Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев

БСП иска обяснение от депутатите си, подкрепили Марковска
Обновена: 6 ное 2012 20:06 | 6 ное 2012 20:05,
212
Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Игра с огъня – така председателят на БСП Сергей Станишев определи думите на лидера на ДПС Ахмед Доган, че Балканската война е етническо прочистване.

Станишев определи оценката на Доган като погрешна и неприемлива. По негови думи по никакъв начин не може да се приеме тази формулировка, защото иначе нямаше в момента да има стотици хиляди български турци.

Според Станишев изказването на Доган и отговорите на парламентарни и извънпарламентари партии целят натрупването на краткосрочни дивиденти. Веднага след изказването на Доган ВМРО и “Атака“ поискаха лидерът на ДПС да излезе от парламента, а партията да бъде обявена за антиконституционна.

Още по темата

Не бива да се заиграваме с етнически произход и религиозни убеждения за краткосрочни дивиденти, категоричен бе лидерът на левицата. Той призова политиците да стоят на висотата на своята отговорност.

Не може да има политически оценки за исторически събития, категоричен бе Станишев.

Той обясни, че народът не ни е останал единен дълго време и днес не бива да се допуска да се създава разделение.

Към призива му се присъедини и Велислава Дърева. Тя беше категорична, че не бива да се разваля нещо, което е градено 100 години.

По нейни думи изказването на Доган обижда и всички български турци, които са загинали в тази война за свободата на България. Тя призова лидерът на ДПС да отвори списъците на загиналите при Балканската война и да види, че там има много турски имена.

Депутатът от левицата Ангел Найденов пък коментира темата за избора на съдия Венета Марковска за конституционен съдия.

Той заяви, че ръководството на партията ще поиска обяснение от всичките осем народни представители, който са подкрепили кандидатурата й в пленарна зала.

Изборът на Марковска за член на КС предизвика скандал, след като се появиха сигнали срещу нея, а Еврокомисията обяви, че може да има извънреден мониторингов доклад заради начина на избиране на членове на КС.

Найденов обясни, че иска да чуе аргументите им защо са подкрепили Марковска и защо не са се съобразили със становището на Изпълнителното бюро на партията да бъде подкрепен само техния кандидат.

Станишев от своя страна определи като прецедент реакцията на ЕК по случая. Той обясни още, че милиционерщината е навлязла дълбоко в съдебната система и изрази съжаление, че това се вижда и от избора на членове на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2 000 000 милиона на години ни коства охраната на тоя фъфлещ ***.
102
3
 
5
 
! Отговори
Balkansky преди 11 години
Dogan kaza dve izrechenija na miasto i sega nashite politici izprikazvaha tomove gluposti da go komentirat.Javno Dogane ne e ot specialistite po obshti prikazki,govori jasno i tochno.Ima mnogo da se uchat ot nego.Istorijata sashto triabva da e razbirat politicite , a ne da se izmislia i da se zabluzdavat pokolenijata i da se gradi falshiv patriotizam i izmislena gordost
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган агата да не се притеснява няма да го оставим в тежак момент всеки онбашия или заможен да намери по 10 човека независимо какъв е българин,*** важното е да влизат гласове
100
19
 
9
 
! Отговори
Стар шумкар преди 11 години
Всичко това показва, че Сергейчо не го броят за слива в групата в парламента! А как ли е в партията?
99
5
 
27
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
ДОГАН ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ПОРАДИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ!!!!!!!!!!!!!!
98
5
 
40
 
! Отговори
един дол дренки преди 11 години
" БСП няма да се включи в подписката на "Атака" за сезиране на Конституционния съд за обявяване на ДПС за противоконституционна партия", категоричен бе бившият коалиционен партньор на Доган. " ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ !!!!!
97
11
 
32
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
АБЕ ГЕР-ББ СА ПЪТНИЦИ НАРОДА НЕ ГИ ИСКА
96
15
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
А бе Станишев, ти за какъв *** си шеф та да не знаеш защо твойте подчинени са гласували за Марковска.Ку*венските ти номера нямат край,ти никога няма да си истински мъж,а ще се криеш зад някой друг,когато трябва да покажеш защо си лидер.Да вървиш да те *** калинките и не се занимавай с политика повече след като не ти е ясна.
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога пак на власт бе, Сержо, кога пак на власт?1
94
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лицемерие след наглост! БСП и ДПС са свързани помежду си като бацил и болест, като мръсотия и смрад, като бяс и зараза, като сводник и ***. Едните да правят критика на другите е най-малкото смешно. България има нужда от излекуване от този рак и неговите метастази.
93
13
 
10
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Светата САТАНИНСКА ТРОИЦА - Мончо невменяеми,Доган паша и туй нещастно либерастче!!!Разгледайте ги добре,типични сатанински физиономии!!!Господи,прикади ги с тамян и ги прати в родната им катранена родина!!!АМИН
92
11
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 11 години
Съсело ще се обиди на доги няма да му дава да прави боц -боц............на кого тез бе, *** вмирисано? И биесипе и депесе сте едно , ченге до ченге ,милионер до милионер................руско -турска ***
91
15
 
14
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
Сергейчо, що не се разкараш, ами се излагаш още пред хората?Не виждаш ли, че си за никъде, щото просто си никой...
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам управление от профсионалисти-експерти, които да могат да си носят отговорността за това, което правят. И да го правят прозрачно, щото е с нашите пари. Писна ми от аматьори-политици, пикльовци и гейове всякакви, които ми разтягат локуми за "светло бъдеще". Това вече го знаем.
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 84.БЪЛГАРИН СЪМ.След толкова глупости дето четох е нормално човек да направи правописна грешка! А ти вместо да се заяждаш за една буква проникни в мозъка му,НА ТОЯ МУ ЛОПАТ ДЪСКИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
88
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратителен демагог! Цялата пасмина БСП, ГЕРБ,ДПС,СДС...всички се махайте и оставете България да поеме глътка въздух. Идете някъде в Уганда или Замбия да крадете.
87
6
 
23
 
! Отговори
ЩАБ НА ГЕРБ до 104 преди 11 години
Директива от пиар центъра на нашата партия Герб :Всички които са против нашето управление да се наричат "***" , "червени" и "бесепари" Това е нашата защита срещу 90 процента от населението които са срещу нас ! Нищо че ние сме истинските наследници на БКП.1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. Известен с това, че отказва да се деполитизира от редовете на БКП и да захвърли партийната си книжка, поради което е уволнен от деполитизираното МВР. Бодигард на Тодор Живков.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Известен с това, че поради невероятния си интелектуален потенциал завършва ВИФ задочно само и само да бъде назначен в структура на ДС.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.8. Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...Mинистър на регионалното развитие и строителството Лиляна Павлова е внучка на партизанин от бригадата Чавдар, твърдят отлично запознати. Дядо й Георги Павлов е роден в Етрополе и през 44-та г. става партизанин в бригада Чавдар. След това заема високи постове, сред които директор на Химкомбината в Димитровград, член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на комитета за опазване на природната среда. Министър Павлова е кръстена на баба си Лиляна, която е била политическа затворничка през 44 г.Апартаментът на баровския столичен булевард Джеймс Баучер, който министър павлова е посочила в декларацията си пред Сметната палата, е наследство точно от дядото партизанин. В него Георги Павлов е живял до смъртта си преди няколко години, припомнят си съседи.
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КОШМАРЯ кажи как пишеш дълги постове. Да не са ти дали преференции?
85
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А нима на изборите за кмет на София ген. Бриго Аспарухов не връчи в края на дебата по телевизията една папка на Бойко Борисов с думите...това, което пише вътре не съм го писал аз. това са твоите задокеански приятели, които пишат за твоето минало... и т.н. Борисов взе папката доста смутен.
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КОШМАРНа тоя клавиатурата му е само с главни букви! Те така са комунистите...