Меглена Плугчиева се оттегля от активната политика

Тя очаква на конгреса на БСП да не се стигне до разединение
14 май 2012 15:25,
34
Меглена Плугчиева се оттегля от активната политика
Меглена Плугчиева очаква млади хора в политиката. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от БСП Меглена Плугчиева заяви, че постепенно се оттегля от активната политика, след като беше избрана от ГЕРБ да бъде посланик на България в Швейцария.

"Това, което ме впечатлява, когато чета за Швейцария, е минимумът политизиране и максимумът работа в интерес на държава, на икономика, на общество. В България се вторачваме колкото се може повече в чистата пропагандна политика. Не ми е силата в нея. Смятам, че на другото поприще има какво повече да дам и това го считайте като едно постепенно оттегляне от активната политика", заяви Плугчиева в Русе.

Според нея трябва да се даде шанс на по-млади хора да стъпят на политическия подиум.

"Радвам се, че като посланик в Швейцария ще продължа да работя за страната си надпартийно, което винаги е било мое основно мото и ми е коствало и критика, и оценки като "недисциплинирана", отбеляза Плугчиева.

Още по темата

Тя беше категорична, че никога не е ползвала партията като трамплин за позиция, а предложението за една или друга длъжност са били на база на качества, компетентност и опит.

Плугчиева беше вицепремиер в кабинета "Станишев", отговарящ за усвояването на еврофондовете.

"БСП в последните две години и половина имаше нужда от реформи, от формиране на ясни политики и даване на знак към обществото, че си е извела поуки от грешките, които е допуснала, и че може да бъде една сериозна и отговорна партия“, смята Плугчиева.

Според нея левицата в момента има нужда от консолидация. Тя очаква на предстоящия конгрес на БСП да се прояви достатъчно зрялост и да не се стигне до разединение.

Бившият вицепремиер обаче отказа да вземе отношения по предстоящата лидерска битка между Сергей Станишев и Георги Първанов.

Плугчиева каза, че няма право да прави партийни изказвания, защото на 27 април е подала заявление за напускане на Националния съвет на БСП,  както и за замразяване или напускане на партията във времето на мандата й като посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
бат Гочо преди 11 години
От такива ,като тая ,БСП се превърна в помиарник ! Станишев е същия *** и е прав оня ,който беше коментирал ,че 30 % от партийните организации на БСП гласуваха на миналите избори за ГЕРБ .От жажда за власт разбира се -а Боко такива най си ги харесва! Затова са и тези мръсотии срещу Първанов- страх ги е от него,като дявол от тамян !
26
1
 
7
 
! Отговори
лила преди 11 години
серго ,още такива наслагай и няма и един депутат да вкараш в парламента.винаги ми е била противна тая селяндурка,която и немския кой знае как го говори ,обаче е гадно това което говори ,девойките на околовръсното имат повече морал от нея,дано и не стигне до Щвейцария,ми като си искала да работиш надпартиино какво правиш в бсп,а тъпите гербери те изпращат посланник,направо ме е гнус
25
5
 
3
 
! Отговори
мима преди 11 години
първанов освен да ходи на лов нищо друго не прави 10 г.
24
5
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
гоце не струва
23
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Селска тарикатка!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново под слънцето, ние не откриваме топлата вода:Фурнаджийски лопати :Тая на снимката.*** Божидар.Николайчо еврейчето, което би шута на СДС и на палавото Наде ...
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ботев : "Интереса клати феса"!Всички са идеалисти, но ... за парата.
20
1
 
12
 
! Отговори
нали! преди 11 години
Нали сме изпратили достатъчно *** в Зап. Европа ,.....защо още!?
19
1
 
9
 
! Отговори
БРАВООО...... преди 11 години
Загубата никак не е голяма ...!
18
2
 
12
 
! Отговори
неважно преди 11 години
Ей на това му се казва политическа *** и нищо повече! Няма идеи има само лични интереси. какви сме ***, че вярваме на политиците, а те всички са от един дол дренки!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме както "обикновено".На важният пост в Женева пращаме този комунистически материял..Отново ще ни се смеят.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безгръбначно!
15
3
 
12
 
! Отговори
дон преди 11 години
Много бързо забравихте,защо кака Дода ПлуГчиева стана посланник!Айде да ви припомня.По това време оставката на Миро Мършата се държеше на конец.Инициативата беше на младежкото БСП за неговата оставка.Та тогва кака Дода с Мухобойко се спазариха.Кака натисна младежкото да спре кампанията и стана посланник,а Мършата си остана министър.Тъй че..ние ще си лаем,те ще си правят игричките!
14
1
 
10
 
! Отговори
крадлива сврака преди 11 години
ТУК БОКО Е ГРЕШНИК,ТАЯ КРАДЛИВА *** ПОСЛАНК И СЕГА ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПОЛИТИКА АМИ КАТО СИ НАПЪЛНИ ГУШАТА ЩО ДА ПРАВИ,СЕГА СИГУРНО БИЗНЕС ЩЕ ИМА,ВСИЧКИ СА КРЪВОЖАДНИ,АЛЧНИ И НЕ МИСЛЯТ ЗА ХОРАТА КОИТО МИЗЕРСТВАТ,МАФЬОТКИ И МУТРИ ВЕЛИКИ КОМБИНАТОРИ ,БИЛИ УМНИ,РАБОТЛИВИ, ОТ РАБОТА ГЪРБАВ СТАВАШ,НО НЕ И ИМОТЕН,МАКСИМАТА Е СЕГА Е-ЧРЕЗ ГЕШЕФТИ СТАВАШ ШЕФ!
13
0
 
8
 
! Отговори
Депутат преди 11 години
Тя като депутат от БСП само говореше за програма рибовъдство..рибовъдство изпусали сме 4-5млн. евро и ББ е виновен.Сега трябва да върне жеста,че пак този ББ я направи посланик, като намери ВСИЧКИ БАНКОВИ СМЕТКИ НА КРАДЛЬОВЦИТЕ!
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То бива службогонство, ама това вече е отвратително, няма морал, убеждения, коректност, където е интереса там се влачи като гол ***!
11
6
 
11
 
! Отговори
Калин преди 11 години
НА БОКО И ЦОЦО .. ПОМИЯРЩИНАТА !!абсолютни измамници.. не мое минат без комунистическите бацили.. ама нали са си и те такива!! тъй борят престъпноста ..като я пращат в Швейцария !!
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първанка разбий тая партия ! С теб сме !
9
4
 
28
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Тази я познавам още когато нейната дъщеря и моите деца бяха в едно училище. Някакъв лесовъд е и нямаше пари да си оправи зъбите. Записа се пострадала от комунизма и стана първа седесарка и реститутка. После отиде при царя и като загуби отиде в БСП, а сега вече е номенклатура на ГЕРБ. ОТВРАТИТЕЛНО!!!
8
5
 
18
 
! Отговори
Отвратен преди 11 години
Овратен съм от М.Плугчиева и тези, които я назначиха !