Туристите да казват за нарушения по плажовете, зове Павлова

Тя обикаляла, за да покаже подкрепа на подчинените си
Обновена: 8 авг 2012 15:07 | 8 авг 2012 11:41,
210
Туристите да казват за нарушения по плажовете, зове Павлова
Лиляна Павлова обикаля плажовете. Снимка: Булфото

Проверките на плажовете започнаха още в края на май,началото на юни, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

По нейни думи в началото на сезона около 80% от концесионерите не са имали необходимото медицинско оборудване.

Още по темата

Според Павлова голяма част от тях отстраняват нередностите. Като пример за изряден плаж тя даде ивицата на Китен, където зоната за свободен достъп се редува с платената, а не е изтикана накрая, както често се случва.

Министърът представи и правата на потребителите. Те имат право на свободен и безплатен достъп до морския бряг, право на поставяне на собствени плажни принадлежности – ползване на не по малко от 50% от активната плажна площ, право на здравно и медицинско обслужване, и на ползване на тоалетни, съблекални, душове с течаща вода.

Павлова призова туристите да следят дали концесонерите спазват тези правила и ако забележат нарушения, да сигнализират компетентните органи.

Като пример за пълно неспазване на задълженията на концесионерите министърът даде плажа Каваци-Север на Созопол.

Концесионерът не е плащал дължимите суми, трети лица са поставили чадъри на плажа и издавали на плажуващите касови бележки от железарски магазин. От регионалното министерство ще сложат сами табели, за да знаят хората, че плажът е неохраняем.

Павлова обясни, че обикаля да проверява плажовете заедно с подчинените си, за да видят те, че имат нейната подкрепа, и да знаят, че има воля да се санкционират нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
18
 
! Отговори
do 134 преди 11 години
Гербажиите са по плажовете в момента и нямат време за коментари.
120
5
 
23
 
! Отговори
a преди 11 години
Мамо, ще ми купиш ли такава неповторима шапка като на дебелата какичка?
119
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Резиденцията на Плевнелиев в Черноморец не трябва да бъде съборена а само частното му шосе направено с наши пари да го върнат в изходно положение!Има ли някой ГРОБар, който да е против - по минусите ще ги познаете.
118
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е това е КАРТИНКАТА на картинките ... :)текст под снимка :"Властта работи !"
117
3
 
2
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Аз ще ти отговоря защо ги избива на секс, това показва какви са им комплексите.Не стават и само им остава да коментират .Секса им е в главата щото за толкова им стига акъла
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
досега несъм виждал правителство толкова много да плаща на журналистиката и секи министър с по 5 или 6 тяхни платени журналисти работим чрес медиите уш нещо сме загрижени за хората в бг от високите цени и лобизъм за фирми и олигарси койт плащат за закони добре
115
5
 
1
 
! Отговори
до 128 преди 11 години
А защо според теб трябва да буде съборена? Щото ти така си решил?
114
4
 
1
 
! Отговори
до 124 преди 11 години
Ти на огледалото си ли говориш?
113
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вилата на Плевнелиев кога ще бъде съборена бе Лиляно?
112
1
 
13
 
! Отговори
плажуващ преди 11 години
Министър Павлова, ето Ви няколко примера за неспазване на законите по крайбрежието-защо плажът на Санта Марина преди влизането в Созопол е заграден..трябва да влезеш в комплекса за да ползваш плажа.Същото важи за плажа на Градина..защо ?Защо плажът на Дуни е затворен за простосмъртни? Искате ли още примери?
111
3
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Как се е навлякла само...в тези жеги...сигурно това е опит да свали някое и друго кило...но то това с лежане по плажовете не става! Или просто не смее да си покаже телесата...
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тати прасенцето. Дай да го направим професор, хората да не го обиждат, че е тъпо и дебело :)
109
2
 
12
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
смешен вид и използва да ходи на море с журналисти уш нещо прави пиар акция сеедносме малаумни много работни сички министри и платени журналисти с тях бол
108
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Чудя се дали половината коментиращи не са пуберчета чекиджий и мацки който не виждат какво се вижда на огледалото с/у тях .Никой не коментира това което става по Черноморието това сме ние Българите и на крив такова всичко му пречи.
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За коко :Гледайте позитивно, ни посъветва Мадридския мошеник !
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
oх, че прасе!
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много неща е свършила. Гарантира магистралите до хотелите на Цветелина и увери, че незаконните постройки няма да се събарят. Успя да си узакони фалшивата диплома, ама пусто му законодателство изисква образование, за да заемаш такава длъжност
104
5
 
6
 
! Отговори
koko преди 11 години
Ей, тук е пълно с изратеняци! Какво ви е направила жената, не разбирам. Ако плащате като първи *** пари за незаконни чадъри, защо плащаме, ако ви кажат, че не трябва да плащате, що тая е дебела! Прилича на вица защо си с капа и защо си без капа! Няма оправия с толкоз прости хора! Явно енергията на мнозинството тук идва от злобата и простотията! Поне малко се опитайте да бъдете усмихнати и позитивни!
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Министърът представи и правата на потребителите. "Исках да мина от Китен за Дюни, но ... ядец, крайбрежното шосе беше затворено с двуметров насип и подсилен с железа, на които викат мантинели...Ало мършавата министърка, кой феодал си е заградил собственоста, тоест републиканско шосе?Нали има един ***, който се нарича Закон за туризма а там пише, ЧЕ ТАКОВА ДЕЯНИЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Ама това се отнася за простосмъртния българин а за дембелите не важи.
102
3
 
10
 
! Отговори
/m преди 11 години
до 113 има завършена магистратура, преди да е завършила бакалавър и е работила на държавна длъжност без да има нужния ценз. Типичен *** ***