"Патриотът" Евгения Харитонова – заместничка на Добрев

Тя поема ресор енергетика в МИЕТ след Валентин Николов
Обновена: 14 май 2012 14:54 | 14 май 2012 10:15,
26
"Патриотът" Евгения Харитонова – заместничка на Добрев
Евгения Харитонова. Снимка: ДКЕВР

Евгения Харитонова е новият зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, с ресор енергетика.

Тя ще поеме поста от Валентин Николов, който беше в МИЕТ само около месец и половина и миналата седмица беше назначен за директор на АЕЦ "Козлодуй".

"Ще приема поста, защото съм патриот, енергетик и смятам, че този отрасъл не бива да остава във вакуум", каза Харитонова пред БТА.

По-рано днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви пред bTV, че е предложил поста на Харитонова.

Добрев заяви, че тя познава добре системата на енергетиката и е наясно с процеса на либерализация на енергийния пазар, който трябва да се проведе у нас.

Евгения Харитонова е член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Тя е един от създателите на ДКЕР през 1999 г.

Наблюдава и отговаря за дейността на комисията в областта на електроенергетиката.

Още по темата

По образование е електоинжинер, завършила е  висшето си образование в ТУ–София. Владее английски, немски и руски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
9
 
! Отговори
bez ime преди 11 години
дайте някой нов стига с тея стари кучета
3
3
 
34
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Г-н министър, като гледам какви хора напоследък назначават за министри и зам.министри, включително и вас, горещо ви препоръчвам моята внучка на поста зам.министър на МИЕТ като ресорен по енергетика. Тя е на 5 години, пребивава в САЩ и знае много добре английски език. В сравнение с повечето висши държ.чиновници отстоява мнението си и майка й и баща й винаги я слушат . Има технически познания почти на нивото на г-жа Харитонова (сигурно и тя не e инженер ядрена енергетика), а баща й е инженер-енергетик, така че при нужда ще й помага. Пее с жар "Тих бял Дунав" и като стигне до "бум" удря с каквото й попадне по салонната маса... Недостатъци: все още ходи с памперси, ама то в БГ чиновниците, вкл. и тези на висок пост , ако не ежедневно, то поне ежеседмично се наакват! Да си подадва ли внучката документи, пак повтарям - смятам, че ще върши работа поне като вашят кандидат Харитонова и ще консумира поне 5 пъти по-ниска заплата. С уважение : на внучката дядо й
2
2
 
25
 
! Отговори
фул преди 11 години
ДКЕВР е най-крупния манипулатор в държавата и върл защитник на монополите.Това е вредна за народа структура,това е източника на най-голямато "легално"ограбване чрез енергия,която плащате така ,както на ДКЕВР е поръчано от олигархията.
1
4
 
17
 
! Отговори
ayyaaa преди 11 години
Хахахаха смех... Тия са номер едно по тъпотия...