Туристите да казват за нарушения по плажовете, зове Павлова

Тя обикаляла, за да покаже подкрепа на подчинените си
Обновена: 8 авг 2012 15:07 | 8 авг 2012 11:41,
210
Туристите да казват за нарушения по плажовете, зове Павлова
Лиляна Павлова обикаля плажовете. Снимка: Булфото

Проверките на плажовете започнаха още в края на май,началото на юни, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

По нейни думи в началото на сезона около 80% от концесионерите не са имали необходимото медицинско оборудване.

Още по темата

Според Павлова голяма част от тях отстраняват нередностите. Като пример за изряден плаж тя даде ивицата на Китен, където зоната за свободен достъп се редува с платената, а не е изтикана накрая, както често се случва.

Министърът представи и правата на потребителите. Те имат право на свободен и безплатен достъп до морския бряг, право на поставяне на собствени плажни принадлежности – ползване на не по малко от 50% от активната плажна площ, право на здравно и медицинско обслужване, и на ползване на тоалетни, съблекални, душове с течаща вода.

Павлова призова туристите да следят дали концесонерите спазват тези правила и ако забележат нарушения, да сигнализират компетентните органи.

Като пример за пълно неспазване на задълженията на концесионерите министърът даде плажа Каваци-Север на Созопол.

Концесионерът не е плащал дължимите суми, трети лица са поставили чадъри на плажа и издавали на плажуващите касови бележки от железарски магазин. От регионалното министерство ще сложат сами табели, за да знаят хората, че плажът е неохраняем.

Павлова обясни, че обикаля да проверява плажовете заедно с подчинените си, за да видят те, че имат нейната подкрепа, и да знаят, че има воля да се санкционират нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
8
 
! Отговори
тото преди 11 години
КОЛКО СМЕШНО ИЗГЛЕЖДА ВЪРХУШКАТА НА ГЕРБ!
160
9
 
6
 
! Отговори
хък преди 11 години
Г-жа Павлова може да е дебелана по критериите на силиконките, но е умна,красива и стилна жена,което пък дразни другарките,защото освен каскет и *** друго не са носили..и да не се дразнят от правителството ,което обикаляло по морето и в чужбина,защото всички неможе да стоят само на Бузлуджа.
159
2
 
3
 
! Отговори
Иван Вазов преди 11 години
Между това виковете и трясъците от миг на миг ставаха по-силни.- Гърнясала сланино! Дано да се въвонейш! - викаше булка Варлаамица от крушата.- Дървенице, кръвопийке! Дано да пукнеш! - викаше булка Салямсъзка от покрива при коминя.- Да те порази Господ!- Да те убие чумата!- Да те прокъсне!- Да се вампирясаш!- Огън да гори тебе и децата ти!- Живеница да ви изяде двама ви!- Гиди ***, дванайсеткиньо!
158
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
просто й се е доходило на море на женицата- едните в Лондон на олимпиада, о и тя де разпусне.Всички тия акции, които до нищо не водят са просто смешни- какво като заснеха незаконните имоти- събориха лиги- само на Доган барбекюто и на рибарите къщите- палата на Плевнелиев си стои гордо на скалата, Белият дом се пъчи в Панчарево, ориндж каунти една керемида не е съборена
157
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и като ти кажат туристите ,КВО
156
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мисля,че капелатата министърка заслужава всички обиди и грозни нападки относно състоянието на българските курорти.Отдавна кракът ми не е стъпвал в любимите ми от моето детство курорти-Несебър,Созопол,Слънчев бряг.Пред очите ни бяха поругани най -красивите кътове на българската природа.И обидите които ръсите без свян ви прави да изглеждате по-нагли,а не по-добри и по-справедливи
155
6
 
14
 
! Отговори
тото преди 11 години
ТАЗИ ЖЕНА НЯМА АКЪЛ ДА ОСЪЗНАЕ КОЛКО Е СМЕШНА СЪЩО КАТО ПАРТИЯТА СИ. НАПЪВА СЕ, А НИЩО НЕ СТАВА. ТОВА, ЗАЩОТО НЯМА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ В ТЯХ, А ПРАЗНО САМОЧУВСТВИЕ.
154
4
 
10
 
! Отговори
под прикритие! преди 11 години
Според мен я носи тази капела за маскировка. Маскирала се е на отровна гъба и следи!
153
3
 
8
 
! Отговори
от Равда преди 11 години
Едва ли някой недоволен ще снася (и доносничи) на тоя Chicken Face от снимката.Понеже всички са в еуфория от *** бани които им предлага Черноморието,направо припадат от кеф.Правят резервации за 40-50 години напред и наред,само ако има гаранция,че дебита на говната ще остане поне на това ниво с тенденция да нараства.
152
4
 
8
 
! Отговори
до 167 преди 11 години
По-скоро защото прилича на кокоша трътка.
151
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а знаете ли държавата колко пари иска за да стопанисваш кънпинг и имаш нямаш хора и палатки после си плащаш като поп ----затова ги разтуриха онези хубавите къмпинги от онова време и цялата романтика в тях ----кво се правят на ущипани ---следи за нарушения ---вие е.ахте майката на истинското ,естесвеното па черноморието ---ако я видите някъде по плажа и играйте едни ритници КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ХУБАВИТЕ И ДОСТЪПНИ ЗА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН БУНГАЛА ----ПОЧИВАЙТЕ СИ В БЕТОНА
150
1
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 11 години
164 че има още жълто по нея това ли те кефи
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и от тази статия не разбрах кога ще се подобри живота на българите
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ -май месец обявяват търг за концесия обявяват тръжна цена 60000 лв слагат поставено лице вдига търга до 85-90000лв взима го някой и го оставят да се спасява и вече той гледа по някъкъв начин да избива парите и от всичко това страда пак туриста -а тези 90000 си ги лапва държавата без да се поти и мори
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...А АЗ СЪМ ОСТАНАЛ С ГРЕШНОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ДЯДО И Е ОТ БАДИТОПАРТИЗАНСКАТА ШАЙКАЧАВДАР И ЧЕ ТЯ СЕ ГОРДЕЕ СЪС САТРАПА--ДЯДО......ДА МЕ ИЗВИНЯВАТЕ,АМА СОГУРНО БЪРКАМ...КАТО Я ГЛЕДАМ С ТОЗИ МИЛ ПОГЛЕД...ТА ЧАКСЪЖАЛЯВАМ,КАК СЪМ ДОПУСНАЛ ТАЗИ ГНУСНАМИСЪЛ ЗА МИЛОВИДНОТО ДОБРО ДЕТЕ (НИЩЕ).
146
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
може да съм капелата *** и аз съм от селата
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сложила къпелата дали и влас и глей кво става
144
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМА дебелано И НА ЦОНЦЕСИОНЕРИТЕ ИЗВИВАТЕ РЪЦЕТЕ Я КАЖИ КВИ ПАРИ ВИ ДАВАТ НА СЕЗОН ЗА ЕДИ ПЛАЖ ПО 100000ЛВ НОРМАЛНО ЛИ Е-хората работят за да ги изкарат а ти сменяй шапките и обикаляй ......не вие срам
143
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОПОВА ТУРИСТИТЕ ДА СЛЕДЯТ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ ----- И НИЕ ВИ ГЛЕДАМЕ КАКВО ПРАВИТЕ И В КВИ *** СЕ ЗАБЪРКВАТЕ НА КОГО ДА СИГНАЛИЗИРАМЕ
142
3
 
11
 
! Отговори
Вълка преди 11 години
Една ябълчица в устичката и на шиш