Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!

"Три години управление на Бойко Борисов – празно говорене"
23 юни 2012 15:00,
393
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!
Станишев иска да отсвири ГЕРБ. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев преброи 60 лобистки корупционни закони, приети от мнозинството на ГЕРБ по поръчка на правителството.

Сред тях и скандалните промени в Закона за горите, които предизвикаха вълна от недоволство в столицата, арести на екоактивисти и ветото на президента Росен Плевнелиев.

"По Закона за горите имаме много ясна позиция и я поддържаме, т.е. този безобразен лобистки закон, който защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ, не бива да минава по този начин", обяви червеният лидер.

"Законът е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ - с лъжи, с хвърляне на обещания, с неизпълнението им", каза той преди началото на пленума на Националния съвет на партията.

По думите му част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, "но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", отсече Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. На всичкото отгоре преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и са готови за еврозоната, само че, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ и във връзка с това, тъй като г-н Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз също му връщам поздрави", заигра се лидерът на БСП.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време и вместо да се занимават с реалните реформи в съдебната система, с реалната борба с организираната престъпност, си правят PR.

"Няма как тези факти, които са публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", напомни лидерът на БСП. В това число той посочи и изчезването на Братя Галеви.

"Искам да ви припомня, че разследването срещу тях започна в нашия мандат, и изведнъж тези хора изчезнаха, десетки милиони левове, които се харчат за прослушване, проследяване и как точно тях са ги изпуснали", попита Сергей Станишев управляващите и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
5
 
6
 
! Отговори
ACI преди 11 години
GERBARITE LOBISTI A VIE SVETCI,OX NA BATKO MOMCHETO SAMO KAKVI BYZKI NAPRAVIL SIGYRNO SAS TAZI *** MOJE DA SVIRISH I OTPRED I OTZAD:)
252
3
 
12
 
! Отговори
:-) преди 11 години
TOVA 6TE E FIRMENIQ ZNAK NA GEI PARADA. NE GO LI E SRAM OT DECATA KOITO JENA MU E RODILA BEZ NEGOVO U4ASTIE?
251
3
 
8
 
! Отговори
HA HA HAAAAAAAAAAA преди 11 години
E TE TOVA E SOCIALIST V DEISTVIE. SVIRKI DO POBARKVANE NA VRAGA.KOSTOV MU E DAL SAVETA ZA SVIRKATA SKORO I TOI 6TE SE QVI S TAKAVA
250
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За такъв социализъм си заслужава да се пее "Марсилезата", а не за някоя от формите на тоталитаризма и кастовата сегрегация!
249
4
 
7
 
! Отговори
:-) преди 11 години
DUHA4,DRUGO OPREDELENIE NQMA
248
3
 
11
 
! Отговори
Еииии. преди 11 години
Похвално другарю Станишев.Добре че си ти.Ама си сбъркал инструмента.Или маи е рано за истинскиа?
247
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поне подбира ли си партньорите ?да не се работи с врагове на пролетарята!
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мноо ляво парче...
245
1
 
17
 
! Отговори
тва преди 11 години
некакъв ватман ли е.Много силно надува,че се спука
244
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свирчо!
243
9
 
1
 
! Отговори
MORDEHAI преди 11 години
Raponya si slusha gospodarite inache tryabva da hodi pri Galevite.Zabravete za vsichko shto e bilo.Bulgaria nikoga poveche nyama da e stabilna strana kakto pri zarya ot Pravez..Dori i da zabogatee malko shte doidat turzite i shte go otkradnat.Zatova izbivaite sinite pederasti i tia deto sa smenili po 2-3 partii.
242
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мноо добреоно БСП само на анти лобистки я карашеи само за подкупи в кеш лобираше
241
17
 
10
 
! Отговори
бръфръ преди 11 години
сбогом и НА ВАС ОТ ГЕРБ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ВЕЧЕ.ЖАЛКО ЧЕ ВИ ПОВЯРВАХМЕ ВЕЧЕ СМЕ НАЯСНО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛИТИЦИ НА КОИТО ДА СЕ РАЗЧИТА -ВСИЧКИ СИ ВЪРТЯТ ДУПЕТАТА КЪМ СВОЙТЕ ГОСПОДАРИ . БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТИЯ НЕДОНОСЧЕТА .ЗАКЛЕВАМ СЕ ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ ЧЕРТА НА ВСИЧКИ МАЙНА
240
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой да обясни с прости (ама много прости) думи какво е "лобистки" закон.нещо от типа: ъъъ, гуей ся - има там едни наши ора с кинти, та ние да, такова, да ъъъ, ъъъ,ко напрайм те да земат ъъъъ, ъъъъ, нъл фащаш, ъъъ те шъ дъдът ъъъ, на назе кинити рбираш уи, ъъъъ..
239
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сбогом БСП!
238
4
 
15
 
! Отговори
желю желев философ преди 11 години
ква я мислехме ний ,ква стана тя ,а серго,сергоооооооооооооооо
237
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП от мъка за пролетариата ли ни крадоха толкова години?
236
10
 
9
 
! Отговори
бат бойко преди 11 години
МИСЛЯ ЧЕ СКОРО ВРЕМЕ / РАЙРАНА РИЗА ТРЯБВА ДА СИ КУПЯ/ НО ЩЕ ИЗЧАКАМ НАКЪДЕ ЩЕ ДУХНЕ ВЯТЪРА
235
15
 
20
 
! Отговори
коко преди 11 години
По времето на оглавеното от този шебек със *** правителство масово се изсякоха горите.Само за това заслужава северна килия на последния етаж в Софийският Централен.
234
15
 
15
 
! Отговори
СТЕФАН преди 11 години
КАК Е ЗАХАПАЛ ИНСТРУМЕНТА И НАДУВА СВИРКАТА ТА ПОГЛЕДА МУ СЕ Е ПРЕМРЕЖИЛ.НА ТОВА ЛИ СЕ УЧАТ ПО ГЕЙ СЕДЕНКИТЕ.