Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев

БСП иска обяснение от депутатите си, подкрепили Марковска
Обновена: 6 ное 2012 20:06 | 6 ное 2012 20:05,
212
Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Игра с огъня – така председателят на БСП Сергей Станишев определи думите на лидера на ДПС Ахмед Доган, че Балканската война е етническо прочистване.

Станишев определи оценката на Доган като погрешна и неприемлива. По негови думи по никакъв начин не може да се приеме тази формулировка, защото иначе нямаше в момента да има стотици хиляди български турци.

Според Станишев изказването на Доган и отговорите на парламентарни и извънпарламентари партии целят натрупването на краткосрочни дивиденти. Веднага след изказването на Доган ВМРО и “Атака“ поискаха лидерът на ДПС да излезе от парламента, а партията да бъде обявена за антиконституционна.

Още по темата

Не бива да се заиграваме с етнически произход и религиозни убеждения за краткосрочни дивиденти, категоричен бе лидерът на левицата. Той призова политиците да стоят на висотата на своята отговорност.

Не може да има политически оценки за исторически събития, категоричен бе Станишев.

Той обясни, че народът не ни е останал единен дълго време и днес не бива да се допуска да се създава разделение.

Към призива му се присъедини и Велислава Дърева. Тя беше категорична, че не бива да се разваля нещо, което е градено 100 години.

По нейни думи изказването на Доган обижда и всички български турци, които са загинали в тази война за свободата на България. Тя призова лидерът на ДПС да отвори списъците на загиналите при Балканската война и да види, че там има много турски имена.

Депутатът от левицата Ангел Найденов пък коментира темата за избора на съдия Венета Марковска за конституционен съдия.

Той заяви, че ръководството на партията ще поиска обяснение от всичките осем народни представители, който са подкрепили кандидатурата й в пленарна зала.

Изборът на Марковска за член на КС предизвика скандал, след като се появиха сигнали срещу нея, а Еврокомисията обяви, че може да има извънреден мониторингов доклад заради начина на избиране на членове на КС.

Найденов обясни, че иска да чуе аргументите им защо са подкрепили Марковска и защо не са се съобразили със становището на Изпълнителното бюро на партията да бъде подкрепен само техния кандидат.

Станишев от своя страна определи като прецедент реакцията на ЕК по случая. Той обясни още, че милиционерщината е навлязла дълбоко в съдебната система и изрази съжаление, че това се вижда и от избора на членове на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Шуменчо, ти чел ли си изобщо нещо за този период? Знаеш ли колко храни са произведени от българските турци на фронта??? Мислиш ли че не са знаели с кого се бият и за кого произвеждат храни??? Мислиш ли че ако искахме прочистване щеше да остане и един турчин по нашите земи при тази силна млада държава? На турците, евреите, българите и арменците от държавата се е гледало като на равни. Имали са народни представители и всички права. Царят е искал работна ръка за балканското икономическо чудо!
122
2
 
12
 
! Отговори
факти,факти,факти преди 11 години
Тройната коалиция и изкуството да крадешСпомняте ли си словоблудствата на червените министри и червените шамани в пика на скандалите около спрените европийски фондове? Аз да. И си спомням още как от БСП обявиха, че Европейския съюз се държи към България като към колониално владение. Тези съждения, еманация на червената политическа мисъл, бяха последвани от призиви, да се опълчим на Европейския съюз и на чиновниците в Брюксел и едва ли не да им покажем къде се намират. Въобще как смеят да спират парите на тройната коалиция с мотива, че ги били крадяли?Ако наказанието, което българия отнесе заради това, че воденото от БСП правителство краде, то щеше да е смешно да се забавляваме с червените политически опити да бъде обвинен Брюксел затова, че е врътнал кранчето на корупцията.Да, ама не!Така казваше, когато бях малък в началото на 90-те години Петко Бочаров. И е бил прав. Кадрите на тройната коалиция достигнаха висоти в изобретателността си да крадат. След като еврофондовете бяха спрени Сергей Станишев и компания домъкнаха от Германия Меглена Плугчиева я назначиха за батман на еврофондоветеИ в резултат на батманизацията, се появи антикризна програма за справяне с корупцията в областта на еврофондовете. И тук вече идва възмутително гениалната способност изкуството да крадеш. Докато цялата нация псува тройната коалиция, докато ЕС България затвърждава образа си на трайно корумпирана държава правителството ни започна да краде от антикризисната прогама за борба с корупцията!Ето на това му казвам характер. Спират ти парите от европейските фондове, за да на крадеш, ти обаче си правиш антикризисна програма, естествено с парите събрани от данъци и продължаваш да си крадеш!Такъв е случаят с корупционна схема в Държавен фонд земеделие, чийто директор Атанас Кънчев е подписал консултантски договор през август, при който фирмата бенефициент без обществена поръчка е получила хонорар от 850 000 лв. за 10-дневна работа. Това е скандал, който нашумя по време на последния вот на недоверие към правителството. Тук го използвам само, за да покажа как кражбата на пари от политици и чиновници от тройната коалиция е обърната наистина в изкуство!Най-вбесяващото е, че дори ако следващото правителство се справи с това да управлява по-добре от това на тройната коалиция и намали индекса на корупцията, бившите вече догодина червени министри и техните шамани ще се скъсат да обясняват колко корумпирано е то.
121
0
 
9
 
! Отговори
перо преди 11 години
Имам два коментара.След подобно изказване на Станишев , ощаквам и да бъде решен и въпросът с изборният туризъм.Как така турски граждани , които гласуват за изборите в Турция, ще гласуват и в България.Българите от Западните покрайнини, македонците с български паспорти, те гласуват ли тук?Не зная , кои са осемте депутати на БСП ,гласували за г-жа Марковска, но видях и чух ,как Румен Петков, говореше за анонимни доноси,за качества,професионализъм и т.н.???
120
1
 
7
 
! Отговори
факти,факти,факти преди 11 години
ИслямътОсманското завоевание на Балканския полуостров е неспокойно, динамично и в много отношения страшно време: непрестанно движение на различни военни съединения, османски и антиосмански, големи битки на балкански терен, разорения, насилия, плячкосвания, отвличания и продажби на хора като роби, откарване на жени и момичета за харемите на султана и неговите сановници, бягство на местно население към планините или към незавладените още от нашественика области и т.н. И това трае твърде дълго,
119
4
 
2
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Кучето на Б.Б. не може ли да рита футболна топка ? Ако играе футбол, значи е готово за премиер ?!
118
0
 
3
 
! Отговори
,:) преди 11 години
Какво казва големия *** акдГеорги.Марков"По време на Балканската война Тъмръшко попада в зоната на Македоно-Одринското опълчение. Това са все харамии, четници, които са изпълнени с мъст. Тъмръш е опожарен, селата горят....."
117
2
 
12
 
! Отговори
коко преди 11 години
тоя дърт *** Доганчо що не му се потърси най после съдебна отговорност за делата му.
116
5
 
16
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Тиквата беше обещал на тъпанарите,които го избраха,че ще вкара Доган и Станишев зад решетки.След избирането той млъкна за Доган.Мълчи и досега.Не наказа и Станишев,защото просто няма за какво!А той си остана тиква!
115
3
 
2
 
! Отговори
nyakoy преди 11 години
По негови думи по никакъв начин не може да се приеме тази формулировка, защото иначе нямаше в момента да има стотици хиляди български турци.
114
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е голям го извади. А когато си бяхте другарчета и ограбвахте България, беше "приемвлив", нали? Йезуити такива!
113
14
 
9
 
! Отговори
шумен преди 11 години
Стига сте плюли некадърници такива.. Разбира се, че е била етническо прочистване, само че на никой друг не му стиска да го каже на глас. Затова сме на тоя хал, защото фалшицираме историята и погубваме образованието си.. И еврете уж сме спасили, а хилядите евреи от Македония, които пращаме директно в пещите? Аман от пишмам патриоти.. Вместо да се огледаме в каква мизерна и бедна държава живеем и че все по-лошо става, плюем някой, който има смелостта да каже на глас, това което другите не смеят!!
112
3
 
16
 
! Отговори
СУВЕРЕНА преди 11 години
ДОГАН ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С ТАЗИ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ВМРО АТАКА НФСБ
110
12
 
50
 
! Отговори
do 136 преди 11 години
А аз предпочитам всеки друг пред Борисов. Дори за кучето му бих гласувал.Мотиви:Първо -По умно е със сигурност от стопанина си.Второ - със сигурност не би сторило толкова глупости за толкова кратко време:ДА ИЗТЪРВЕ ЦЕНИТЕ НА:-БЕНЗИН!-ДИЗЕЛ!-ТОК!-ГАЗ!-ВОДА!-ХЛЯБ!-ХРАНА.....и за всичко което се сетиш.ДА опоска осем милиарда резерв, замрази доходите, оглозга здравната каса, а и очилатото му американско счетоводителче /ДянкOOF/ да изтегли кредит който и децата ни ще плащат с лихвите!ДА УНИЗИ РОДИТЕЛИТЕ НИ, ДА ПРОГОНИ ДЕЦАТА НИ, И ДА УНИЩОЖИ БИЗНЕСЪТ НИ.
109
42
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, събудете се! ГЕРБ не направиха кой знае какво, но забравите ли тройната коалиция?? Лошото е, че на тези избори няма никаква алтернатива. Или Сергей,или Кунева или Бойко.Това са вариантите и те никак не са цветущи. Предпочитам обаче ББ пред Старите кримки. По-малкото зло.
108
4
 
6
 
! Отговори
arhar преди 11 години
А Т. Дончева беше казала, че КРЪГЪТ ' МОНТЕРЕЙ ' И СЕГА СА ВЪВ ВЛАСТТА, КАТО ИМАЛИ ВЛИЯНИЕ И СРЕД НЯКОИ ОТ БСП . Сега разчетохте ли вече казаното от нея ?
107
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА, ДОНЕСЛА НИ ОСВОБОЖДЕНИЕ, ПО СЪЩЕСТВО Е ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ- ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ТУРЦИТЕ СЕ ИЗНАСЯТ В ТУРЦИЯ.
106
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО ГЕРБ НАИСТИНА ИСКА ДА НЯМА ДПС В ПАРЛАМЕНТА, МОЖЕШЕ ДА ПОЧТИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ДА ГИ ОТСТРАНИ ЗАРАДИ НЕПОСЕЩАВАНЕ НА РАБОТНОТО ИМ МЯСТО- ПАРЛАМЕНТА, НО ЦЕЦКА ЦАЧЕВА МЗЪЛЧИ КАТО КОМУНИСТКА, КАКВАТА ВСЪЩНОСТ Е !
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЯКА ВОЙНА Е ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ И ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯ.
104
2
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Румен Петков, Л. Корнезов, Кирил Добрев, Асен Гагаузов, Ламбо и Димитър Дъбов подкрепиха Марковска . Това не са ли хората на Гоце ? Не е ли повече от очевидно, че Б.Б. играе заедно задкулисно с Гоце, Запалката, Корнезов ? Ако това не е неформална коалиция , тогава какво е ?А Б.Б. казваше, че не бил зависим от ДС ... Ха - ха !