Каубойският стил се пренесъл от МВР във ВСС

БСП наказва своите, ако пак гласуват различно като при случая "Марковска"
Обновена: 13 ное 2012 18:09 | 13 ное 2012 18:09, Веселина Йорданова
190
Каубойският стил се пренесъл от МВР във ВСС
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group - архив

"Няма да бъде допуснато второ гласуване на депутати от БСП в парламента, които не изпълняват политическата позиция на партията". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро.

Групата на Коалиция за България е изслушала осемте депутати, които подкрепиха кандидатурата на Венета Марковска за конституционен съдия. Формално гласуване на ПГ за конституционни съдии не е имало и това била защитната теза на много от депутатите. Според Станишев това не отменя факта, че политическата позиция не е изпълнена и червената партия не е получила възможност да подкрепи кандидата, който всъщност е излъчила.

"Беше ясно, че ГЕРБ си бяха разработили своя схема – един кандидат официално техен, един кандидат, издигнат от тъй наречените независими по тяхна поръчка. Всеки има своите мотиви, но за мен те политически не са убедителни. Ако някой вземе такова индивидуално решение по Инспектората или по друг политически въпрос в тези месеци, ще има политически последици", бе категоричен Станишев. По думите му след вземане на решения на ПГ не може да има различни мнения.

Според БСП новият Висш съдебен съвет не е издържал първия си изпит по независимост и е „преклонил глава“ пред министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Очевидно е, че ГЕРБ подхождат към предстоящия ключов избор на главен прокурор с ясното намерение да повторят скандалния избор и на конституционни съдии от квотата на парламента“, посочи Станишев. Според него, ако управляващите подходят по същия скандален начин, не бива да учудва, ако има втори доклад на Европейската комисия.

Относно скандалите в БПЦ Станишев, заяви, че има политически натиск върху Светия синод и Българската православна църква от директора на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет Емил Велинов след кончината на патриарх Максим. Лидерът на БСП заяви, че това е изключително опасно за църквата като морален стожер и призова премиера Бойко Борисов, ако се разграничава от тази позиция, да уволни Велинов или да го накаже.

Разколът през 1992 година беше предизвикан чрез активна намеса на държавата в делата на Българската православна църква, напомни Станишев. По думите му тогава атаката на разколниците е подкрепяна и охранявана от фирмата на настоящия министър-председател Бойко Борисов.

От БСП поискаха още електронното гласуване за главен прокурор да отпадне. Депутатът от Коалиция за България Михаил Миков заяви, че така трудно може да бъде осигурена тайната на гласуването и няма гаранции, че такова гласуване няма да бъде манипулирано. Той призова кандидатите за главен прокурор сами да настояват да няма смяна на правилата за гласуване.

„Опит за служебно решение не прави чест на никой, който участва в такава процедура“, заяви той. "Каубойският стил от годините на пребиваването на днешния премиер в МВР се пренесе и в днешното управление, но не се разпростира до правомощията на изпълнителната власт, а се превръща в стил на част от съдебната власт", каза Миков.

Според него трябва да се гласува за всеки кандидат за главен прокурор по азбучен ред.

На 17 ноември БСП организира национален митинг пред парламента, на който всеки недоволен от управлението на ГЕРБ да изрази протестна позиция и нуждата от промяна. Станишев заяви, че след изборите ще е нужна административна реформа, за да може администрацията да се освободи от многобройните „калинки“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 119Предатели и саботажници в очите на партията. А останалите просто са искали да изкажат лично мнение, или да посочас слабости в управлението, което не е било удобно за тях. И сам се сещаш...
67
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 112Ако това не дава основание, не знам кое дава. Ако бяха твоите роднини дали щеше да се обръщаш към нас със "синко" или с "мижитурка" ?
66
3
 
2
 
! Отговори
mark37 преди 11 години
До до 108 трябва да правиш разлика м/у комунист и партиен секретар ,агент на ДС ...
65
3
 
1
 
! Отговори
mark37 преди 11 години
Да гласуваме за БЪЛГАРИ , а не за украинци ...
64
5
 
1
 
! Отговори
и. преди 11 години
само мъртвия комунист е добър.....от тая *** по лошо нема.
63
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 104Естествено че НЕ е дискриминация да искаш *** да спазват законите. Просто никой не се занимава с тях, даже в автобуса като са без билет ги оставят да си ходят, щото нямат нито пари нито лични документи...
62
4
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 103Е ти вече ме разби честно... Митниците и МВР през ден залавят главоломни количества контрабандни цигари, ти ми викаш, че те ги движат :D Все едно да си построиш къща и да я разрушиш сам...
61
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 99Нито една страна, особено членка на ЕС не може да си позволи да дискриминира определени етнически прослойки. В противен случай веднага ще бъде обвинена в геноцид. Иначе споделям това което казваш, даже мога да се обзаложа, че тая по-голяма ненавист към тях от теб самия, но това не може да бъде официална позиция на една страна или правителство.
60
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 96Платен драскач е ***. Щом твърдиш, че съм драскач без да го знаеш, става ми ясно колко са верни и останалите ти твърдения ...
59
6
 
3
 
! Отговори
от тъп по-тъп! преди 11 години
Най-големите тъпигьозници са в групата на Станишев,а оказа се че той им е водач.
58
4
 
1
 
! Отговори
Аз преди 11 години
И да давате минуси, фактите са си факти. Това, че сте озлобени и промити ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ от сладкодумците на БСП не може да направи бялото - черно.
57
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 89Не осъзнаваш ли, че пенсионерите като най-голяма прослойка от населението, са неактивни, и колкото са повече, толкова повече пари отиват за тяхната издръжка. Как очакваш 35% от населението да изхранва себе си, и останалите 65% които са в нетрудоспособна възраст, под 18 или над 60?
56
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 83Абе, председателя на ЕК дойде лично да открие метрото, той сам каза че се справяме повече от добре, похвали ГЕРБ и ББ за фискалната дисциплина и за повишеното усвояване на еврофондовете. Вие да не помните по една седмица, еднодневки такива... И САЩ пратиха директора на ЦРУ, който похвали МВР. На срещата на върха в Будапеща бяхме страната отличник, на фона на всички 17 участнци...
55
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 85В нито един доклад не пише за групировки под крилото на ГЕРБ. Да, пише че има още какво да се подобри, но никой не конкретизира така както на теб ти се иска.
54
0
 
17
 
! Отговори
ДО 84 преди 11 години
ТИ КЪДЕ ГИ ЧЕТЕ ТЕЗИ ХВАЛБИ ? ИМА ЕВРОДОКЛАД И В НЕГО ПИШЕ- НЕСПРАВЯНЕ С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, 12 ГРУПИРОВКИ ПОД КРИЛОТО НА ГЕРБ, ЛИПСА НА ПОСОКА ЗА РАЗВИТИЕ И ВСЕ В ТОЗИ ДУХ.
53
6
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 77Добре ако ГЕРБ не са сторили нищо, както ти твърдиш, каква е изгодата на ЕС, ЕК, МВФ, ЕИБ и други институции да ги хвалят, и да им осигуряват още по-големи бюджети, и се канят взаимно на посещения по няколко пъти годишно? Натискат се да ни дават пари ей така, щото ГЕРБ си ги прибират за тях? Някъде се губи логиката не мислиш ли?
52
1
 
3
 
! Отговори
иван преди 11 години
Върбане в кой форум според теб трябва да влезем за да видим нагласите?
51
1
 
1
 
! Отговори
бай драган преди 11 години
Говедарю Върбане ако нямаш поне 25 см не можеш да се класираш.Между другото говедаря даже и при Омир в Одисеята бе отрицателен герой за разлика от свинаря! Анадъмо?
50
6
 
3
 
! Отговори
Върбан Говедаря преди 11 години
До иванЧе кой стои в тази командвана от Позитано червена клоака, че да правиш статистика? Аз влизам тук само като ме баннат в другия форум, да се гавря с червените *** и с некадърните им модератори.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ, ХОРА, МИСЛЕТЕ ЗА ЗИМАТА, НЕ СЕ ЯДОСВАЙТЕ ЗА ЛАНСКИЯ СНЯГ, КАКЪВТО Е ГЕРБ. ЕВАЛА НА МЕДИЦИТЕ ОТ КРЪВНИТЕ ЦЕНТРОВЕ- ВИЕ КАКВО ЧАКАТЕ ?