Каубойският стил се пренесъл от МВР във ВСС

БСП наказва своите, ако пак гласуват различно като при случая "Марковска"
Обновена: 13 ное 2012 18:09 | 13 ное 2012 18:09, Веселина Йорданова
190
Каубойският стил се пренесъл от МВР във ВСС
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group - архив

"Няма да бъде допуснато второ гласуване на депутати от БСП в парламента, които не изпълняват политическата позиция на партията". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро.

Групата на Коалиция за България е изслушала осемте депутати, които подкрепиха кандидатурата на Венета Марковска за конституционен съдия. Формално гласуване на ПГ за конституционни съдии не е имало и това била защитната теза на много от депутатите. Според Станишев това не отменя факта, че политическата позиция не е изпълнена и червената партия не е получила възможност да подкрепи кандидата, който всъщност е излъчила.

"Беше ясно, че ГЕРБ си бяха разработили своя схема – един кандидат официално техен, един кандидат, издигнат от тъй наречените независими по тяхна поръчка. Всеки има своите мотиви, но за мен те политически не са убедителни. Ако някой вземе такова индивидуално решение по Инспектората или по друг политически въпрос в тези месеци, ще има политически последици", бе категоричен Станишев. По думите му след вземане на решения на ПГ не може да има различни мнения.

Според БСП новият Висш съдебен съвет не е издържал първия си изпит по независимост и е „преклонил глава“ пред министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Очевидно е, че ГЕРБ подхождат към предстоящия ключов избор на главен прокурор с ясното намерение да повторят скандалния избор и на конституционни съдии от квотата на парламента“, посочи Станишев. Според него, ако управляващите подходят по същия скандален начин, не бива да учудва, ако има втори доклад на Европейската комисия.

Относно скандалите в БПЦ Станишев, заяви, че има политически натиск върху Светия синод и Българската православна църква от директора на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет Емил Велинов след кончината на патриарх Максим. Лидерът на БСП заяви, че това е изключително опасно за църквата като морален стожер и призова премиера Бойко Борисов, ако се разграничава от тази позиция, да уволни Велинов или да го накаже.

Разколът през 1992 година беше предизвикан чрез активна намеса на държавата в делата на Българската православна църква, напомни Станишев. По думите му тогава атаката на разколниците е подкрепяна и охранявана от фирмата на настоящия министър-председател Бойко Борисов.

От БСП поискаха още електронното гласуване за главен прокурор да отпадне. Депутатът от Коалиция за България Михаил Миков заяви, че така трудно може да бъде осигурена тайната на гласуването и няма гаранции, че такова гласуване няма да бъде манипулирано. Той призова кандидатите за главен прокурор сами да настояват да няма смяна на правилата за гласуване.

„Опит за служебно решение не прави чест на никой, който участва в такава процедура“, заяви той. "Каубойският стил от годините на пребиваването на днешния премиер в МВР се пренесе и в днешното управление, но не се разпростира до правомощията на изпълнителната власт, а се превръща в стил на част от съдебната власт", каза Миков.

Според него трябва да се гласува за всеки кандидат за главен прокурор по азбучен ред.

На 17 ноември БСП организира национален митинг пред парламента, на който всеки недоволен от управлението на ГЕРБ да изрази протестна позиция и нуждата от промяна. Станишев заяви, че след изборите ще е нужна административна реформа, за да може администрацията да се освободи от многобройните „калинки“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 139Само довършва? Я пак си помисли. То нямаше нито една европрограма, която да не е спряна. Те подготвиха строежите за да присвоят едни големи суми за себе си и веднага им спряха кранчето от ЕС. Добре че после успяхме да се отсрамим и да отворим всички еврофондове, че да довършим започнатото...
87
0
 
5
 
! Отговори
историк преди 11 години
Всички знаем, че комунисти-социалисти са долни хора ама поне не се обаждай неподготвен. При управлението на БКП-БСП-ДС всеки може да е съдия и прокурор ако е от техните, независимо колко къщи е построил с държавна заплата от 1000 лв. На тях им се полага да крадат. Сега обаче е лошо защото новите не са от техните. Да ама не. Стягайте си куфарчетата за панделата.
86
0
 
4
 
! Отговори
мик преди 11 години
ЕВАЛА НА КИРЕЦА ... ЕДИН ДОБЪР БЪЛГАРИН ...
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
139 ... ТИ С АМНЕЗИЯ ЛИ СИ ???? МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ БАТКО И БРАТКО ....
84
0
 
8
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Абе либерастче сатанинско,дето срам нямаш като всички либерасти,стига си подавал задната си част на другото сатанинско чедо!!!И стига си мечтал за власт,ти се провали безвъзвратно,отивай да провалиш и европедофилските партии!!!Боже,помогни му в европедофилската му дейност за разваляне на педофилският бандитски съюз!АМИН
83
7
 
2
 
! Отговори
ДО 138 преди 11 години
АКО СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ОТ ИСТИНАТА, А НЕ ОТ ТОВА КОЙ КАКВО КАЗАЛ, ВЛЕЗ В АМ ТРАКИЯ, АМ ЛЮЛИН И АМ СТРУМА И ВИЖ- ТАМ ПИШЕ КОГА СА ЗАПОЧНАТИ, КОЛКО КМ И Т.Н. И ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ , ЧЕ ПРИ СТАНИШЕВ СА ПОСТРОЕНИ 103 КМ МАГИСТРАЛИ И СА ПОГДОТВЕНИ ПРОЦЕДУРИТЕ И ИЗКОПНИТЕ РАБОТИ НА ТРАСЕТО НА 58 КМ МАГИСГРАЛИ. БОЙКО САМО ГИ ДОВЪРШВА. ТАКА Е И С МЕТРОТО, И С АРЕНА "АРМЕЕЦ"
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тройната коалиция построила повече магистрали от ГЕРБ рече Калфин. Как не го е срам. Та нали министър Вълчев на изпроводяк заяви: Цитирам: "Да бяхме направили поне една магистрала". Ама къде ти у комуниста срам. Забравиха, че след тях пътищата ни бяха с дупки и всички чужденци ни подиграваха. Магистрали се правят с пари от еврофондовете, а по тяхно време ни ги спряха поради голямото крадене от страна на БСП и ДПС в комплект. Това не трябва да се забравя.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДНИ И СЪЩИ КОМУНИСТИ С РАЗЛИЧНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАНДИДАТИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СЪД,КОЙТО НЕ СЪДИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРАДЦИ И КРЕМЪЛСКИ ***,КОИТО ПОДАРИХА БЪЛГАРИЯ НА РУСНАЦИТЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ НИ ЗАРОБВАТ...
80
1
 
3
 
! Отговори
88 преди 11 години
Абе тюлен поне ти млъкни хем виждас че вече всички те напускат хем се още показваш,като кметовете,защото те виждат какво си лай.о.и ***,доказано.Станишев е абсолютен ***,женаму е казала,но няма как хич негое интересувало за *** и.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тоя Станишев кога ще се скрие в лисугерската си дупка. Те ще си останат БКП. До кога ще командват еднолично. Свърши ти времето Сергоооо.
78
2
 
8
 
! Отговори
Станишката преди 11 години
Другари, да сменим "каубойския стил" с нов "шикозен гейски стил" !
77
3
 
6
 
! Отговори
един преди 11 години
Нас червеното знаме родини, нас не ще ни уплаши властта, ние ще я вземем с депесето, ние ще я вземем с депесото и така до края на мандата.
76
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Форума се задръсти от ядосани ***,губещи почва под краката си .които просто не могат да скрият мизерията си.Личат си отдалеч ,злобни, нещастни и безсилни словоблудци.
75
7
 
5
 
! Отговори
Я, МЛЪК преди 11 години
АНОНИМЕН 128 Е КУХА ТИКВА,КАТО МАГИСТРАЛИТЕ БОКОВИ.
74
3
 
3
 
! Отговори
ДА ВИ ВИДИ НА ИДИОТА преди 11 години
ДОКАТО СЕРГЕЙ ТИЧА СЛЕД СЪБИТИЯТА, ЩЕ ГО ИЗНЕНАДВАТ С ТАКИВА ИЗПЪЛНЕНИЯ. ТОВА ГОВОРИ,ЧЕ КМЕТОВЕТЕ НА БСП НЕ ВЯРВАТ НА ПОДКРЕПАТА НА ПАРТИЯТА СИ И НЕ ЗАЧИТАТ ЛИДЕРА СИ.ВИЖТЕ КАК МУТРАТА СЕ РАЗПРАВИ С ПЕРНИШКАТА КМЕТИЦА.ТЯ ИЗЛЕЗЕ ПОВЕЧЕ МЪЖ ОТ КМЕТА НА СЪЕДИНЕНИЕ,КОЙТО Е СПЛАШЕН С НЕЩО ИЛИ СЕ Е ПРОДАЛ НА ГЕРБАВИТЕ,ПОД ПРЕДЛОГ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЛУЖИ НА ПОЛЗУ РОДУ.ВЪПРОСЪТ Е,ЧЕ ТОВА Е БЕЛЕГ ЗА РАЗПАД НА ДЪРЖАВНОСТТА.КМЕТЪТ Е УПРАЖНЯВА МЕСТНАТА ВЛАСТ,А НЕ СЕ ТЪРКАЛЯ КАТО *** ВЕСТНИК В СТЪРНИЩЕ.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всяко обществено място и сграда трябва да има табели " ЗАБРАНЕНО за кучета и ПЕСове"
72
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 122Абе какво ми обясняваш, дядо са го обвинили, че бил изразил лично мнение в разрез с това на партията, и без малко да го осъдят. И това ако е държавен предател здраве му кажи. Целта е била ясна, да не мислиш, да не говориш, да си пешка и да работиш като роб, без право на глас, нит она избори, нито когато и да било.
71
1
 
9
 
! Отговори
АЛОООООО!!! преди 11 години
И този на снимката не го понасям ,ни най-малко ,но по времето на така наречената коалиция поне имаше работа ,сега цялата махала си седим в къщи без пари !!! децата са гладни а те сега искат. или АЗ не съм добре или недовиждам светлото настояще на управляващите в момента .ВЗЕХА И ХЛЯБА НА ХОРАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Но няма стачки и протести щото в София е ок !!! "работа бол ,пари гьол" и всичко е ок!!! А Прованса да си е.е ***...та !!!!!!!!!НЯМАМ ДУМИ
70
5
 
3
 
! Отговори
до-121 преди 11 години
Па *** му направи и една *** като толкова го харесваш бре.
69
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм комунист, но Станишката заслужава нобелова награда в сравнение с тоя клоун Борисов