Въздържало се вето за горите

Мирослав Найденов задъхан влетя в НС, за да проследи дебатите
27 юни 2012 13:48,
100
Въздържало се вето за горите
Дни наред София бе залята от протести срещу Закона за горите. Снимка: Булфото

Депутатите одобриха и второто вето на президента Росен Плевнелиев, този път по спорния Закон за горите.

Гласуването отново мина под мотото на управляващите "въздържал се".

От общо 127 гласували народни избраници 5 се обявиха "за", 38 "против" и 84 "въздържал се". Така със 122 гласа ветото на държавния глава мина през НС.

По заръка на премиера Бойко Борисов спешно в пленарната зала нахлу земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Задъхан, той хвана края на дебата, а след гласуването се изправи на трибуната, за да представи на депутатите становището на правителството по въпроса:

"ГЕРБ няма да допусне този закон да бъде гласуван, докато не се получи обществен консенсус. Затова предложихме да няма изваждане от горския фонд. Защото, ако ги извадим от държавния фонд, трябва да после да ги предложим за продажба на този, който ги ползва. Къде сгрешихме – явно нещо в комуникацията с обществото не е била както трябва. Ние ще продължим да водим разговорите. Надяваме се консенсусът да бъде постигнат. За да не остане съмнение в нито една част от обществото, затова ние подкрепяме това вето. И докато няма консенсус по този закон, той няма да бъде приет", категоричен бе земеделец №1.

Обвиненията в лобизъм обаче съпътстваха почти всяка реплика на опозицията преди гласуването, по време на дебатите. От левицата и Синята коалиция упрекнаха управляващите, че работят под натиск на частни, лобистки интереси.

"За пореден път, господа управляващи, доказвате, че не случайно вие продължавате лобистката политика, без да се съобразявате с призивите на опозицията. Правите го под натиск. Под натиск беше и ветото на президента, за да ви спаси от поредния гаф в законодателството" обърна се към представителите на ГЕРБ Пенко Атанасов от БСП.

От левицата обясниха, че не са против строежа на ски писти, както и срещу принципа да се случват добри неща в горите.

"Въпросът е той да бъде обсъден, да имаме национална стратегия", обясни Атанасов и допълни, че националният интерес трябва да бъде защитен. Червеният депутат коментира, че ветото на президента върху закона е шанс за ГЕРБ.

"Разбира се, че ветото трябва да бъде подкрепено. Това е шанс за вас, за нас, за всички, които живеем в държавата. Затова той не трябва да бъде пропиляван", коментираха от БСП.

От "Атака" пък настояха, че лобистките интереси на ГЕРБ са свързани със спестяване на такси, които инвеститорите на ски съоръженията иначе биха направили.

"Хазната губи от това, което ГЕРБ са наумили да прокарат", обясни Павел Шопов. По изчисления на заместник-председателя на националистите става въпрос за между 60 и 200 млн. лв.

От "Атака" не спестиха и критиката към лидерите на екоорганизациите. "Те са се договорили с управляващите. За да няма обвинения, че законът е лобистки, за да няма промяна в ореола на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Уверявам ви, и той е в лобито от най-тесния кръг хора, които желаят приемането на този закон", обясни Шопов.

Най-сериозен отзвук предизвика изказването на председателя на комисията по регионалната политика и местното самоуправление в парламента Любен Татарски.

Татарски, който е депутат от ГЕРБ и бивш градоначалник на Разлог, се обяви в полза на принципа на местното управление, при който местните хора да се произнасят по въпроса как да се развиват териториите, в които те живеят.

"Ние искаме за всички да има равни възможности. Не сме съгласни, че законът е лобистки. За едни предимствата са водата, за други планината, за някои това е полето. Нашите общини са планински, да не им отнемаме това право", коментира той.

"Важно е българските региони е да се развиват планомерно. В България има страшно неравномерно развитие. Ако не беше Банско и голфът, нашият район щеше да се изсели в София. Вие сигурно това искате", обърна се към критиците на закона Татарски.

Той допълни, че каквото и решение да бъде прието, все на някой няма да му бъде изгодно.

Депутатът от ГЕРБ бе категоричен, че решението на въпроса не трябва да се взема под натиска на улицата и се аргументира, че строежът в защитените територии е забранен според НАТУРА.

"Затова в тези райони много трудно нещо може да се направи. И пак под такъв уличен натиск и демонстрации, даже това, което може да се направи, което е в съответствие с европейските директиви и норми, пак не се възприема, защото някой някъде стачкува", обясни Любен Татарски.

Изказването му бе посрещнато с аплодисменти от страна на депутатите на ГЕРБ и с дюдюкания от опозицията.

Мартин Димитров от Синята коалиция взе думата и обяви за пореден път, че законът е написан така, че осигурява държавна помощ на определени инвеститори.

"В закона пише, че може да печелиш само, ако си близък до властта. Въпрос на време беше Европейската комисия да се самосезира за нерегламентирана държавна помощ. Тезата, че законът е написан, за да се развият ски курортите, е нелепа и нечестна", допълни съпредседателят на "Синята коалиция".

Колегата му Иван Костов пък се заигра със срещата преди дни на премиера с екоорганизации, на които Борисов казал, че законът няма да мине без консенсус и да седнат всички спорещи страни да се разберат.

"Тия се разбират с тия, и ние после ще му ударим печат. Ми, ние да не сме нотариат, заяде се Командира.

"Верно е, че някои от хората тук са представители на нотариусите. Какво се опитвате да ни сервирате зад гърба? Моля ви, прегърнете си цялата отговорност, защото тя ви е стоварена на гърба. Не мога да разбера това достойнство на премиера, който им казва: вие се разберете", завърши лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
0
 
! Отговори
Мила34 преди 11 години
Вече съм абсолютно сигурна, че угодия на хората просто няма, когато се правеха опити да се приеме законът, най-често срещаната реплика беше " Ама то няма диалог, така не може". Сега когато се прави всичко възможно да се постигне консенсус и министър Найденов буквално се е разделил между две полюсни искания, сега всичко било дистувано "отгоре" ...
71
2
 
2
 
! Отговори
лъвица преди 11 години
Като човек работещ в горите вече доста време ще кажа следното: 1.Винаги са ни управлявали хора които се занимават само с лов и не разбират нищо от стопанисване на гори. 2.Винаги някой от първите мъже идва на лов и му плащаме масрафите години наред. 3. Винаги се намира начин да се назначават случайни хора в системата на горите на лесовъдски длъжности и без лесовъдски дипломи. 4. Винаги се намира начин да се източват горските стопанства и никой не милее за гората и устойчивото стопанисване. 5.Винаги бърка ли се във фекалии-мирише и т.н.
70
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Найденов ,Как поглеждаш децата си бе ? Не си заслужава за едно министерско кресло да търпиш такива унижения , на които те подлага Борисов. Засрами се . Нали си мъж ?
69
1
 
7
 
! Отговори
stenograma MS преди 11 години
BB: -Kyde e Vejdito be, da go e*ba?CC: -Piqn-povryshta, g-n General.BB: -Pak li be, dee*ba maamu?!...CC: -Pak, g-n General...
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе този закон да не го прокараха марсианците, та тези от групировката Гърбава се правят на щипнати госпожици?Как пък можаха всички от бандата да откопират държанието на Вожда и да говорят небивалици, откровени лъжи и да увъртат постоянно с нищоказване?
67
1
 
10
 
! Отговори
mlad gerbist преди 11 години
GERB e nai-deinoto pravitelstvo, koeto nqkoga sme imali. Sutrin priema, a vecher otmenq. Tuk ima, tuk nqma. Proba-grshka. Hop nova proba-nova greshka. Pak tuka ima, tuka nqma. Nova proba, nova greshka. Bash Tigyra ili tvori, ili goni topkata zaedno s drugi pishman futboleta. Cetso gleda da arestuva nqkoi za 1 kutiq kontrabandni cigari, Dqnkov se origva na pizza i navsqkyde letqt kalinki.
66
1
 
12
 
! Отговори
Ама наистина преди 11 години
Голям тааааашак са нашите политици.От камък да си, пак ще умреш от смях като гледаш простотиите и тъпотиите им.И тези клоуни ние ги храним?
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ревлюто е преписал от Иво Беров
64
1
 
2
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До Ревльо, Браво. Доста добре си описал картинката. Аз обаче искам да те питам, как успя да напишеш толкова много като са позволени само 500 символа?
63
1
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Цеко Минев да не се прави на умряла лисица ами да вземе да извади 100 милиона евро и да смени на Витоша лифтовете на Копитото, Бай Кръстьо и Романски с нови лифтове от Австрия по старите трасета, за тая работа няма нужда да се сменя закона, трябват пари да се дадат , ама явно не е това целта.Целта е да се строи в горския фонд " помощни сгради за релегиозен, културен и друг туризъм" без да се плаща такса, Такъв "православен хотел за поклонници 5 * " може да се врътне на Витоша по този начин
62
3
 
17
 
! Отговори
revlio преди 11 години
Сценарий за възмутително-възпитателен, мракобесно поучителен, разтърсващо-познавателен, злокобно-многозначителен и зловещо-незадоволителен полицейско-телевизионен сериал на ужасите. Сериалът е задължителен за всички лица под 18 години, над 18 години и около 18 години. Лицата трябва задължително да са придружени от придружител. Придружителите задължително трябва да бъдат членове, симпатизанти, привърженици, министри и премиери от партия ГЕРБ. Положителни герои : 1.Трите внучки на Вежди Рашидов и Диана Найденова.2.Вежди Рашидов.3.Диана Найденова.4. Телевизионен оператор на БиТиВи, самата БиТиВи и Диана Найденова.5. Бойко Борисов.6.Диана Найденова.7. Всички членове и членки на ГЕРБ, всички привърженици на ГЕРБ, всички симпатизанти на ГЕРБ и ГЕРБ.8. Добро ченге.9. Лошо ченге.10. Всички ченгета.Отрицателни герои :1.Протестиращи еколози.2. Други еколози.3. Всички еколози5. Всички представители и водачи на еколози. Първа серия, първо действие Филмът започва с английската песен грийн грийн грас оф хоум и с руската песен а снится мне трава раднова дома, зельоная, зельоная трава. Докато звучат песните и изтичат началните надписи, камерата показва зелената, зелената трева на Борисовата градина. Зелената трева на Борисовата градина крехка, миловидна, трогателна, беззащитна и уязвима зеленее с всичко оттенъци на нежнозеленото, тъжнозеленето крехкозеленото и трогателнозеленото .Край тревата минават внучките на Вежди Рашидов и си говорят. Първата внучка поглежда към тревата и казва : Първа внучка : Ах, каква прекрасна зелено-нежна и нежнозелена трева. Няма нищо по-хубаво от зелената трева на Борисовата градина. Втора внучка : Да, ама дядо казва, че зелената салата е по-хубава. Трета внучка : Няма значение дали е трева или салата.Само да не са зелените. Първа внучка : Какви са тия зелени ? Втора внучка : Те са едни лоши хора, които не искат България да напредне и да има ски. Заради тях трябва да ходим чак до Австрия на ски и дядо се тревожи. Трета внучка /допълва/: И трябва да се клатушкаме по разни самолети, да чакаме с часове по разни летища, да минаваме през митнически проверки, да наемаме таксита, да отсядаме в скъпи хотели, да пием по чужди барове и всичко това за да караме ски в далечната, непозната и заплашителна Австрия. Първа внучка /през сълзи/ : Ах, с какво заслужихме такава съдба. Затова ли скачахме по площадите ? Затова ли дядо стана министър ? Няма ли кой да се справи с тези зелени ?Трите внучки се разплакват от мъка, скубят си косите от мъка, раздират си фланелките от мъка, заливат се с кока-кола от мъка, задавят се с пуканки от мъка, изплюват си дъвките от мъка, покапват се със сладолед от мъка и си пускат Хулио Иглесиас по емпетройките от мъка. В изпълнение на своя репортерски дълг репортер от Битиви отразява с риск на живота си нерадостната съдба и неутешимата скръб на внучките. Второ действие Внезапно в далечината се чува зловещ, злокобен, грозен и заплашителен тропот на крака. Тропотът приближава и става все по-зловещ, все по-злокобен, все по-грозен и все по-заплашителен. Когато тропотът приближава съвсем близо и става съвсем зловещ, злокобен, грозен и заплашителен се вижда, че той принадлежи на една необуздана и прилична на *** тълпа. В тълпата зловещо проблясват очилата на недозавършили студенти, злокобно се веят косите на неподстригани хулиганки, грозно синеят изтърканите дънки на зарязали европейското първенство по футбол смутители и заплашително висят раниците на ненаписали домашните си гимназисти. В този миг първата внучка разбира от какво естество е разбеснялата се тълпа и изпищява ужасено :Първа внучка : Помоощ ! Зеленитеее!. Зелените идаат !Втората внучка изпищява още по-ужасено :Втора внучка : Помоооооооооооощ ! Зеленитееееееееееееееее! Зелените идаааааааааат!Третата изпищява съвсем ужасено :Трета внучка : Помооооооооооооооооооооооооооооооооооооооощ ! Зеленитееееееееееееееееееееее! Зелените идааааааааааааааааааааааааааат! В отговор не техните писъци довтасва полиция и се готови да даде заслужен отпор на разбеснялата се екологична тълпа, а разбеснялата се екологична тълпа се готви незаконно да им се противопостави. Камерата показва как незаконната разбесняла се тълпа приближават все по-близо до тревата на Борисовата градина, докато операторът на Битиви с риск на живота си заснема нейното приближаване. И тогава се случва немислимото. Точно преди да се случи немислимото, обаче сериалът прекъсва заради рекламите по Битиви и чак след рекламите по БиТиВи продължава, за да се случи немислимото. Трето действие. Камерата показва как кецът на един от самозабравилите се еколози приближава екрана, става все по-голям и по-голям, заприличва на огромен черен облак и тогава се случва немислимото : Кецът се стоварва с цялата си мракобесна сила върху нежно-зелената тревица на Борисовата година, тревицата клюмва като посечена и престава да зеленее с всички оттенъци на нежнозеленото. Внучките на Вежди Рашидов отново се разпищяват, сирените на полицията също се разпищяват, сирените на бърза помощ също се разпищяват, сирените на пожарната също се разпищяват, всички пищят, всичко пищи и отвсякъде се стичат репортери за да отразят събитието, а главни редактори, заместник-главни редактори, колумнисти, специални пратеници, наблюдатели, собственици на вестници, председатели на издателски съюзи, на писателски съюзи и на съюзи на разпространителите питат възмутено как е възможно зелени да тъпчат зелената трева на Борисовата градина.В изпълнение на служебния си дълг и с риск живота си операторът на БиТиВи пита зелените : Абе какви зелени сте вие, като тъпчете зелената трева на Борисовата градина !. Вместо отговор, обаче, един самозабравил се и разбеснял се зелен му показва среден пръст. - Да беше друга градина да й стъпчат тревата, ама точно на Борисовата да я стъпчат, това не се трае споделя един полицай на свой колега.- Ама тя не е кръстена на Бойко, а на някакъв друг Борис разяснява колегата.- Дааа, затова сме на това дередже въздъхва първият полицай, след което разговорът им се прекъсва, защото операторът на БиТиВи и един провокатор между зелените са се сбили в изпълнение на служебния си дълг, тоест операторът се е сбил в изпълнение на служебния си дълг и с риска на живота си, а зеленият се е сбил от злоба, завист, омраза, алчност, порочни наклонности, несдържана похот, и други подривни намерения. Двамата се бият, полициите ги разтървава, всички пищят, от екрана звучат песните грийн грийн грас оф хоум, полицията се готви да арестува който и каквото й попадне, по Битиви дават реклами, майка плаче, грамофон свири, кюнци падат, сажди хвърчат и така трето действие завършва, за да започне четвърто. Четвърто действие Четвъртото действие се развива в Министерството на Вътрешните Работи. Камерата снове по стаи, коридори и кабинети. Навсякъде по стените са закачени телевизори, които излъчват предаванията на Битиви и изказванията на Цветан Цветанов, по всички кабинети висят портрети на Бойко Борисов, а във всички лични чекмеджета и шкафчета на полицаите има снимки на Диана Найденова с пронизващ погледи и голи крака, с пронизващ поглед и полуголи крака, с полуголи крака без пронизващ поглед, и с голи крака без поглед. Камерата показва също налепени по стените съобщения и снимки на издирвани лица. До снимките на братя Галеви пише Издирват се, възнаграждение 20 хиляди лева. До снимката на Брендо пише : Издирва се, възнаграждение 30 000 лева. Коя знае защо до тях е поставена и снимката на банкера Цветан Василев. На нея пише : Не се издирва, възнаграждение 85 милиона евро Виждат се също и снимки на лица от групировката *** с надпис Не се издирват, възнаграждение 230 милиона евро След като завършва обиколката си по коридори и кабинети, камерата показва стаята за разпити, където едно добро и едно лошо ченге разпитват окован в белезници представител на еколозите : Лошо ченге : Признай си, пипало зелено такова, кой гаден зелен октопод те прати да протестираш ! Добро ченге : Признай зеленяш такъв, че по-лошо ще стане ! Представител на еколозите : Не ме е изпратил октопод, събра ни фейсбука. Добро ченге : А, добре, призна си най-после. Може и да не те бием много.А той от американското или от турското разузнаване е. Или от австрийската конкуренция. Май е турчин, като му гледам името. Представител на еколозите : Не, това е социална мрежа в Интернет. Лошо ченге : Как социална мрежа бе *** зелено, ти нас за *** ли ни вземаш. Я кажи веднага кои килъри и наркобосове ви пратиха да се бунтувате. И колко пари ви дадоха. Добро ченге : И кой ви нарисува плакатите та са такива красиви. Килърите, или наркобосовете. Само те могат да рисуват такива красиви плакати. Представител на еколозите : Не, ние самите си ги рисувахме.Лошо ченге : Как така вие самите, бе. Я признавай веднага, щото ще те спукам, ще те разгембя, ще те разкъсам, ще те разкостя, ще те разпарчетосам, ще те одрусам, ще те обруля, ще те изям, ще те изплюя, ще теДобро ченге /като го прекъсва/ : Чакай малко колега. Нека го питам първо едно нещо. Нашият любим премиер, който прави магистрали лъжец ли е ? Представител на еколозите : Ами таковакво да кажащо да е лъжец ?Добро ченге : Значи нашият любим премиер, който прави магистрали не е лъжец ! А тогава лъже ли като казва, че в бунтовете ви са намесени наркодилъри, килъри и октоподи, а ? Представител на еколозите : мълчи. Лошо ченге : Какво мълчиш бе ! Отговаряй ! *** зелено такова ! Лъже ли нашият любим премиер, който прави магистрали ?Добро ченге : Извиняваш ли се на оператора, който с риск на живота си и в изпълнение на служебния си дълг засне зелените зверства срещу любимия ни премиер, който прави магистрали ? Представител на еколозите : мълчи. Добро ченге : Няма как. Исках да ти помогна, но ти си упорит като всички разюздани еколози. Ще трябва да те дам на колегата. Нека те разкъса, разгемби, разпарчетоса, обрули, обезкости, изяде и изплюе. Лошо ченге / с коварна усмивка на лицето си/ : Чакай, аз съм му намислил нещо по-друго. Лошото ченге излиза и след малко се връща с още по-коварна усмивка на лицето си. В ръката му проблясва нещо кръгло, тънко и остро. Екологът поглежда към тънкото, кръгло и остро нещо и очите му се разширяват от ужас. Камерата приближава тънкото, кръгло и остро нещо, така че зрителите могат да видят, че върху него има снимка на Веско Маринов и надпис Нашата полиция ни пази - избрани полицейски химни - О, не ! моли се екологът.- О, да ! усмихват се доброто и лошото ченге с коварни усмивки, домъкват в килията усилватели и дисково устройство, вкарват в устройството диска на Веско Маринов, нагласят усилвателите на макс, след което излизат от килията със зловещо-саркастичен смях. Пето, последно действие на първа серияДоброто и лошото ченге се връщат в килията за разпити. Дискът с песните на Веско Маринов е свършил. Представителят на еколозите седи на стола спукан, разкъсан, разгембен, разкъсан, обезкостен, обезкосмен, разпарчетосан, одрусан, обрулен, изяден и изплют. Доброто и лошото ченге го питатДоброто и лошото ченге : Е, сега извиняваш ли се на оператора ? Извиняваш ли се за злощастната съдба на Рашидовите внучки ? Извиняваш ли се на нашия любим премиер, който прави магистрали ?. Признаваш ли за килърите, наркодилърите и октоподите ? Признаваш ли за стъпканата трева ? Представителят на еколозите със сетни сили казва.Представител на еколозите : За тревата признавам и се извинявам. Даже обещавам да засадя нова. За другото, обаче, не признавам. Нашето дело е свято. Победата ще бъде наша.Добро ченге : Е, аз бях добър с теб. Направих каквото можах. Но ти излезе много по- разпасан, много по-вреден, много по-самозабравил се и много по-зелен, отколкото си мислех. Ще трябва да прибегнем до най-крайната мярка. Ще те дадем на Диана Найденова от Битиви да те интервюира. Представител на зелените : О, не, само това не. Всичко ще си призная. На всички ще се извиня. И на оператора, и Вежди Рашидов, и на внучките му, и на дъщерите му, и на снахите му, и на любимия наш премиер, който прави магистрали ще се извиня, само не ме водете при Диана Найденова, моля ви.Добро ченге : Късно е вече. Аз те предупреждавах. Ти си си виновен.Лошо ченге /тържествуващо-злорадо / : Водете го към Битиви ! Край на първа серия. /Докато изтичат финалните надписи звучи песента Нашата полиция ни пази на Веско Маринов. Шефката на Битиви веднага заповядва да спрат песента и да пуснат реклами докато не са се разбягали всички зрители, които обаче и без това се разбягват./
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До pimpalicous:Абсолютно си прав, брат! Ще ни вдигнат тока тогава не шоково, а инфарктно!
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дрън дрън ако е крал що не е следствен значи не е крал или е много силен едно от двете-другото е балон.
59
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей форумните ***, поздравявам ви с Одата за вожда Сатанаишко!*** е, дупе даваза заменки, за свободада краде като за световно,винаги да има той изгода.И добър е кристиянин:не го пропуща Кристиян Вигенин,но и в гей-клуб вечер ходи,че и там е яка вакханалия.И е човек с добро сърце: поискат ли му - дупе дава; за жълти парички всеки го ***, и завинаги *** остава!
58
2
 
10
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До 79, Произвеждаме, но след 10 години изтича договора за екслоатацията на АЕЦ ''Козлодуй'' и тогава ще трябва да затворим цялата централа цялостно. Тогава, от къде ще имаме ток? ВЕИ не е имплементиран достатъчно и няма да задоволи цялата ни консумация. И понеже не сме 12-ти век да се греем на свещи, ще трябва да внасяме от Турция и Румъния на 8 пъти по-висока цена. А фирмите на депутатите от ГЕРБ ще бъдат посредниците в тези толкова изгодни бъдещи сделки..Ще стане мазало тогава..
57
3
 
8
 
! Отговори
Цирк ББ преди 11 години
Първо вземат кинти и гласуват лобиски закони, после се "въздържат" :) Ако са такива борци за демокрация, защото преди 10 дни са гласували този закон, сега се правят на утрепани?
56
1
 
1
 
! Отговори
до 75 преди 11 години
Явно си доста запознат, та къде може да го видим този прословут "Доклад на HSBC" ?
55
2
 
2
 
! Отговори
до pimpalicious преди 11 години
Не произвеждаме ли достатъчно ток и сега?
54
17
 
3
 
! Отговори
цензурата преди 11 години
ВИЖТЕ ГО ТОЯ НА СНИМКАТА ГОРЕ АСОЛЮТЕН ИДИОТ_ЕКОЛОГ,ЧАК И КОЗИРУВА С ЛЯВАТА РЪКА ПОКАЗВА СИМПАТИИТЕ СИ КЪМ ЛЕВАШКАТА ПАРТИЯ БКП_БСП...<<<САМО ГЕРБ ОЛЕ>>>
53
3
 
21
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Абе Гербери крадливи, България е пълна със занемарени писти и амортизирани лифтове и влекове, що не вземете да ги подновите с парите дето ги гепихте. Добринище - 3 км писта скапан лифт сменето го , Пършевица писта 0,5 км стар скапан лифт и влек сменете го, стотици стари влекове из Балкана сменете ги Карлък Родопите просека за писта 4 км. от 30 години - няма нищо довършетете я Сините камъни лифт убиец сменете го Копитото стар лифт , сменете го , Бай кръстьо също , няма нужда от нови оправете тия