто тояги са малко. Нали г-да политици?Нека народа се гърчи, а вие ще имате "куража" да търпите неговите мъки.
135
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека живее с 200 лева на месец,пък да я питам колко ще и стигне куража.Месец,седмица или само един ден.
134
1
 
1
 
! Отговори
до 148 от славянин преди 12 години
Интересно обаче защо новите ни приятели нямат нищо против да ни управляват все такива като него, нали бяха ''принципни'' антикомунисти!? Май за тях няма никакво значение дали си комунист, фашист, терорист или какъвто щеш, важното е да си ПОСЛУШЕН! Щом си такъв, всичко е О"К! Обаче ако си непослушен и най-големият демократ да си лошо ти се пише!
133
2
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Кристалина кога ще престане да ръси клишета и кухи фрази ???
132
2
 
7
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Този е поредната куха пластмасово - ламаринена глава!
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това "с кураж" ми звучи като "на гол тумбак - чифте пищови"
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
145 - а, той бате ти бойко си го избра и си го сложи там, всички знаем как, то не бяха чувалчета, купища бюлетини и кво ли още не
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Плевнелиев някой слуша ли го въобще???
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типичен кадър на ДКМС с типичния начин на изказ.