Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!

Сините: КРС и КЗП да направят пълна проверка на нелоялната практика
Обновена: 5 окт 2012 14:22 | 5 окт 2012 14:22,
81
Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!
Снимка: архив, Reuters

Синята коалиция настоява премиерът да предприеме нужното, за да защити българските граждани от своеволието на някои мобилни оператори.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Ваньо Шарков. Той поиска КРС и Комисията за защита на потребителите да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента.

Шарков припомни, че председателите на двете комисии са назначени от премиера.

“Тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество“, отсече Шарков.

Тази седмица стана известно, че единият от телекомите прилага разнообразие от нелоялни търговски практики. Същият оператор предлага на своите клиенти по телефона предложение за сключване на договор от разстояние.

И въпреки отказа на клиента, мобилният оператор подновява договора. При отправено възражение телекомът отговаря, че е налице сделка от разстояние, вследствие на която са влезли в сила условията по договора, припомни в декларацията си Синята коалиция.

„Това не е договор от разстояние, това е рекет от разстояние и класическа измама.Телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях“, заяви Шарков.


Г-н Борисов, проверете, човекът, който сте назначили в комисията за регулиране на съобщенията. Защитете българските граждани и ако трябва го сменете“, призова Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Нико преди 11 години
Става въпрос за ВИВАКОМ - (РИБАКОМ). Като наближи края на договра на някой от телефоните или услугите които ползвам и започвата да те тормозят по телефона. Аз ги отрязах жестоко като им казах, че по телефона договори не подписвам. Но колко хорица са налапали куката и са подписали договори на условия от преди две години за още две години - само срещу няколко полвин месечни такси. Компанията нека ясно да се зане е ВИВАКОМ.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ни защатавай, Борисов - махай се!
64
0
 
4
 
! Отговори
хехехе преди 11 години
е как,нали си плащат...що ще се заяжда с тях?
63
0
 
1
 
! Отговори
Вива преди 11 години
До 77777А сигурен ли си че си се оттървал ? Я *** да провериш дали не дължиш някакви парички ? Аз работя там и много добре знам че всички дето си мислят че са се оттървали са в голяма грешка !Няма оттърване ще плащате до-живот. Един директор в БТК взима по 40000 евро заплата на месец-от къде да дойдат тия пари....?!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То щеше и от КРАДЛИВИТЕ БАНКИ да ни защити ...
61
2
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
Защити ги на приказки. Както обикновенно това ще си остане всичко което е свършил - да приказва.
60
2
 
8
 
! Отговори
НН преди 11 години
Кога ББ е защитавал гражданите?
59
9
 
1
 
! Отговори
DO KOMUNOIDITE, преди 11 години
TOZI DOGOVOR NE GO E SKLU4IL BOIKO, A VASHITE LUBIMCI- SRESHTU DOBRA KOMISSIONNA. TAKA 4E MOJE DA IM BLAGODARITE.
58
1
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
най-нагли и арогантни са МенТел
57
1
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
А, какво ще кажете за непрекъснатия тормоз от м-тел от кратък номер 133? Голяма гавра е...
56
0
 
19
 
! Отговори
яаъ преди 11 години
Преди време от Вивател ми се обадиха да ми предложат продължение на договора, казах им, че ще си помисля - но те ми пратиха нов две годишен договор, при това автоматично удължен по някакъв чудодеен начин. Трябвало да отида лично до офиса им, за да кажа, че не искам продължение, а като не съм отишъл - дадох пари на приятел да ми плати сметката - това било вече знак за съгласие. Бил съм абонат и на другите 2 компании, които са не просто кожодери, а престъпници направо. Така че - стига терор!
55
7
 
18
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Не хулете Борисов,ние всички го обичаме и ще гласуваме срещу него защото смятаме,че не е нужно да си дава младоста заради нас :)
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЙ ЩЕШЕ И ОТ ЕРЕПЕТАТА ДА НИ ЗАЩИТИ , АМА ДРУГ ПЪТ.
53
0
 
5
 
! Отговори
дон Киро и Перо преди 11 години
Чувстваме се много добре яхнали рендак до обикаляме полетата и възвишения и да стрелям с флоберка по антените на мобилните оператори.
52
1
 
6
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
Телеком Австрия като си раздаваха подкупите миналата година (скандал на десетилетието в Австрия) се опитаха да ме въвлекът в картела им на българския пазар (чиста печалба от 1 млрд само за тях от 3-4 години) като ме заплашваха, че ще ми отрежат пръстите ако откажа и Брюксел каза, че застава на тяхна страна като собсвеници.
51
0
 
9
 
! Отговори
God преди 11 години
До dedenze: В почти всички цивилизовани страни телекомите са частни. Там обаче държавата си изпълнява контролните функции и такива произволи няма. Другият коректив е пазара - у нас такъв няма. Има картел, за да обезсмислят преминаването към друг оператор. Напр. Хенди (фирма на МТел) масово продава телефони на редовни цени, без да предупреждава, че са кодирани само за карти на Мтел. Когато клиента разбере това, пари не се връщат, а те пращат да се разправяш с Мтел. Какъвто Мтел, такива и Хенди.
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ментел трябва да фалира за да има уважение към потребителите.
49
0
 
11
 
! Отговори
Живков преди 11 години
Днес телекома,утре Енергото
48
2
 
2
 
! Отговори
От 28 преди 11 години
Налага се да запазим номера. Уж има преносимост на номерата, но друг път.
47
1
 
17
 
! Отговори
. преди 11 години
Малко се стреля в тази държава дами и господа, това е проблема. Не започне ли народната любов към управляващите да се изразява в пускане на кръвчица, не стават нещата. Колкото и цинично да звучи това е самата истина. А и народа си е за е*ане, тои решава всичко. Абе какво ли пиша, да се закрива направо това частно дружество наречено Република България.